Fenerbahçe yeni futbol direktörü Damien Comolli kimdir? Detaylı hayatı

Fenerbahçe Spor Kulübü, yeni başkan Ali Koç yönetimindeki ilk girişimini gerçekleştirerek sarı-lacivertli kulübün futbol direktörlüğü görevine Damien Comolli getirildi. Peki, kariyerinde gözlemcilik, antrenörlük ve futbol direktörlüğü görevlerini icra eden Damien Comolli kimdir? İşte, Damien Comolli'nin detaylı hayatı!

Fenerbahçe yeni futbol direktörü Damien Comolli kimdir? Detaylı hayatı
Fenerbahçe yeni futbol direktörü Damien Comolli kimdir? Detaylı hayatı
GİRİŞ 08.06.2018 13:40 GÜNCELLEME 08.06.2018 13:40

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gerçekleştirdiği Fenerbahçe Başkanlık Seçimleri'nde, sarı-lacivertli kulübün Aziz Yıldırım'dan sonraki yeni başkanı Ali Koç seçildi. Ali Koç'un Fenerbahçe 37.başkanı olması üzerine, faaliyetlere tüm hızıyla başlanarak Fenerbahçe Futbol Direktörlüğü görevine Fransız Damien Comolli atandı. Kariyeri boyunca gözlemcilik, antrenörlük ve futbol direktörlüğü gibi görevler üstlenen Damien Comolli, hem Avrupa'da çok geniş kitleler tarafından bilinirliği olan hem de güçlü ilişkilere sahip kilit bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Damien Comolli'nin, Fenerbahçe yönetiminde köklü değişikliklere gidilmesi sonucunda Fenerbahçe Futbol Direktörü olarak göreve getirilmesinin akabinde; kim olduğu, hayatı ve kariyerine dair detaylar ağırlıklı bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, futbol kariyerinde dönemin önemli isimlerini takımlara kazandıran Damien Comolli kimdir? İşte, Arsenal'de 7 yıl boyunca gözlemci olarak görevini icra eden Damien Comolli'nin hayatı...

DAMİEN COMOLLİ KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

Fransız Damien Comolli, 13 Aralık 1972 tarihinde hayata gözlerini açmıştır.

Futbol kariyerinde dönemin önemli isimlerini takımlara kazandıran Damien Comolli, 1996 tarihinde anlaşma imzaladığı İngiltere Premier Lig'in köklü ekiplerinden Arsenal'de 7 yıllık bir zaman zarfında gözlemci olarak görevde bulundu. Öte yandan gözlemci olarak çalıştığı bu dönemde, Emmanuel Eboue, Kolo Toure ve Gael Clichy gibi pek çok Afrikalı yıldızı keşfederek Arsenal bünyesine kazandırdı.

damien

Kariyeri boyunca gözlemcilik, antrenörlük ve futbol direktörlüğü gibi görevler üstlenen Damien Comolli, 2004 ve 2005 tarihleri arasında ise St.Etienne’de Teknik Direktörlük görevini icra etti. St.Etienne’de Fransız ekibiyle ligi 6. sırada tamamladı ve Fransa Kupası’nda da yarı final oynadı.

damien

2005 ve 2008 tarihleri arasında da Tottenham’da Futbol Direktörlüğü olarak görev yürüten Damien Comolli; Dimitar Berbatov, Luka Modric, Younes Kaboul, Alan Hutton, Giovani dos Stantos, Gareth Bale, Vedran Corluka, Kevin-Prince Boateng gibi yıldız oyuncuları Tottenham bünyesine kazandırdı.

damien

2010 tarihinde ise Liverpool’da Futbol Direktörlüğü görevini icra eden Damien Comolli; Andy Carroll, Jose Enrique, Charlie Adam, Comolli, Jordan Henderson, Luis Suarez gibi önemli oyuncuları Liverpool bünyesine kazandırdı. 2012 tarihinde ailevi sebeplerden ötürü kulüpten ayrıldığının açıklamasını gerçekleştirdi. Ancak İngiliz medyasında bulunan haberler, kendisi önderliğinde yapılan transferlerdeki başarısızlık nedeniyle Comolli ile yolların ayrıldığı yönündeydi.

damien

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı