Polise yalvardılar: Göndermeyin idam edecekler

Adana'da, Türkiye'ye kaçak yollardan giren Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenlerle birlikte yakalanan İran uyruklu biri kadın 2 kişi ülkelerine geri gönderilmemek için gözyaşlarına boğulmuştu. Adana Valiliği ve Göç İdaresi'nden edinilen bilgilerle genç çiftin akıbetine ulaşıldı.

GİRİŞ 04.06.2018 17:47 GÜNCELLEME 04.06.2018 17:47
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Türkiye bugün İranlı göçmen gençleri konuştu. Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye Van'dan kaçak yollarla giren göçmenlerin Adana üzerinden İstanbul'a gideceği ihbarı üzerine Sarıçam ilçesindeki İncirlik Park Alanında önlem aldı. İki minibüs durduruldu ve göçmenler yakalandı. Polis göçmenlerin sınır dışı edilip ülkelerine teslim edileceğini bildirmesi üzerine İranlı biri kadın diğeri erkek iki kişi ağlamaya başladı.

GÜZEL HABER GELDİ

Genç kadın başı açık olduğu ve saçları boyalı olduğu için İran'a gönderilmesi durumunda kendisinin kolunun kesileceğini, erkek arkadaşının da vücudunda dövmeler olduğu için idam edileceğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye'nin konuştuğu genç çiftin akıbeti ortaya çıktı. Adana Göç İdaresi ve Adana Valiliği'nin verdiği bilgilere göre, 15 Mayıs 2018'de göz altına alınan İranlı göçmenler, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na göre 18 Mayıs'ta serbest bırakıldı.

Haber sosyal medyada yayıldıktan sonra haklarında imza kampanyası bile başlatılan genç çift ülkemizde göçmen olarak yaşamaya devam edecekler...

YORUMLAR 209
  • hazret 5 yıl önce Şikayet Et
    gezicilere benziyorlar bunlar devleti çökertmeye çalışan ajan gibiler
    Cevapla
  • isfahanli 5 yıl önce Şikayet Et
    yalan kardeşim iran'da dövmeli saçı boyalı kişiler milletvekilliği yapıyorlar. bunlar maceraperest 2 yalancı. bırakın istanbul'da başlarına binbir türlü işler gelsinde memleketlerine dönmek istesinler bu seferde. bülbülü altın kafese koymuşlar da vatanım demiş.
    Cevapla
  • Ksy 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçma gönderin ne işi var suçluların.ulkemizde yarın bir Türk'ün canına kıydı bı suç işleme kim hesap verecek suruyelileride böyle doldurdu ülkeye akp. Oy çıkarır akp bunlara yarin yabancı ülkelere diyoruz ya verin. Bizim suçluları sizde verin suclularini
    Cevapla
  • Oruc 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Irani sevmiyorlarda geri gitmek istemiyolar.Almanyada yasayan milyonlarca Turkiye vatandas Turkiyeyi her hangi sebeple sevmedigi icin Almanyayi tercih ediyorlar
    Cevapla
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    İran'a gireni soyarak mı kontrol ediyorlar anlamadım. Başın örtülüyken saçının rengini nasıl anlıyorlar.. bu kadar yalan olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı