Yerli otomobilin CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Detaylı hayatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yerli otomobil projesinde CEO olarak Mehmet Gürcan Karakaş'ın seçildiğinin açıklaması yapıldı. Peki, yerli otomobil projesinin başına getirilen Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Almanya'nın en iyi 100 yöneticisinden biri seçilen Mehmet Gürcan Karakaş kaç yaşında, aslen nereli?

Yerli otomobilin CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Detaylı hayatı!
Yerli otomobilin CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Detaylı hayatı!
GİRİŞ 02.06.2018 15:57 GÜNCELLEME 02.06.2018 15:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılım sağladığı televizyon programında 2021 tarihinde üretime geçilecek yerli otomobil girişiminde hangi ismin başına getirileceğinin açıklamasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, yerli otomobil projesinde, Mehmet Gürcan Karakaş CEO olarak görev üstlenecek. Bu gelişmelerin akabinde, yerli otomobil CEO'su olarak seçilen kişinin kim olduğu, hayatı, eğitimi ve kariyerine dair ayrıntılı bilgiler yoğun bir şekilde araştırma konusu haline getirildi. Peki, geçmiş kariyerinde başarılı faaliyetlere imza atan Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Almanya'nın en iyi 100 yöneticisinden biri olarak seçilen Mehmet Gürcan Karaş aslen nereli ve kaç yaşındadır?İşte, Bosch'tan yerli otomobil projesine transfer olan ve otomotiv alanındaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Mehmet Gürcan Karakaş'ın detaylı hayatı...

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

Yerli otomobil projesinin yeni CEO’su Gürcan Karakaş 1965 tarihinde Antalya Akseki’de hayata gözlerini açmıştır. Üniversite eğitimini 1988 tarihinde Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden tamamlayarak mezun olmuştur. Geçmiş kariyerinde otomotiv sektöründe başarılı faaliyetlere imza atan Mehmet Gürcan Karakaş, kariyer hayatına ASELSAN şirketinde başladı.

Bosch firmasında ve Bosch’un son yıllarda artan başarısında önemli bir role sahip Mehmet Gürcan Karakaş ilk kez 1990 tarihinde Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev üstlendi. 2011 tarihinde Almanya’nın en tepesindeki 30 şirketi yönetmeye aday 100 kişiden biri olarak seçilmeye hak kazanan Mehmet Gürcan Karakaş, 1991 ve 1992 tarihleri arasında Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak görevini icra etti.

mehmet

1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü unvanıyla görevini yerine getiren Mehmet Gürcan Karakaş’ın Bosch Grubu içinde şirketin üçüncü kademe yöneticileri arasına yükselen ilk yabancı kökenli kişi olarak gösterilmiştir.

1996 ve 1997 tarihleri arasında Almanya Bühlertal’da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görevini yerine getiren Mehmet Gürcan Karakaş, 2004 tarihinde Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak göreve getirildi. 2007 tarihinde Bosch’un Almanya’daki merkezinde çalışmaya başlayan başarılı isim, o tarihten beri Bosh grubunun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görevini yürütmektedir.

mehmet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!