Türkiye'den Hollanda'ya tepki: En ahlaksız eylem!

Ömer Çelik, Rotterdam'da bir cami önünde iftar saatinde domuz eti mangal partisi düzenlenmesine izin verilmesini, "Bugüne kadar nefret suçları tarihinde görülmüş en ahlaksız eylem girişimidir bu. Bu derece ahlaksız bir eyleme yasal izin verilmesi de başka bir ahlak yoksunluğudur." ifadeleriyle eleştirdi.

Türkiye'den Hollanda'ya tepki: En ahlaksız eylem!
Türkiye'den Hollanda'ya tepki: En ahlaksız eylem!
GİRİŞ 06.06.2018 17:33 GÜNCELLEME 06.06.2018 17:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rotterdam'da  aşırı sağcı Pegida örgütüne cami önünde domuz çevirme izni verildi. Perşembe günü  bu faşist örgüt mensupları iftar saatinde Rotterdam'da Diyanet'e bağlı Laleli  Camii önünde mangal partisi düzenleyerek, domuz çevirecek. Bugüne kadar nefret  suçları tarihinde görülmüş en ahlaksız eylem girişimidir bu. Bu derece ahlaksız  bir eyleme yasal izin verilmesi de başka bir ahlak yoksunluğudur." ifadelerini  kullandı.
Hollanda'daki diğer büyükşehirlerin Pegida'nın iftar saatinde cami  önlerinde domuz çevirme girişimlerine izin vermediklerini kaydeden Çelik, "Ancak  Rotterdam'ın Fas kökenli Belediye Başkanı Ahmed Abutalib, PEGIDA'nın gösteri  yapmasının yasalara aykırı olmadığı görüşünde. Ne büyük bir trajedi!" görüşünü  paylaştı.
 
Çelik, Müslüman bir aileden gelen Abutalib'in, gösteri yapmanın temel  bir yasal hak olduğunu söylediğine değinerek, "Ne zamandan beri camilere  saygısızlık yapılması yasal bir hak oldu? Camilere, kiliselere, havralara  saygısızlık yapılması nefret suçudur. Nefret suçuna izin veren bir yasa olamaz."  ifadelerine yer verdi.
 
Rotterdam'daki Türk ve Müslüman örgütlerinin de aynı saatlerde cami  çevresinde çiçek bırakma eylemi yapacağını ve "nefretin kokusuna karşı  çiçeklerden bir sevgi duvarı" oluşturacaklarını vurgulayan Çelik, mesajına şöyle  devam etti:
 
"Gerçek bir insanlık dersidir bu. Müslümanlar, nefret siyasetine karşı  'insanlık dersi' verecekler. Böylece camilere, kiliselere, havralara saygıyı  hatırlatacaklar. Bu saygının olmadığı yerde, demokrasinin, hukukun ve  hürriyetlerin değil nefretin hakim olacağı vurgulanacak böylece. Bu ahlaksız  nefret girişimine karşı Müslümanların 'insanlık dersi' verme biçimi gurur  vericidir. Nefret odaklarına karşı insanlığın sesini herkesle beraber yükseltmek  gerekiyor."
 
Aşırı sağcı PEGIDA, sosyal medya üzerinden Rotterdam, Utrecht, Gouda,  Lahey ve Arnhem kentlerinde bu hafta iftar saatinde cami önünde domuz eti mangal  partisi eylemi yapacağını duyurmuş ve Rotterdam belediyesi, eyleme izin  vermişti.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ve bunu onaylayan Rotterdam belediye başkanı, sözde Müslüman ama biz onu ABD maşası olduğunu biliyoruz bunun kanıtı wikileaks'de.
    Cevapla
  • insansız ab 5 yıl önce Şikayet Et
    mesela gidip hollanda başkonsolosluğunun önünde hristiyan haçını ayaklarının altına alıp ezsen belki anlarlar diyecek oluyorsun, lakin onların gerçekte hiç kutsalı var mı diye baktığında göremiyorsun.
    Cevapla
  • Korkut 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan dışı varlıklar.
    Cevapla
  • Murti 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizlerde onların kutsal günlerinde kiliselerinin önünde Kur' an ziyafeti verelim, Ayin yaptıkları anlarda yüksek seste ilahi dinleyelim ve dinletelim. Çok mu zor bunları yapmak? Bu adamlar kınanmaktan, eleştirilmekten anlamaz çünkü bunlar 1940' ların faşist avrupasının, karanlık ortaçağın cahil avrupasının kalıntılarıdır. Haçlı zihniyetiyle baş etmek için çene ile değil kafa ile bilek ile iş görmeliyiz.
    Cevapla
  • Zabit 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey HDP liler ve para heveslisi bir takım insanlar sizin gözünüzde Avrupa şah padişah vicdaninizi satmissiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu