Erdoğan: Yarım asıra damga vuracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Erdoğan HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın adaylığına değindi, Erdoğan ''Seçimi atlatalım, aday olma şartına tutukluluğu da ekleyeceğiz. Burası ne ya, yol geçen hanımı? dedi.

Erdoğan: Yarım asıra damga vuracak!
Erdoğan: Yarım asıra damga vuracak!
GİRİŞ 14.06.2018 16:08 GÜNCELLEME 14.06.2018 17:51
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Ülkemizin yeni yönetim sistemini 16 Nisan'da milletimizin desteği ile getirdik. Yarım asıra damga vuracak seçim için milletimizin huzurundayız. Ülkemizi 10 büyük ekonomi arasına sokmak için sizden destek istiyoruz. Bizim kimseye diyet borcumuz yoktur. Ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz. Bugüne kadar beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. 

 

 

''YALOVA'YI ÜNİVERSİTE İLE KİM BULUŞTURDU!''

Yalova cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi destekliyor muyuz? Vakit birlik vakti. Vakit Yalova, vakit Türkiye vakti. İrade, erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? Yalova'yı üniversite ile kim buluşturdu. Bay Öğretmen mi buluşturdu, bu kardeşiniz mi buluşturdu. Bay Muharrem diyor ki, ben fizik öğretmeniyim, olabilir. Saygı duyarım. Ama biz bu üniversitede nice öğretmenler yetiştiriyoruz. 

''YALANI BIRAKIN YA''

Yalova'ya spor salonu, gençlik merkezi yaptık. Biz yaptık biz. Sağlıkta 14 adet tesis yaptık. İlave olrak 400 yataklı bir devlet hastanesi yapmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Yıl bitmeden de inşallah temelini atıyoruz. Yaşlılarımıza, engellilerimize 330 trilyon lira yatırım yaptık. Bay Kemal ne diyor, engellileri kendi haline bıraktınız. El insaf ya. Genel Başkan yalan söyler, cumhurbaşkanı adayı yalan söyler. Yalanı bırakın ya. Benim milletim 24 Haziran'da kime oy vereceğini iyi biliyor. Yalova'yı yeni TOKİ projeleri ile destekleyeceğiz. 2002'ye kadar 25 kilometre yol yapıldı. Biz 16 senede 55 kilometre ilave ettik. 

''BU AŞK İSTER AŞK''

İzmir-İstanbul Otoyolu, aynı zamanda Yalova'nın projesidir. İzmit Körfezi'ni geçen Osmangazi Köprüsü ile Altınova-Gebze yolunu trafiğe açtık. Ne çileler çektiniz değil mi? Osman Gazi'yi yaptık, hemen Yalova'ya. Bay Kemal de oradan geçiyor. Ama istemiyor. İstemiyorsan arabalı ile geçersin. 4'üncü köprüyü de ben yaparım diyor. Nereye yapacaksın? Adres veremiyor. Çalışmamış dersine. Bu aşk ister aşk. Rahmetli Neşet baba ne derdi, aşk ile koşan yorulmaz derdi. Biz aşığız aşık. Biz bu dağları bu aşkla deldik. 

''DÜNYANIN EN UZUN İKİNCİ TÜNELİ''

Dün Ovit Tüneli'ni açtık. Dünyanın en uzun 2. tüneli. Burası kışın kapalıydı. Ama hallettik. Biz söz verdik mi yaparız. Ne aldatan, ne aldanan olduk. Bunlar gibi yok şu kadar para vereceğim, yok bu kadar para vereceğim. Ya doğru konuş. 

Yalova'ya 16 yılda 338 trilyon yatırım yapıldı. Yalova'ya 3 arge merkezi kuruldu. Yalova'da katma değeri yüksek projelere önem verilmesi gerekiyor. Çiçek yetiştiriciliğini geliştireceğiz. Çiçek deyip geçmeyin, Hollanda'yı Hollanda yapan çiçekçiliktir. 

''SEN NASIL BİR İNSAN''

Yalova'nın bir milletvekili var. Şu anda cumhurbaşkanı adayı. Bu kişi 4 dönemdir milletvekili. Bu kişinin Yalova'ya hizmetini gördünüz mü? Yalova'da tuğla üstüne tuğla koymuşluğu var mı? Kim yaptı, yaparsa yine AK Parti yapar. Edirne'de ziyarette bulunuyor. Kimi ediyor? PKK'nın arkasında olduğu partinin adayını. Benim yerli, milli Yalovalı kardeşim bunu asla desteklemez. Bırakın çıksın diyor. Bay Muharrem, malum partinin desteği ile miting yaptı. Ama biz parti bayrağı ile, bayrağımızla onbinlerle yapıyoruz. Bu kişi 6-8 Ekim'de dökülün sokaklara diyerek 53 kardeşimizin ölümüne neden olan kişi değil mi? Sen bunu nasıl ziyaret edersin ya? Sen nasıl bir insansın ya? Aynı tarihte 15 yaşındaki Yasin Börü'yü şehit ettiler. Üstünden araba ile geçtiler.

''ADAY OLMA ŞARTLARI DEĞİŞECEK''

Şimdi içeride bulunan kişinin başını çektiği kişiler. Bunu aday gösterdiler. Seçimi atlatalım, aday olma şartına tutukluluğu da ekleyeceğiz. Burası ne ya, yol geçen hanımı? Yalovalıların bunla ne işi olur ya. Diyarbakır'da bunu karşılayanların tamamı Edirne'deki adamın taraftarı. 

''BAY MUHARREM, BEN SIRADAN BİR ADAY DEĞİLİM''

Şimdi kafayı takmış İsmail Metin Temel Paşa'ya. Ben iftarda konuşma yapıyorum, Temel Paşa'da yanındakilerle alkışlıyor. Bak Bay Muharrem, ben sıradan bir aday değilim. Ben Anayasa'ya göre Başkomutan sıfatını taşıyorum. Bunu ben değil, Anayasa söylüyor. Sen İsmail Temel Paşa'ya bu şekilde davranamazsın. Yalova 24 Haziran'da gereken dersi vermelidir. 

''AKINCI UÇAĞI GELİYOR''

Yalova'daki doğulu, güneydoğulu kardeşlerime sesleniyorum, bu oyunu bozarsanız siz bozacaksınız. Siyaset omurga, dirayet ister. Ne söylediysek yaptık, yapacamayacağımızı söylemeyiz. Otomobil yapacağız diyorum, 20 sene geriden geliyor diyor. 5 babayiğiti buldum. 2019 prototipi bitecek. 2021'de seri üretime geçecek. Bay Muharrem'in söylediği gibi değil, son teknolojiye göre yapılıyor. Sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor. Bir müjde daha vereyim. Bu şu anda hiçbir yerde yok. Akıncı uçağımız da geliyor. Akıncı çıktığı zaman çok farklı olacak tabi. Uzay Sanayimizi de ihmal etmiyoruz.

''TÜRKİYE'Yİ DÜNYA DEVLETİ YAPACAĞIZ''

Kanal İstanbul ile derdimiz boğazı kazalardan korumak. Ne Bay Muharrem'in ne de Bay Kemal'in kafası buna basmaz. Kanal İstanbul ile de yeni iki butik şehir kuruyoruz. Boğazdaki gemi kazasını gördünüz. O tankerde olabilirdi. Biz bu işi çözeceğiz. Biz Türkiye'yi dünya devleti yapacağız. 

''CENTRAL PARK'TAN 4 KAT BÜYÜK OLACAK''

Biz inşa ve ihya edeceğiz diyoruz. Bunlar yıkacağız diyor. Bunların kafasındaki fotoğraf 1940 fotoğrafı. Bu ülkede ne zaman kargaşa, kaos çıksa karşı taraftan hep yatırımları durdurun deniliyor. Ben nediyorum, millet bahçeleri. Kafalarına takmışlar millet bahçelerine. Hyde Park varsa Yalova'da da millet bahçeleri olsa olmaz mı? Yalova yeşil ama ben istiyorum ki yemyeşil olsun. Atatürk Havalimanı'nı inşallah millet bahçesi yapıyoruz. ABD'nin Central Park'ından da 4 kat büyük olacak. Bunun dışında da 5 tane yapılacak. Yeni futbol sahaları yapıp, eskiyi buna dönüştüreceğiz. 

''BAY MUHARREM KEKLİK ANLIYOR''

Millet kıraathaneleri açacağız. Ben kek diyorum, Bay Muharrem keklik anlıyor. Biz ne yapalım şimdi. Kızımızın biri ben evimde ders çalışamıyorum. Ama burada çalışıyorum dedi. Yalova'ya da yakışır mı? En kısa zamanda yapacağız. Bunlar zaten birbirlerine girmişler. Kendisi genel başkanına bir şeyler söylüyor. Şimdi sen ne yapacaksın? Bu hırsın sebebi nedir, biz anlayamıyoruz. 

24 Haziran'da birinci çıkamazsan siyasi hayatını bitirecek misin? Var mısın? Bu hırs hepsini bitirecek. Ben sizlerden 9-10 günde kapı kapı dolaşmanızı istiyorum. 

''BAY MUHARREM BAŞKA, BAY KEMAL BAŞKA KONUŞUYOR''

ABD'den telefon etmişler. Arkadaşlara dedim ki, incelesinler. Rapor için Bay Muharrem başka, Bay Kemal başka konuşuyor. Bakın onu da izleteyim size. Birisi vergici, birisi de fizik öğretmeni. Ehlini gönder, gönderdin. 3 sayfalık raporu aldın. Şimdi yatıyor kalkıyorlar Brunson, Brunson. Kim bu Brunson? Bunların papazı. İstediler bizden, kusura bakmayın yargıda dedik. Sizler de FETÖ'yu verin. FETÖ yargıda mı, serbest. Bu yalancılara 24 Haziran'da derslerini veriyor muyuz?

YORUMLAR 52
  • cem 5 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş ceza evinde suçlu insanı cumhur başkanı millet vekili göstermek akıl karımı olmaz olmamalı adam zaten suçlu nasıl bişi anlamadım
    Cevapla
  • Murat Şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Hdp pkk nın siyasi kanadı değil mi? Evet se bana göre onlarda terörist yandaşlarıdır. Hepsinin vatandaşlıkları ellerinden alınmalıdır ve sınırdışı edilmeliler. Bu devlete karşı olan, bayrağa ters bakanların bu ülkede yeri yoktur. Olamaz. Zamanında nankör ermenilere ne yapılmışsa hdpkk lılara da aynısı uygulanmalı!
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    bende bugüne kadar anlamamıştım nasıl oluyorda vatan hainleri cumhurbaşkanı adayı olabiliyor diye.
    Cevapla
  • Ali Dag 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP 80 yılda oturttuggu anayasa ve kanun sistem sayınde oluyor
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yuz kizartici sucu olan adli ceza alan dahi millet vekili olamasin ankarada milleti temsil edeceklerin tertemiz olmasi gerek ceza evindekiler cikabilmek dokunulmazlik alabilmek icin millet vekili oluyor duzenleme sart
    Cevapla
  • artık uyanın 5 yıl önce Şikayet Et
    yasaların temeli değişmeli milletin idamını istediği vatan hainleri nasıl oy kullanir aklım almıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!