Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören'in babası Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören kimdir? 08 Haziran itibariyle hayatını kaybeden Erdoğan Demirören aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi...

Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören kimdir?
Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören kimdir?
GİRİŞ 09.06.2018 13:25 GÜNCELLEME 09.06.2018 13:25

Son olarak Hürriyeti ve Kanal D'yi satın alarak gündeme gelen Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören öldüğü iddia edildi. Peki Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören'in babası olan ünlü işadamı Erdoğan Demirören kimdir ve aslen nerelidir? Uzun süredir tedavi gören 08 Haziran 2018 tarihi itibariyle yoğun bakıma alınan ve ardından hayatını kaybeden Erdoğan Demirören'in yaşı ve biyografisi...

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

 

1938 doğumlu iş adamı Erdoğan Demirören Bursa İnegöl‘de dünyaya gelmiştir. Saint Benoit Fransız Lisesinin orta bölümünden mezun olan Erdoğan Demirören’in oğlu eski Beşiktaş Spor Kulübü başkanı günümüzde ise Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören‘dir. 1956 ve 1957 yılları arasında Emniyet’te ve Beşiktaş‘ta profesyonel futbol oynamıştır.

1957 senesinde babası Şükrü Demirören vefat edmiş ardından babasının İstanbul Sirkeci’de kurmuş olduğu Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması üzerine faaliyet gösteren Kolaylık Oto isimli işyerinin başına geçmiştir.

1971 yılında ise Türkiye’nin ilk gaz şirketini devren satın almış ve bu sektörde yaptığı yatırımlar ile dev bir holding haline gelmiştir. Günümüzde şirketleri bünyesinde 804 araç ve 4 gemi bulunmaktadır. İş Adamı kimliğinin yanı sıra yardımseverliği ilede tanınan Erdoğan Demirören bugüne kadar toplam 12 Bin yürüme engelli aracı dağıtmıştır.

Yaşantısını Kanlıca ve Anadolu Hisarı arasında bulunmakta olan Marki Ahmet Necip Bey Yalısında sürdüren Erdoğan Demirören Tülin Çini Hanım ile evlidir ve bu evliliğinden 3 evladı vardır. Haliç Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora ünvanıda verilen Erdoğan Demirören 2018 yılında Doğan Medya Grubunu satın alarak en büyük yatırımlarından birisini gerçekleştirmiştir.

Erdoğan Demirören, son olarak Doğan Medya Grubunu satın alarak gündeme gelmişti. 08 Haziran 2018 tarihi itibariyle hayatını kaybetmiştir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı