Büyükada'da çok ilginç görüntüler

Adalarda fayton atlarının ölümü ve kötü şartlarda kullanımı ile sürekli eylem yapan hayvan severlere bu defa adalarda bulunan faytonculardan yanıt geldi. Pazar günü Büyükada meydanda toplanıp atlarını faytonlardan ayıran ve kendilerini faytona koşan faytoncular "Adalar faytonsuz, faytonlar atsız olmaz" dediler.

Büyükada'da çok ilginç görüntüler
Büyükada'da çok ilginç görüntüler
GİRİŞ 11.06.2018 15:42 GÜNCELLEME 11.06.2018 15:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eylem ile ilgili olarak konuştuğumuz Faytoncular Odası’nın yeni başkanı Hıdır Ünal bundan sonra bazı şeylerin değişeceğini belirterek " Bir at ambulansı yapacağız. Her olaya anında müdahale edecek, Ayrıca uzmanlığı at üzerine olan bir veteriner ile kadrolu olarak kendi yerimizde revir kurup çalışacağız. Şu anda adada bin 106 at var ama gebesi var hastası var yaşlısı var koşulan at sayısı 900 dür" dedi.

Büyükada, Burgazada ve Heybeliada’ da başlayan eylemlerde sadece 8 fayton işe çıkarılırken faytoncular meydanda toplandı ve protesto gösterisinde yaptı. bu arada Pazar gezmesi için adalara gelen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Eylemle ilgili konuşan Hıdır Ünal

"Arabaların tamamını koşmadık. 226 tane arabamız var. Atlarımızın ölümü çoğunlukla yaşlılık ve hastalıktan oluyor. Sorunların hepsini çözeceğiz. Bende zamanında faytoncuydum. Kimse atların ölmesini istemez. Dediğimiz gibi ilk önce bazı değişiklikler yapacağız. Önceliğimiz bir at ambulansı ve sadece uzmanlığı atlar olan bir veterinerimizin olması. Adalar faytonsuz, faytonlar atsız olmaz" dedi.

YORUMLAR 10
  • tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir tavır zira yerdeki mahlukat merhamet bekler..
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    faytonlara binenlerde düşüncesiz sadist kişiler faytoncular kazandığı paranın ne kadarını atlara harcıyor hiççç
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    atlara zerre kadar bakmıyorlar yaşlı atları koşuyorlar kazanılan para doğru cebe akşam rakı meze hiç pazardan çok ucuzda olsa elma alıp verdinmi atına karbuz keserler içini kazırlar ata sade sert kabuğu sonra döverler o atların yolculukta yediği kaçıların sayamazsınız bunların tiplerine bakarsanız durum anlaşılır zaten fazla söze gerek yok vicdansız sadist kişiler cehennem sizlerin
    Cevapla
  • Yakup Koza 5 yıl önce Şikayet Et
    Atlı faytonlar yasaklanmalı. Yerlerine mevcut sürücüler eğitimden geçirilerek elektrikli faytonlar konulmalıdır. Ada esnafı ve engelliler hariç diğer tüm akülü araçlar da yasaklanmalıdır.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Atların neler çektiğini anlamaya çalışın. Ona göre davranın o hayvanlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı