Askerlik uygulaması yeni baştan değişiyor! Yeni sistemde askerlik...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı’na başta bedelli askerlik olmak üzere; askerlik süresi, ordu yapılanması, ücret politikası ve terfi konusuna dair yeni bir modeli çalışmaları talimatı verdiğinin bilgisine ulaşıldı. Komple değişen yeni sistemde askerlik nasıl olacak?

Askerlik uygulaması yeni baştan değişiyor! Yeni sistemde askerlik...
Askerlik uygulaması yeni baştan değişiyor! Yeni sistemde askerlik...
GİRİŞ 20.08.2018 09:59 GÜNCELLEME 20.08.2018 09:59
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Yarı profesyonel ordu sistemiyle görevini icra ederek son zamanlarda sağladığı üstün başarısıyla adından söz ettiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tam profesyonel ordu yapılanmasına geçebilmek adına kolları sıvadı. Yeni dönemde tam profesyonel ordu sistemiyle faaliyetlerini yürütebilmesi için askerlik sisteminin komple değişeceğinin bilgisine ulaşıldı.

Hastalık izni ve yıllık izin alınarak Bedelli Askerlik yapılabilir mi?

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı’na başta bedelli askerlik olmak üzere; askerlik süresi, ordu yapılanması, ücret politikası ve terfi konusuna ilişkin yeni bir modeli çalışmaları talimatı verdiği ifade edildi. Peki, önümüzdeki dönem için askerlik yapılanmasının yeni baştan değerlendirileceği ve askerlik süresinin kısalmasının ve zorunlu askerlik sisteminin de değişmesinin de gündemde olduğu gelişmeleri sonrasında yeni dönemde askerlik nasıl olacak?

Bedelli Askerlik eğitim verilecek birlikler! Bedelli Askerlik kışlaları

 

Milliyet'in edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na sadece bedelli askerlikle ilgili değil, profesyonel ordudan askerlik sürelerine, ordu yapılanmalarına kadar geniş kapsamlı bir yeni askeri yapılanma talimatı verdiği belirtildi. Erdoğan'ın çalışılmasını istediği bedelli askerliğin yanı sıra askerlik süreleri, iller ve bölgelerde ordu yapılanmaları, ücret politikalarından, terfilere kadar komple askerlik sisteminin değerlendirileceği kaydedildi. TSK'nın teknik personel, sivil personel, mühendis, doktor gibi ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların karşılanma modelleri de tüm bu yeni sistem içinde çalışılacak.

Bedelli Askerlik başvuru tarihi nedir? Bedelli Askerlik başvuru ne zaman?

ASKERLİK

ZORUNLU ASKERLİK DEĞİŞİYOR...

Zorunlu askerlik yasasının da bu bağlamda değiştirilmesi gündeme getirilirken, zorunlu askerliğin kesinlikle kaldırılmayacağı, ancak zorunlu askerlik modellerinin de ele alınıp değerlendirileceği de ifade ediliyor.

2018 Bedelli askerlik 15 bin TL ücreti ne zaman hangi bankaya ödenecek?

askerlik

AZ ADAMLAR DAHA ETKİN SÜREÇ YÖNETMEK HEDEFLENİYOR!

Bedelli askerliğin ihtiyaç olduğu fikri benimsenirken, bu bedelliden sonrasında, gelecek yıllarda daha fazla yığılma olma ihtimali de göz önüne alınarak çalışma yapılması istendi. Yeni askerlik modeli çalışmalarında Genelkurmay ve bakanlığın yanı sıra ilgili kurumlar, İçişleri Bakanlığı, YÖK gibi kurumlardan da görüş alınacak. Yeni modelde hedefin, "az adamla daha etkin süreç yönetmek" olduğu kaydedilirken, teknolojinin daha etkin kullanılacağı ve bu nedenle daha uzman personelin görev alacağı bir modeli hayata geçirmek olduğu kaydedildi.

ASKERLİK

ASKERLİK SÜRESİNİN KISALMASI DA GÜNDEMDE…

Askerlik süresinin kısalmasının da gündemde olduğuna dikkat çeken kaynaklar, TSK'nın kısmen de olsa zaten yapılanma itibariyle profesyonel ordu modeline geçtiğini, terörle mücadele bölgelerinde özel birliklerin görev aldığını ifade ederken, tam anlamıyla profesyonelleşmenin de bu çalışma kapsamında ele alınacağını kaydetti. Kaynaklar, zorunlu askerlik uygulamasından kesinlikle vazgeçilmesinin gündemde olmadığını, ancak zorunlu askerlik modellerinin de ele alınıp değerlendirileceğinin de altını çizdi.

ASKERLİK

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Zorunlu askerlik konusunda yapılacak değişiklikler ile birlikte bedelli konusu da yeniden masada. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na sadece bedelli askerlikle ilgili değil, profesyonel ordudan askerlik sürelerine, ordu yapılanmalarına kadar geniş kapsamlı bir yeni askeri yapılanma talimatı verirken, bedellinin ihtiyaç olduğu fikri herkes tarafından kabul ediliyor

Bedelli sonrasında da yığılmaların önüne geçmek için bir çalışma başlatılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay ve bakanlığın yanı sıra ilgili kurumlar, İçişleri Bakanlığı, YÖK gibi kurumlardan istişareler gerçekleştiriyor.

ASKERLİK

YORUMLAR 104
  • Asenat 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerliğin biraz daha azalmasını istiyoz gençlerimiz su gibi gidip su gibi gelsin istiyoz
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    düşmesini dört gözle bekliyoruz
    Cevapla
  • Mustafa98 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşşallah düşmesini bekliyoruz ama arkadaşlar cimere yazın ki sesimizi duyuralım bedelli askerlik bu şekilde çıktı cumhurbaşkanımıza tweet atarakta sesinizi duyurabilirsiniz birlik olma vakti lütfen düşsün askerlik.
    Cevapla
  • engin bedir 5 yıl önce Şikayet Et
    denizli il jandarmadda askerlik yapmaktayım ben ve diğier arkadaslarım burada hayattan soğuduk 9aya düşücek haberini duyduğumuzda havalara uctuk sivil hayhatın kıymetını cok ıyı anlıyosunuz burda yazardım da bize neler yaptıklarını anlatsam carsı izni biter o yüzden su askerlık 3 ay dussün üstüne kalan ayların parasını seve seve ödemeye razıyız bi çıksa 1 dk tutamazlar bizi burda
    Cevapla
  • Vatan sağolsun 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen buraya asker olarak yorum yazabiliyorsan senin askerlik kebap oğlum ne şikayet ediyorsun.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah askerlik 9 aya düşürürseniz bütün asker ailelerinin askerlerin dualarını almış olacaksınız sayın yetkililer vicdanen olmasıda gereken bu
    Cevapla
  • civan 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlara Bu Umudu Verdiniz Artık gereğini yapın düşürün bu askerliği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi