2018 Bedelli askerlik yaş sınırı 26 mı oluyor? Bedelli kaç TL'ye çıkacak?

2018 yılı itibariyle seçimden sonra çıkması beklenen Bedelli Askerlik ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Peki yeni çıkacak olan Bedelli askerlik yaş sınırı kaç olacak? İşte tüm detaylar...

2018 Bedelli askerlik yaş sınırı 26 mı oluyor? Bedelli kaç TL'ye çıkacak?
2018 Bedelli askerlik yaş sınırı 26 mı oluyor? Bedelli kaç TL'ye çıkacak?
GİRİŞ 10.07.2018 09:52 GÜNCELLEME 10.07.2018 12:46
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan peş peşe açıklamalar çerçevesinde seçimde sonra bedelli askerliğin kesin olarak çıkacağı ön görülüyor. Uzun süredir bedelli askerliği bekleyenler ise şimdiden yaş sınırı ve kaç tl olacağı araştırmaya başladı. 2018 veya 2019 yılı itibariyle çıkması beklenen bedelli askerlikte yaş sınırı kaç olacak? Özellikle ücreti büyük merak konusu olan bedelli askerlik ile ilgili detaylar haberimizde...

BEDELLİ ASKERLİKTE YAŞ SINIRI KAÇ OLACAK? BEDELLİ İÇİN ÖN GÖRÜLEN ÜCRET...

 

Hükümet içinde Milli Savunma bakanlığı ve ilgili bakanlıklar bedelli askerlik çalışmasını başlatmış vaziyetteler. Seçimden sonra bedelli askerliğin hükümet kurulur kurulmaz gündeme gelmesini bekliyoruz.

2011 senesinde 30 bin lira, 2014 senesinde 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor yani 2018 bedelli askerlik tutarı olarak 20 - 25 bin lira olması ön görülüyor.

Bedelli askerlik yaş sınırı konusunda da 28 yaş olacak şeklinde değerlendirmeler var. Genel olarak bedelli askerliğe başvuru yapabilmek için 28 yaş şartı bulunuyor. Ancak çok sayıda kamu ve özel sektörde istihdam etmekte olan adaylar yaş şartının 26'e kadar indirilmesi hatta pek çok kişi yaş şartının hiçbir şekilde aranmamasını talep etmektedir. Yaş şartı hakkında kulislerde henüz bir gelişme bulunmuyor.

YORUMLAR 192
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizler hiç hayatınızda "mayına basan bir asker gördünüz mü?"" Bi şehit ailesinin kapısı çalınıp "oğlunuz şehit oldu dendiğinde "o anacığın babacığın gözlerini gördünüz mü? Lafa gelince "Her Türk asker doğar"" ben de şehit olmak isterim"deniyor. 20 yaşında holding patronu olup, sabaha kadar discoda akşama kadar beachlerde denizde ve Bağdat caddesinde sürat yapan GENÇLER??....MAHŞERİ VİCDAN BUNU KABUL EDER Mİ ACABA??
    Cevapla
  • mustafa m a 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupada yasayan gurbetçilerin hiç turkiyede yasamamis askerlik parasi aliyorlardi simdi turkiyede yasayan memleketin her seyinden istifade edenler bile parali askerlik yaparsa sinirlarimiza her çesit insanlar rahatlikla geçer ve bu savaslar 40 50 Sene daha surer. (gurbetçi)
    Cevapla
  • KOCA 5 yıl önce Şikayet Et
    ERKEN SEÇİM YAPILIYO Bu bedelli Askerlik 1993 lülerin HAKKI
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelliyi asgari ücrete bağlayın. Bedelli yapmak isteyen 12 aylık askeri ücreti devlete ödesin. Her ay ödesin diyeceğim ama yapmazlar. Hepsini baştan peşin alın.
    Cevapla
  • Uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    25 yaş olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!