Samsun sel suları altında kaldı

Samsun'da sağanak yağış şehri sular altında bıraktı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Harabeye dönen şehirde araçlar birbirine girdi, trafik tamamen durdu. İşte kareler:

Samsun sel suları altında kaldı
Samsun sel suları altında kaldı
GİRİŞ 24.08.2007 11:30 GÜNCELLEME 24.08.2007 11:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

EVLERİ SU BASTI, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Elektriklerin kesildiği şehirde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Şehir merkezi ve bulvar yolu, tamamen trafiğe kapandı.

Yapım çalışmaları devam eden yeni bulvar yolu ve kaldırımlardaki kum ve taşlar, sel sularıyla birlikte şehir merkezine aktı. Molozlar ve kaldırım taşları yolların ortasında birikitniler oluşturdu.




ARAÇLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Yüksek kesimlerden gelen su şehir merkezine aktı. Yoğun su baskısını kaldıramayan rögar kapakları fırladı. Kaldırım taşları yerinden sökülerek yolları kesti. Bir çok yerde kum yığınları oluştu. Sel sularına kapılan araçlar birbirine girdi.




Esnaf, yeni bulvar yolu ve kaldırım çalışmalarından dolayı, belediyeye tepki gösterdi.

DOĞALGAZ KESİNTİSİ

Arızalar ve olası olumsuzluklara karşı doğalgaz kesintisine de
gidildi. Telefon hatlarında da arızalar var.




KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Yaşanan gelişmeler üzerine kriz merkezi oluşturulurken, yetkililer yağışın neden olduğu zararın ilerleyen saatlerde netlik kazanacağını söylediler.




Narman'daki selde 7 köyde hasar oluştu

Erzurum'un Narman ilçesinde meydana gelen selde, 7 köyde ve tarım arazilerinde hasar oluştu. Sel nedeniyle Erzurum-Pasinler kara yolunda 23. kilometreden itibaren ulaşım sağlanamıyor.

Narman'da aşırı yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle Kışlaköy, Kilimli, Namıkçavuş, Göllü, Toygarlı, Yanıktaş ve Araköy'de bazı köprüler, kara yolları ve tarım arazileri zarar gördü.

Narman Kaymakamı Ümit Cavuldak, yaptığı açıklamada, "Kaymakamlık, Karayolları ve DSİ ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

Bazı köylerde elektrik ve su kesintisi yaşandığını da belirten Cavuldak, şunları kaydetti:

"Sel nedeniyle 7 köyümüzde hasar meydana geldi. Ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 3 köprünün selden zarar gördüğünü ve Erzurum-Pasinler kara yolunun 23. kilometresinden itibaren ulaşımın
sağlanamadığını belirledik. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma bilgisinin şu ana kadar bizlere ulaşmaması tek tesellimiz."Cavuldak, hasar tespit çalışmalarının ardından selden zarar gören vatandaşlara gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde meydana gelen selde 20 ev zarar gördü.

Bingöl Vali Vekili Vedat Yılmaz,Solhan ilçesinde aşırı yağış ve dolu nedeniyle meydana gelen selde, 20 evin zarar gördüğünü belirtti.Bazı köy yollarında da hasar oluştuğunu ifade eden Yılmaz, bu yollarda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Evleri zarar gören vatandaşların geceyi akrabalarının yanlarında geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bayındırlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, hasar tespit çalışmalarına başladılar. Evleri zarar gören vatandaşlarımız için Kızılay tarafından bölgeye 30 çadır ve çok sayıda yatak gönderildi. Kızılay'ın gönderdiği seyyar mutfak da kuruldu. Bugünden itibaren selden zarar gören vatandaşlara sıcak yemek dağıtımına başlayacağız."

YORUMLAR 9
  • mustafa kılıç 16 yıl önce Şikayet Et
    altyapiymis. allahin afatina altyapi ne yapsin sorun altyapida deil insanlarda onlar altyapilarini düzeltsinler
    Cevapla
  • erhan inan 16 yıl önce Şikayet Et
    Samsun çok vahim!!!. samsunun en fazla selden etkilenen caddesi olan agbali cd. oturuyorum.İnanın 35 yasındayım bu yasıma kadar böyle yagmur görmedim.2 saat çok şiddetli yagdı,caddede abartısız 1 metre buyunda dev su kütlesi önüne ne gelirse aldı götürdü,Park halindeki araçlar oyuncak araba gibi sele kapıldı.asfalt komple kalkıp yer yer 3-4 mt. yarıklar oluştu.işin kötü tarafı yeniden bekleniyormuş.Ölürsek bari hakkınızı helal edin.
    Cevapla
  • MUHİTDİN BAYBURT 16 yıl önce Şikayet Et
    devlet mevlet yok. bu memleket hakikaten sahipsiz. şu an samsunu görseniz bir rezillik bir rezillikki sormayın. her tarafta kum çakıl kaya dolu. belediye ekipleri yetersiz, altyapı yetersiz. elektrikler kesik,sular akmıyor ve bilhassa dükkanlar perişan halde. bu durum 3-4 yılda bir olur ama hiç önlem alınmıyor. vatandaş kendi çabası ile ve komşusunun yardımı ile zorluklara göğüs geriyor. inanın samsunda şu an devlet yok.
    Cevapla
  • zeki yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Vah BüyükŞehir Samsun vah. gelişmiş yada gelişmekte olan ülkelerde yerel yönetimler şehirlerinin altyapılarıyla öğünürler.Benim ülkemde ise göze hoş gelen şeylerle öğünürler.İyi tamamda alt yapısı olmayan bir şehir şehir olamaz,Başkan eğer yaptığı yeşil alanla öğünecekse,halkı denizle kucaklaştırdım diyecekse bu şehrin enaz 100 yıl altyapısını kurtaracak projelere imza atmalıdır.Aksi takdirde her yağışta bu Samsun halkı seni ve ekibini çok iyi hatırlayacaktır.Selam,sevgi ve saygılarımla.Zeki YILMAZ
    Cevapla
  • Müco Baba 16 yıl önce Şikayet Et
    . samsun büyükşehir belediyesi ve diğer merkez ilçe belediyeleri hizmetleriyle çok övünüyordu,,noldu,,,alt yapı olmayınca üst yapı olsa ne olur,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı