Havadan-karadan vuruluyor: Dumanlar yükseliyor

PKK'nın yönetim merkezi Kandil'e yönelik başlatılan operasyon kapsamında savaş uçakları, tespit edilen hedefleri topçu desteğinode yoğun ateş altına aldı.

Havadan-karadan vuruluyor: Dumanlar yükseliyor
Havadan-karadan vuruluyor: Dumanlar yükseliyor
GİRİŞ 16.06.2018 14:33 GÜNCELLEME 16.06.2018 14:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kandil'e yönelik Şemdinli ve Çukurca bölgesinden başlatılan ilk etapta Hakurk ağırlıklı sürdürülen harekat, Barzan bölgesini de içine alarak Kandil'e doğru genişliyor.

İlk aşamada Kandil ile Türkiye arasında bağlantıyı koparmayı amaçlayan TSK'nın sürdürdüğü harekata; elit operasyon timleri,  komando, Jandarma Özel Harekat birlikleri ve piyadelerden oluşan askerler katılıyor. Kuzey Irak topraklarında 10'dan fazla noktada sürdürülen operasyonlarda, örgütün sızma yaptığı tüm geçiş yolları büyük oranda tutuldu.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında olduğu gibi Kandil harekatı da iki aşamalı olarak planlandı. Karadan sürdürülen harekata alan açılması amacıyla bölgede son iki gündür hava saldırısı yoğunlaştırıldı.

 

YOĞUN HAVA HAREKATI

PKK hedeflerinin gece gündüz vurulduğu hava harekatlarında, örgütün eğitim, haberleşme, karargâh ve mühimmat depolar ve sığınakların bulunduğu mevkiler imha ediliyor. TSK'nın Kandil'e yönelik başlattığı harekat, Çukurca-Şemdinli ilçeleri karşısında yer alan Kuzey Irak'ın sınır kesimlerinde yoğunlaşıyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 14
  • genç 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kaçamamışlardır
    Cevapla
  • bender bey 5 yıl önce Şikayet Et
    sağ olun elleriniz dert görmesin Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • mert ertaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah için vurun
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olurum Metmetçiğe. İhanet yuvalarını tarumar ediyor. Dost sevinirken, bakalım kimler tepki gösterecek.
    Cevapla
  • mehdi 5 yıl önce Şikayet Et
    şu kravatlı pkk lılarında yaşam bulduğu yönetim içindeki boşlukları da kapatıp toplum huzur ve barışın önündeki engelleri siyasi yöntemlerle kaldırmak hayal değil gerçek olur inşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!