DEAŞ'tan "seçimlerde oy kullanmayın talimatı"

Adana polisinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda eylem yapma ihtimaline karşın gözaltına aldığı 3'ü Suriyeli 7'si Türk 10 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların katıldığı sohbetlerde DEAŞ'ın "oy kullanmayın talimatı" verdiği öğrenildi.

GİRİŞ 29.05.2018 12:11 GÜNCELLEME 29.05.2018 12:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 Mart'ta terör örgütü DEAŞ'a yönelik yaptığı operasyonda gözaltına aldığı M.S. isimli şahıs ifadesinde, Adana'dan DEAŞ'a katılan ve Suriye'ye giderek savaşan, ayrıca Adana'da DEAŞ'ın sohbetlerine katılan, DEAŞ'a eleman temin eden zanlıların ismini verdi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekipler, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda sonucunda zanlıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda da eylem yapma ihtimalleri olduğunu belirleyerek, 17 Mayıs şafak vakti şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 3'ü Suriye, 7'si ise Türkiye uyruklu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar arasında Suriye'de doktor olan ve Adana'da da Levent Mahallesi'nde doktorluk yaptığı belirlenen Malik Meteap Ajeel isimli şahsın da olduğu belirlendi. Ayrıca gözaltındaki Allavi Abbas Elmelluh'un (25) ise DEAŞ'ın uçaksavar silahlarını kullandığı saptandı. Türkiye uyruklu A.Ü., K.K. ve M.Ö.'nün ise Suriye'ye giderek burada DEAŞ adına savaşıp DEAŞ zayıflayınca tekrar Türkiye'ye döndükleri tespit edildi. Bu şüphelilerin ifadelerinde Suriye'ye gittiklerini ancak kendilerine savaş eğitimi ve silah verilmediğini, nöbet tuttuklarını söylediği öğrenildi. 



ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYİN, SEÇİMLERDE OY KULLANMAYIN

Bu arada ekipler, DEAŞ terör örgütünün Adana'da sık sık sohbet toplantıları yaptığını ve bu toplantılarda halkı devlete ve millete karşı kışkırtmaya çalıştıkları öğrenildi. Sohbet konuşması yapan kişinin katılanlara "Seçimlerde kimseye oy vermeyin, sandığa gitmeyin. Çocuklarınızı bu devletin okullarına göndermeyin. Bizim medreselerimize gönderin. Devletin imamlarının arkasında namaz kılmayın. Bizim kendi din adamlarımızın arkasında namaz kılın. Çünkü bunlar gerçek Müslüman değil" dedikleri öğrenildi. 

SURİYE'DEN GELEN MEKTUPLAR OKUNUYOR

Ayrıca DEAŞ'ın sohbet sırasında terör örgütüne savaş elamanı kazandırmak için türlü oyunlar yaptıkları da belirlendi. Suriye'ye savaşa giden şüphelilerin mektup gönderdiği söylenerek bu mektupların toplanan vatandaşlara okutulduğu saptandı. Mektubu yazan kişilerin, "Suriye çok güzel burada cihat yapıyoruz, Allah uğruna savaşıyoruz" gibi cümleler kurduğu tespit edildi. Ancak zanlılar bu yapılan tespitleri inkar edip suçlamaları kabul etmedi. 

Zanlılar sorgularının adliyeye sevk edildi. 

 

 

YORUMLAR 10
  • Ali Y 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara halã inanan varmı. ALLAH akıl fikir versin
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu katilleri serbest bırakır bizim adaletsiz Adaletciler. İnşallah onların bombası onları koruyanlarin kafasında patlar.
    Cevapla
  • Hasan nail 5 yıl önce Şikayet Et
    videonun 24. saniyesinde zanlılardan birisi bozkurt işareti yapıyor nedir ne kastediyo anlayamadım.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sapiklari kaçarken vurun gitsin, hiç olmassa ekmeğiniz nasip olmasın bu Vatan hainlerine.
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunları asmayana Allah sorsun hesabını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!