Zeljko Buvac kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı...

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde sportif direktör olarak Damien Comolli'nin göreve getirilmesinin akabinde, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Zeljko Buvac seçileceği konuşuluyor. Peki, sarı-lacivertli kulübün yeni teknik direktörü unvanıyla görevini icra etmesi düşünülen Zeljko Buvac kimdir? Zeljko Buvac aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Zeljko Buvac kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı...
Zeljko Buvac kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı...
GİRİŞ 29.06.2018 10:19 GÜNCELLEME 30.06.2018 14:11
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başında yeni sezonda hangi ismin olacağı konusuna gözler çevrilmişti. Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç ve sonrasında yeni teknik direktör olarak Damien Comolli'nin görevinin başına getirilmesiyle birlikte Fenerbahçe Teknik Direktör olarak kimin seçileceği hususuna ilişkin heyecanlı bekleyişe geçilmişti. Fenerbahçe yönetiminde değişikliği gidilmesi sonucunda Ali Koç'un futbolu emanet ettiği sportif direktör olan Damien Comolli tarafından, pek çok aday içerisinden tercih ettiği isimler arasında Zeljko Buvac'da yer almaktadır. Bu gelişmelerin akabinde, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak gelecek sezonda görevini icra etmeye başlaması düşünülen Zeljko Buvac'ın kim olduğu ve futbol kariyeri detaylı bir şekilde sorgulamaya alındı. Peki, sarı-lacivertli takımın başına teknik direktör olarak geleceği konuşulan Zeljko Buvac kimdir? "Temelde Klopp'un ikizi" olarak nitelendirilen Zeljko Buvac aslen nereli ve kaç yaşındadır?

ZELJKO BUVAC KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

Aslen Bosna-Hersekli olan Zeljko Buvac, 13 Eylül 1961 tarihinde dünyaya gelmiştir.

"Temelde Klopp'un ikizi" olarak nitelendirilen 56 yaşıdnaki Zeljko Buvac, teknik direktörlük hayatına futbolu bıraktığı SC Neukirchen'de yardımcı antrenör unvanıyla başladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yeni Sportif Direktörü Damien Comolli'nin takımın başına getirileceği düşünülen Zeljko Buvac, 2001 tarihinde Mainz’da görevini icra etmeye başlayarak Jurgen Klopp’un yardımcısı olarak çalıştı.

Dortmund’a seviye atlatan teknik heyette en önemli isimlerden biri olan Zeljko Buvac, futbol kariyerinde sırasıyla; Neukirchen, Mainz 05, Borussia Dortmund ve Liverpool’da da Klopp’un yardımcılığını yürütmüştür.

Jurgen Klopp ve Zeljko Buvac ikilisi 17 yıl boyunca birlikte çalışmıştır. Klopp'un yardımcı antrenörlüğünü yapan Buvac için Nuri Şahin tarafından ''Klopp'un ikizi gibi'' yorumu gerçekleştirilmişti.

Taktiksel konulardaki analiz ve başarılarıyla tüm dikkatleri üzerinde toplayan Zeljko Buvac, Mayıs ayı başında Arsenal'den ayrılan Arsene Wenger'in yerine düşünülen Buvac, bahis şirketleri tarafından 1 numaralı aday olarak gösterildi.

Yaklaşık 1 ay önce Klopp ile 17 yıllık birlikteliğine kişisel sebeplerden ötürü sonlandırma kararı alan Zeljko Buvac, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yeni teknik direktörü olarak getirileceği konuşuluyor.

zeljko

YORUMLAR 25
  • Miasfir 5 yıl önce Şikayet Et
    Basarılı olur td luk yapmaması ne alaka basarısız olcagı anlamına mı gelıyor
    Cevapla
  • guest 5 yıl önce Şikayet Et
    Zeliha Bulaç mı?
    Cevapla
  • İsmet 5 yıl önce Şikayet Et
    buda kim ? varmı bilen
    Cevapla
  • İsmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Oydu buydu niye vatandasi oyalayip prim yapiyorsunuz hepiniz topunuz yalanci ve sahtekarsiniz
    Cevapla
  • Amasyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Seçim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor