Son dakika Bedelli Askerlik gelişmesi! Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti...

Milyonlarca asker adayının, ''Bedelli Askerlik çıkacak mı?'' şeklinde sıklıkla sorgulamasını yürüttüğü bedelli askerlik konusuna dair üst üste açıklamalar gerçekleştirildi. Siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin yaptıkları açıklamalar doğrultusunda Bedelli Askerlik gelecek mi? Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti kesinleşti mi?

Son dakika Bedelli Askerlik gelişmesi! Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti...
Son dakika Bedelli Askerlik gelişmesi! Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti...
GİRİŞ 15.07.2018 10:39 GÜNCELLEME 18.07.2018 14:50
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

Asker adayları Bedelli Askerlik uygulamasının hayata geçirilmesini büyük sabırsızlık içerisinde beklerken, ''2018'de Bedelli Askerlik çıkacak mı?'' sorusu siyaset dünyasının önemli isimlerine yöneltiliyor. Her defasında gündemin merkezinden düşmeyen ve yeniden gelmesi noktasında sosyal medya aracılığıyla çeşitli kampanyalar başlatılan bu konu hakkında asker adaylarını yakından ilgilendirecek üst üste açıklamalar gerçekleştirildi.

2018 Bedelli Askerlik gelişmeleri! Çalışanlar ücretsiz izinli mi olacak?

Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti açıklandı! Bedelli şartları belli oldu!

Gün geçtikçe beklentiler katlanarak artış gösterirken, hükümet kanadında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın yeni açıklamalarının akabinde, Bedelli Askerliğin gelip gelmeyeceği hususu netliğe kavuştu. Gerçekleştirilen resmi açıklamalara göre, birçok nedenden ötürü vatani görevini yerine getiremeyen kişilerin sorgulamalarına ağırlık kazandırdığı Bedelli Askerlik gelecek mi? Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti kesinleşti mi? İşte, askeri birliğe katılım sağlayamayan milyonlarca asker adayı tarafından uygulamaya alınması dört gözle beklenen bu konuya yönelik en son gelişmeleri haber7.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

Askerlikte bir devir kapanıyor! Askere gidenler artık jandarma olamayacak

BEDELLİ

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN TARİH VERİLDİ...

Bedelli askerlik konusuyla ilgili Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından son dakika açıklaması gerçekleştirildi. Bekir Bozdağ tarafından, 'Bedelli askerlikle ilgili konu Ekim'den sonraki süreçte ele alınır.' şeklinde ifadelere yer verdi.

Askerlik sistemi sil baştan değişiyor! İşte, yeni sistemde askerlik...

BEDELLİ

BEDELLİ ASKERLİK YAŞI VE ÜCRETİ NE OLACAK? 

Bedelli Askerlikte yaş ve ücret konusuna ilişkin son dakika gelişmesi aktarıldı. Bedelli askerlik teklifinde yaş sınırının 26, ücretin ise 20 bin TL olarak belirlendiğinin açıklaması gerçekleştirildi. Fakat AK Parti grup başkan vekili Bülent Turan tarafından öne sürülen iddiaya dair, "Kulis bilgileri doğru değil gündemimizde sadece OHAL var. AK Parti'nin şimdiye kadar vaat edip de yapmadığı hiçbir düzenleme olmadı. Meclis açıldığı zaman ilk işlerden bir tanesi tabii ki bu olacaktır. Şahsi kanaatim odur ki Ekim gibi gündeme geleceğini ifade etmek istiyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

Bedelli askerlik konusuna ilişkin kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile kararname hazırlandığı ve bedelli askerlik yaş sınırının 25’e çekildiği konuşuluyor. Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, daha önce 27 olarak düşünülen yaş sınırı 25'e çekiliyor. Bu doğrultuda kararname de hazırlanarak, bedelli askerlikten 25 yaşındakiler ile daha büyük olan yükümlüler faydalanacak.

BEDELLİ

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; "Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırlısıyla adımı atarız." dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI!

A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik tarafından canlı yayında “Hükümet nezdinde bedelli askerlik çalışması başladı” şeklinde açıklamalar gerçekleştirildi. “Hükümet yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre seçimden önce yetişmesi zor gözüküyor” şeklinde ifadelere yer veren Atik, bedelli askerlik konusuna ilişkin şu sözleri kaydetti:

Hükümet içinde Milli Savunma bakanlığı ve ilgili bakanlıklar bedelli askerlik çalışmasını başlatmış vaziyetteler. Seçimden sonra bedelli askerliğin hükümet kurulur kurulmaz gündeme gelmesini bekliyoruz. Hükümetten aktarabileceğim bilgi, bedelli askerlik çalışması an itibariyle başlamış durumda. Hem ücretlerin, hem de hangi yılda doğanlardan itibaren müracaat edebilecekleri çalışmanın detaylarını hazırlıyorlar. Seçimlerden sonraki bir ay süre içerisinde de yeni bakanların değerlendirilmesi bekleniyor. Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde bedelli askerlik konusunun gündeme gelmesini bekliyoruz.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI GELDİ!

Başbakan Binali Yıldırım'dan bedelli askerlik için bir açıklama daha geldi. Yıldırım, "Seçimden sonra yapılacak ilk iş. Yeni hükümetin öncelikli konusu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "(Bedelli askerlik) Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza" şeklinde ifadelere yer verdi.

SEÇİMDEN SONRA HÜKÜMETİN ÖNCELİKLİ KONUSU OLACAK

Başbakan Binali Yıldırım, bedellinin hükümetin gündemine resmen girmesiyle ilgili konuştu. Buna göre bedelli konusu Türkiye'nin önemli konularından biri: "Bedelli askerlik seçimden sonra yapılacak ilk iş. Büyük bir beklenti var. Hükümetin öncelikli konusu."

NUMAN KURTULMUŞ: 24 HAZİRAN’DAN SONRA DEĞERLENDİRİLECEKTİR…

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlik ile ilgili toplumsal talebin oluştuğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bir önceki bedelli askerlik uygulamasında da çok katkım vardı. Herkes bedelliye karşı çıkarken ben toplumda böyle bir talep olduğunu ve bunun yerine getirilmesinin doğru olacağını ısrarla söylemiştim. Seçim arifesinde bedelli gündemde değil; gündem de olsa da Meclis kapalı olduğu için yapabilecek bir şey yok. Ancak, bu toplumsal talep 24 Haziran'dan sonra değerlendirilecektir."

bedell

2018 BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI? CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik konusuna yönelik gerçekleştirdiği açıklamalara göre bedelli askerliğin gündemde olmadığının altını çizerek; "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hele gele bir tarafta Afrin bir tarafta Fırat Kalkanı varken, bu şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil." şeklinde ifadelere yer verdi.

CUMHURBAŞKANI

BEDELLİ ASKERLİK GELİYOR MU? BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM SON DAKİKA AÇIKLAMASI…

Başbakan Binali Yıldırım, en son katıldığı bir televizyon programında bedelli askerlik konusuna yönelik resmi açıklamalar gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın gerçekleştirdiği açıklamalar doğrultusunda şu ifadelere yer verdi. "Toplam 5 milyon 448 bin 858 kişinin askerlikle ilişkisi devam ediyor. Biz önümüzdeki sene 345 bin 933 kişi alabileceğiz. Bunu 345 bin 933’e böldüğümüz zaman 15.7 yıl, yaklaşık 16 yıl sürüyor. Bunların yaşlarını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşlarımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek; gerçek bu. İhtiyacımız belli, 350 bin. Ama birikmiş 5.5 milyon vatandaş var, nasıl çözeceğiz?

Öte yandan Bedelli Askerliğin şu an için gündemde olmadığını belirten Binali Yıldırım; Bedelli gündemde yok. Hassasiyetler var. Bir şekilde çözülmesi lazım. Tabii esas olan savunma gücümüzde zafiyet yaşanmaması. Eldeki rakamlar böyle bir zafiyetin olmadığını gösteriyor; bu bir. İkincisi; özellikle 15 Temmuz’dan sonra Silahlı Kuvvetler’de silah altında vatani hizmet gören askerlerden ziyade profesyonelliğe geçtik. 5.5 milyon insanın sorununun farkındayız. Tüm hassasiyetler göz önüne alınarak sorunu nasıl çözeriz; ileride değerlendirilir. Ama bugünkü gündemimiz değil" sözlerini kaydetti.

BİNALİ

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI BEDELLİ ASKERLİK SON DAKİKA AÇIKLAMASI…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV'de kendisine yöneltilen ''Bedelli Askerlik çıkacak mı?'' sorusu üzerine önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Hayati Yazıcı konuya ilişkin; "Bedelli askerlik konusu mayınluı bir tarla gibi. 5 milyonu aşkın beklentisi olduğu söyleniyor. Askerlik çağı gelip de, yapamamış olan var. Bir kısımda da işini gücünü bırakıp gitmek istemeyenler var. Şehitlerimizin olduğu ortamda düzenleme yapmak kolay gözükmüyor." şeklinde ifadelere yer verdi.

HAYATİ

BEDELLİ ASKERLİK NEDİR?

Devletin bedelli askerlik yapılmasına karar vereceği dönemde; asker adaylarının zorunlu askerlik hizmetini, gerekli şartları sağladığı ve belirlenen ücretin ödenmesi yoluyla vatani görevinin yapılmış sayılması olarak tanımlanmaktadır. Bu sayede vatandaşlar nakit bedelini ödediği takdirde, askerlik hizmetini tamamlamış olacaktır. Para karşılığında yani dövizle yararlanılan bedelli askerlik uygulaması, ordunun ve devletin ihtiyaçlarının karşılanması ve bireylerin işlerini kaybetmemeleri esasına dayanarak çıkarılmaktadır.

bedell,

KİMLER BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLİR?

Bedelli askerlik yapabilmenin iki farklı alternatifi bulunmaktadır. Bunları inceleyecek olursak;

1.ALTERNATİF: 18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurt dışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti” tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte” denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler” şeklindedir.

2.ALTERNATİF: Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

bedelli

TÜRKİYE’DE BEDELLİ ASKERLİK UYGULAMASI GEÇMİŞİ…

Cumhuriyet tarihinde 10 kez bedelli askerlik çıkartılmıştır. En son; 1987, 1992, 1999 yıllarında yapılmıştır.

17 Ağustos 1999 tarihinde çıkartılan bedelli askerlik uygulaması Gölcük depreminden sonra ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıkartılmıştır.

2011 yılında çıkarılan bedelli askerlikte, 30 yaşından gün almış ve 30 bin TL tutar ödeyen kişiler askerlik vazifesini yerine getirmiş sayılmışlardır. Yasa kapsamında 21 günlük temel askeri eğitimden de muaf tutulmuşlardır.

2 Aralık 2014 tarihinde ise 1 Ocak 1988 ve önceki tarihlerde doğanların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilmişleridir. Aşağıdaki tabloda yıllara göre bedelli askerlik ve bundan faydalanan kişi sayısı verilmiştir.

bedelli

YORUMLAR 229
  • GEREK YOK.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Size bir vatandaş lık tavsiyem bedelliyi bu sistem yapın çok daha maliyeti düşük AÇ Bi hesap ZİRAAT BANKASI Hesabı yatır bedelli yi hiç uğraşma,,elbise ve ayakbıdan yemek maliyetden kurtul onlar zaten istemiyor askerliği,,
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    30 yasindayim 6 çocuğum var askere gidersem çocuklarım rezil olur allah icin bizede yardımcı olun sayın cumhurbaşkanım 10.06.1988 doğum tarihliyim
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    28 gün kaldırılmalı . Özel sektöre ücretsiz izin vereceksin demek sökmez . Özel sektör olan kanunların hangisine uyuyor . İşi aksamasın diye hemen yerine yenisini alıyor . Askerden geldin mi şuan alamam dolu der mahkemeye gidersin en erken 3 ay sonra karar versin . Geri alınacak diye , özel sektör temize gönderir 10 yıl sonra cevap gelir . Tabiki firma kalmışsa
    Cevapla
  • Alim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu okuyan yetkili birileri olurmu. Kanun çıkarılırken herkes için 20bin olmasın Sevgilisinin birine ferrari alan birisine Porsch alan Sanatçı ile Futbolcu varken. Anası ,babası evlatlarına bakacak olanlar aynı olmamalı Yıllık kazanca göre olmalı. Futbolcu Sanatçılar Zengin holding sahiblerinin evlatları için 1 trilyon olsun. Gariban Aile reisleri için 20bin olsun bence Devletimiz Gelir seviyesine göre araştırma yapıp miktarı belirlemesi lazım
    Cevapla
  • samet 5 yıl önce Şikayet Et
    28 gün kaldırırsanız bedelli yapabilirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...