Zuhal Demir'in skandal sözlerine çok sert cevap!

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Belçika Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Bakanı Zuhak Demir'i, "Türk asıllı öğrencilere okul sonrası Türkçe dersi verilmesin" çıkışını sosyal medya hesabı Twitter üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

Zuhal Demir'in skandal sözlerine çok sert cevap!
Zuhal Demir'in skandal sözlerine çok sert cevap!
GİRİŞ 03.06.2018 16:22 GÜNCELLEME 03.06.2018 16:24
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Belçika'da Flaman milliyetçisi N-VA partisinden Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir, Gent şehrinde Türk asıllı öğrencilere okul sonrası Türkçe dersi verilmesine tepki göstermişti.

Belçika'nın Türk bakanından bir küstahlık daha

 

 

Konu ile alakalı Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayımlayan AB Bakanı Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı;

Belçika Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir, Türk asıllı öğrencilere okul sonrası Türkçe dersi verilmesinin kabul edilemez olduğunu söylemiş. 

Eşit Haklar’dan sorumlu bakanın böyle bir açıklama yapması utanç verici Bu sözler söylenirken "entegrasyon"dan bahsedilmesi de çok yanlış. Resmen en kaba haliyle asimilasyon çağrısı bu.

Entegrasyonun sağlıklı olması için insanların ana dillerini öğrenmelerinin ve kimliklerini geliştirmelerinin önünde engel olmaması gerekir.İnsanların ana dillerini yasaklama çağrısı yaparak entegrasyondan bahsetmek sadece asimilasyoncu politikalara daha renkli kılıf bulmaktan ibarettir.

Bu Bakan, geçen sene, "Müslümanların bazen zorlamayla da olsa Batı'nın değerlerini benimsemesi gerektiğini" söylemişti. Bu zihniyeti tanıyoruz. Orjinal değil. Afrika’da Asya’da ve başka coğrafyalarda kültür dayatma adına büyük zalimliklere imza atmış bir zihniyetin güncellenmiş hali. Bu zihniyet birilerini "aydınlanma"ya zorlama hakkını kendinde gören en baskıcı zihniyettir. Bu, "aydınlanmış despotizm"dir.

Bugün Avrupa demokrasileri için  tehdit dışardan değil içerdendir. Bu baskıcı zihniyet demokrasiyi tehdit etmektedir.

Bu Bakanın bu sömürgeci sözlerini okuyunca zihnimde Frantz Fanon’un "siyah deri, beyaz maskeler" kitabı satır satır canlandı yeniden.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Chdp genel müdürü kemonun hemşerisi Türkiyede ana dilde eğitim isterken yani zorunlu dil olsun isterken, seçmelisi zaten var. Belçika da Türkçenin seçmeli öğrenilmesinin yasaklanmasını istiyor. Siz bu mahluk ve benzerleri için ne düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    bu soy inkarcısına bir de türk asıllı diyorsunuz.
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani turkiye de baski vardi Kurt vatandaslarina, dilerini konusamiyorlardi, Avrupa turkiye ye bunun icin baski yapmamis mi idi, simdi aynisini onlar yapmaya calisiyorlar
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    tiwittar üzerinden tepki buda güzelmis
    Cevapla
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu Türkiye düşmanları vatandaşlıktan çıkarılmıyor anlamış değilim çok mu lazımlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı