Türkiye'den sürpriz 'Suriye' hamlesi!

Harran Üniversitesi (HRÜ) Suriye'nin Bab, Cerablus, Afrin ve Çobanbey kentlerindeki binlerce gencin faydalanmasına olanak sağlayacak fakülteyi kurmak için harekete geçti.

Türkiye'den sürpriz 'Suriye' hamlesi!
Türkiye'den sürpriz 'Suriye' hamlesi!
GİRİŞ 06.06.2018 17:22 GÜNCELLEME 06.06.2018 17:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Harran Üniversitesi (HRÜ) tarafından, Fırat Kalkanı  Harekatı ile teröristlerden temizlenen Suriye'nin Bab, Cerablus ve Afrin gibi  bölgelerindeki gençlerin faydalanabilmesine imkan sağlayacak fakülte kurma kararı  alındığı bildirildi. 

HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetlerince Özgür  Suriye Ordusunun desteğiyle yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenli hale  getirilen bölgelerdeki gençlerin daha iyi eğitim alabilmesi amacıyla üniversite  olarak karar alındı.

 

 

Bu sayede Suriye'nin Bab, Cerablus, Afrin ve Çobanbey kentlerindeki  binlerce genç, yıllar sonra kendi ülkelerindeki güvenli bir ortamda üniversitede  eğitim görme hayaline kavuşma imkanı bulacak.

HRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık ve beraberindeki heyet,  bölgede altyapı ve hazırlık çalışmalarının sürdüğü fakülte binasında  incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan  Taşaltın, söz konusu fakültede Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim verileceğini  belirtti. 

Fakülte bünyesindeki bölümlerin ise ihtiyaca göre belirleneceğini  aktaran Taşaltın, "Harran Üniversitesi olarak TSK'nın terörden arındırdığı  Suriye'nin Bab şehrinde fakülte kurma çalışmalarına başladık. Ülkemizin insani  girişimlerine destek olmak amacıyla Suriye'deki gençlere umut kapısı olmak  istedik. Eğitimle ilgili çalışmalar yaparak, büyük bir boşluğu doldurmak  istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu arada, HRÜ tarafından geçen ay bölgede yapılan Yabancı Öğrenci  Sınavı'na (YÖS) ise 800 öğrenci katılmıştı.

YORUMLAR 12
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    vergilerimizin suriyelilere gitmesini artık istemiyoruz üstelik birdeünüversite kuracak benim çocuk belki ünüversite okuyamayacak ama biz suriyelileri ünüversiteli yapma derdindeyiz ilk önce kendi çocuklarımızın kaliteli okumasını sağlayalım
    Cevapla
  • komando 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş, senin maksadın farklı heralde. aşağıda da "biraz da bizim için çalışsanız" falan demişsin. Bu hükümet 16 yıldır kimin için çalışıyor sanyorsun. Yok, bilmiyorsan söyleyim devletimizin her ilde üniversetesi var şuan. 10 tane soru çözen üniversteyi kazanabiliyor artık. Senin çocuk kazanır korkma, yeterki çalışsın..
    Cevapla
  • komando 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok yerinde bir karar, oralarda ne kadar her alanda (idari, sağlık, eğitim, mühendislik vb.) yetişmiş arap nüfus olursa o kadar kendi ayakları üzerinde dururlar. Kendi ihtiyacımız olmasına rağman ülkemizden orlara gitmek durumunda olan yetişmiş insanımız bize geri döner. Tek fakülte değil, çok fakülte olmalı, Allah yardımcınız olsun vesselam.
    Cevapla
  • emrehan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sınavsız okutmayında kardeş biz ne koşulda ekmeğimizi kazandıysak aynı muameleyi isteriz
    Cevapla
  • Yurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Komik isler
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin bunu anlayacak kapasiten yok bir kere.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    birazda bizim için çalışsanız
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyorsun sen bizim için çalışıyorlar işte, onlar bizim insanımız değil mi? Oralar bizim topraklarımız, onlar da bizim insanımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak