Bir vücutta 3 ayrı DNA! Türkiye’de ilk…

17 yaşındaki Dolunay Deniz vücudunda ablası ve dayısının DNA'sıyla birlikte 3 DNA taşıyor. Çocuk Hematolojisi Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, "Bu literatürde az görülen bir durum. Türkiye'de hiç yok. Dünyada 7-8 vaka var" dedi.

GİRİŞ 07.06.2018 08:35 GÜNCELLEME 07.06.2018 10:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dolunay Deniz henüz 17 yaşında. Kanında ayrı saçında ayrı karaciğerinde ayrı bir DNAtaşıyor. Dünyada bir vücutta 3 DNA taşıyan sayılı insanlardan biri.

NTV'den Melike Şahin'in haberine göre 2 yıl önce lösemi teşhisi konulan Dolunay Deniz'e ablasından ilik nakli yapıldı. Çocuk Hematolojisi Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, "Nakilden bir ay sonra karaciğerde ilik savaşı olduğunu gördük. Yani ablanın hücreleri Dolunay'ın karaciğeriyle savaşıyordu. İlaç  tedavisi uyguladık. Ama hepsine yanıtsız kaldı" diye konuştu.

 

 

3 ay önce dayısının karaciğerinden bir parça nakledilen Deniz, şimdi bir ilik bir karaciğer nakli, 3 DNA ile sağlıklı bir genç olarak hayatına devam ediyor. Deniz, bu 3 DNA'nın birbirleriyle savaşmaması için ömür boyu ilaç tedavisine devam edecek.

YORUMLAR 14
  • Türk40 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah anasina babasina bagislasin.Evlat dualarimiz seninle
    Cevapla
  • hakan kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu koç yiğidi ailesine bağışlasın. Dayı ve ablaya da ayırca teşekkür ve tebriklerimi sunarım. Bir kaç yıl önce bir haberden etkilenip donör olmuştum.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    yalnız bu hastalık dikkate alınıp,adli tıp araştırmaları bu varsayım az bir ihtimal olsada ,varsayılarak ona göre yapılmalı,şimdi böyle bir kişinin suç işlediğini ve DNA örneğini suç mahallinde bıraktığını varsayalım,karşımıza 1 den fazla kişi çıkacak,2-3 ,belki daha fazla,bunların hepsine DNA ları çıktı diye ayrı ayrı hukiki muamele mi yapılır,yoksa 1 den fazla DNA ya sahip olan kişi tespit edilip,ona göre mi muamele yapılır.
    Cevapla
  • katibb 5 yıl önce Şikayet Et
    la havle !
    Cevapla
  • Dayi 5 yıl önce Şikayet Et
    Dayı sana oruç vurmuş sahuru bekle yazık çocuğun haline bak sen suçlu olur gibi konuşmasın.Bir şey olursa polis halleder burayı okumuyorlar .
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah acil şifalar versin... Ailesine bu zor sınavda sabır ihsan eylesin inşallah. İnsan kendi yavrusunu düşününce sızısı bir kat daha artıyor.
    Cevapla
  • haluk 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin, yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin tüm hastalarla beraber acil şifalar versin ya Rabbim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!