Terör örgütü neye uğradığını şaşırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ağırlıklı hava destek unsurlarıyla Kuzey Irak’ta sürdürdüğü operasyonlar sürerken, terör örgütü PKK’nın ana karargâhının bulunduğu Kandil Dağı da hedef olmaya devam ediyor.

Terör örgütü neye uğradığını şaşırdı
Terör örgütü neye uğradığını şaşırdı
GİRİŞ 09.06.2018 08:55 GÜNCELLEME 09.06.2018 08:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının önceki gün başta Kandil olmak üzere Zap ve Hakurk bölgelerine yönelik yoğun hava taarruzlarında teröristlere ait çok sayıda sığınak, barınak ve silah mevzisi vuruldu. İnsansız hava araçlarının (İHA) tespit ettiği barınak ve sığınakların imha edilmesinde sığınak delici olarak bilinen ve hedefin içine bir vida gibi girdikten sonra patlayan nüfuz edici bombalar (NEB) kullanıldı.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT

 

 

Altı uçağın katıldığı operasyonda birçok teröristin sığınıklarda etkisiz hale getirildiği de değerlendiriliyor. Hava taarruzlarının yanı sıra komandolar ve özel kuvvetler de bölgedeki operasyonlarını sürdürüyor.

Arazide ağırlıklı Hakurk bölgesindeki bu operasyonlarda sekiz piyade tüfeği, iki AT-5 tanksavar silahı, dört AT-4 tanksavar silahı, bir AT-5 tanksavar lançeri, iki Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir av tüfeği, bir tabanca ve RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi, 23 el yapımı patlayıcı imha edildi.

TSK’nın son bir haftadaki gelişmelerle ilgili bilgi notuna göre de Diyarbakır, Mardin, Şırnak ile Kuzey Irak'ta yürütülen orta çaplı operasyonlarda ikisi lider kadroda olmak üzere 64 terörist etkisiz hale getirildi. Bir hafta içinde yapılan hava taarruzlarında da sekiz silah mevzisi yerle bir edildi.

TSK bilgi notunda, ''Azim ve kararlılıkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluşturulan baskı neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem kabiliyeti kısıtlanmıştır'' vurgusunun yer alması dikkat çekti. 

YORUMLAR 7
  • Lâ edri 5 yıl önce Şikayet Et
    96 yılında k.ırakta görev yaptım;o zamanda bombaladık,yine bombalandı ve bombalanıyor,orayı tamamen ilhag etmediğimiz müddetçe netice vermez;oraya bi tümen askerimizi göndereceğiz,o barzani denilen ikiyüzlününse derhal o bölgeden gitmesi şart.
    Cevapla
  • ferhat s 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlara ben hayvan demiyorum cünki hayvanin bile serefi var bu yaratiklarda yok. bize bu cinsi bilinmeyen yaratiklari yani cemil bayık ve murat karayılani getirin. ölü veya diri, ölü tercihimizdir.
    Cevapla
  • kürt ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey alemlerin rabbi olan allahım islamın son ordusuna güç ver kuvvet verki su terör örgütlerini çökertsinler Allahım senin her eye gücün yeter islama ve müslümanlara yardım et. amin
    Cevapla
  • Oflu Yorumluyor... 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür buna. başarımızın devamını diliyorum
    Cevapla
  • mevlut keser 5 yıl önce Şikayet Et
    kandile TÜRK BAYRAĞI ni dike ne kadar devam ALLAH yardımciniz olsun...
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kolaylık ve başarı versin bu iş bitecek inşeallah İçerdeki ve dışardaki köpekleri kuduracak uyuz olacak başta CHP liler olmak üzere özellikle fetö şerefizleri ,hainleri.Rabbim mazlumların umut ışığı olarak yüzleri çevirdikleri bu ülkemi dahili ve harici düşmanlardan koru bu mübarwek ramazanı-ı şerifi hürmetine düşmanlarımızı kahru perişan eyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor