HDP'de büyük kopuş: AK Parti'ye geçtiler...

Haber7 ekibi olarak Güneydoğu'da seçim çalışmalarının nabzını tutmak için tarihi kent Mardin'de AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Şehmus Dinçer, çeşitli STK'lar, Esnaf ve halktan görüş aldık.

GİRİŞ 09.06.2018 09:00 GÜNCELLEME 09.06.2018 13:16
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

1 Kasım genel seçimlerinde 6 vekilin 4'ünü HDP, ikisini ise AK Parti çıkarmıştı. 1 Kasım'da HDP'nin oyu yüzde 68, AK Parti'nin oyu ise yüzde 28...

İbrahim Günay ve Serkan Üstüner'in haberi...

 

 

Seçimin nabzını tutmak için gittiğimiz Mardin'de HDP'den kayyuma geçen belediyenin çalışmalarının büyük beğeni aldığını gördük. Görüştüğümüz esnaf, turizm şehri Mardin'de istikrarın devam etmesi gerektiğini bu yüzden de oylarını AK Parti'ye vereceklerini söyledi. 

Mardin sokaklarında seçimin nabzını tutarken dükkanlardan AK Parti ve Erdoğan'ın seçim şarkılarının yükseldiğini duyduk.

İşte o anların videosu...

AK Parti Mardin 1. sıra milletvekili adayı Şehmus Dinçer ise HDP'den büyük kopuşların olduğunu yaşadığı olayla anlattı.

SAHADA AK PARTİ DIŞINDA PARTİ YOK

Dinçer "Listeler açıklandıktan sonra çok yoğun bir tempo başladı. Mardin 6 milletvekili çıkarıyor. 6 arkadaşımızla beraber tüm ilçelerimizi iki gün içinde gezdik. Ben bir arkadaşım: Savur, Yeşilli. Ömerli ve Mardin. Kırsalda hemen çalışmaya başladık. Sahada AK Parti dışında kimse yok. Gittiğimiz köylerde bize söylenen şu “ Buraya ilk kez birileri geliyor” Şehirdeki canlılık açısından Artuklu’da üçü büyük olmak üzere 4-5 tane SKM ( Seçim Koordinasyon Merkezi ) kurduk. Bu bize umut veriyor. İşin pratik kısmında ne gördük? Bir kırsal ve bir şehir olarak ayırmak lazım. Kırsalda çok büyük bir teveccühle karşılaştık. Köylerdeki insanlar bizi çok güzel karşıladılar.

Bunun iki temel etkeni var. Bu da buralara yapılan hizmetler. Kayyumlarla beraber çok ciddi bir çalışma var. Tabii burada en büyük destek merkezi hükümetten geliyor. Burada her köye bir taziye evi yapıldı, sıcak asfalt döküldü. Çocuklar için büyük park alanları yapıldı. Hatta büyük olan köylerde iki taziye evi istiyorlardı.

HDP'Yİ DESTEKLEYEN KÖYLER AK PARTİ'YE GEÇİYOR

Bir köye gittik. Sürekli HDP’yi destekleyen bir köy. Muhtar bizi karşıladı. Konuştuktan sonra şöyle dedi muhtar "Biz hep bu HDP’yi destekledik ama bize bir kamyon elek altı bile göndermediler” bunlar söz verdi ama hiçbir şey yapmadılar. Ama siz buralara hizmet getirsin. Eğer bizde vicdan varsa zaten size vereceğiz" dedi. Her kesimden insanlara ulaşıyoruz. Elimizdeki verilerle 2002’de AK Parti hükümete geldiğinde durum neydi? Şimdi durum ne? Bakıyorum sadece derslik sayısı 2 bin. 27 katrilyon yatırım yapılmış.

"HDP BARAJ ALTINDA KALACAK"

Bizim tahminimiz diğer partinin barajın altında kalacak. Buralarda zorla gezindiğini görüyoruz. CHP’nin ‘Her evden biri HDP’ye oy versin’ demesinin ardında gizli bir ittifakın olduğunu açıkça görüyoruz. Burada görünen şu: Sandık güvenliğinin sağlanması, halkın yapılan yatırımları görmesinin ardından bu partinin baraj altı kalacağını düşünüyorum. Doğu ve Güneydoğu’daki oylarında büyük kayıp yaşayacağını görüyoruz. Eğer HDP barajı aşarsa en fazla burada 3 vekil çıkartır. 3 vekil de AK Parti çıkarır.

Geçen seçimde saat 4’e kadar katılım oranı kırsalda yüzde 35’ken bir anda yüzde 80’e çıktı. Bu nasıl oldu? Şimdi bu ayak oyunları olmayacak.

AK Parti 16 yılda büyük badirelerden geçti ve ona rağmen ülkeyi 3.5 kat büyüttü. Çocuklarımızın geleceği için AK Parti ile devam etmeliyiz. Bu seçim dönüm noktası. Bu yüzden vatandaşlarımızın sandığa giderken bunu düşünmelerini istiyorum.

 

YORUMLAR 41
  • yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    maşallah insallah
    Cevapla
  • Hdp=pkk 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir yöneliş. İnşallah aslı vardır ve inşallah haklı çıkarlar. Ben Müslüman ve ümmetçi bir Türk olarak Kürt kardeşlerime güvenmek istiyorum. Kardeşim olmayan Kürtlerden de sağduyu ve vefa bekliyorum. Red ve inkar politikalarına son veren, bölgeyi terörden, kanda ve gözyaşından arındıran Erdoğan bir yanda, Fetönün neferi Faşist İP, stalinist Hdp, Kürtleri yıllardır insan yerine koymayan Kemalist CeHaPe diğer yanda. Sizlerin vereceği oy çok önemli b sebeple. Aslında geleceğinizi oylayacaksınız. Zillet içinde yaşamak mı, yoksa kardeşlik hukuku içinde hep birlikte bu topraklara vakur bir imza atmak mı?
    Cevapla
  • suleyman d 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ekip Chp ye geçecekti ki ; seyredecektin velveleyi !
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    yalnız HDP den ,AKP ye geçenlere dikkat edilmeli,aralarında AKP nin planlarını öğrenmek,nifak çıkarmak için mahsuscuktan AKP ye katılmış gibi görünen casuslar olabilir.ne demiş eskiler-kırk yıllık gani,olurmu kani.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    sayet hdp baraji asacak olursa halkta halen PKK ya destek var demektir ki buda devletin terör ü tamamen bitirmedini halak a anlatamadini gösterir ve birde düne kadar calismayan devletin halka harcanmasi gereken parayi PKK servis eden hdp KAYYUM larin hizmetleri de fayda etmiyor halk NANKÖR demek tir
    Cevapla
  • Seren 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne içiyordun banada ver çok alisilasyon görüyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi