Menbiç operasyonunda tarihi ayrıntı

TSK, terör örgütü PKK'yı ortadan kaldırmak için Cerablus - Menbiç arasında konuşlandı.

GİRİŞ 18.06.2018 15:37 GÜNCELLEME 18.06.2018 16:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, CNN Türk canlı yayınında TSK'nın Menbiç operasyonunu değerlendirdi. Ağar, bu operasyonun ABD - Türkiye ilişkileri açısından tarihi bir an olduğunu ve bunun dünya jeopolitiği açısından çok çok önemli olduğunu söyledi.

TÜRKİYE, ABD'Yİ DİZE GETİRDİ

 

 

Türkiye Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK’yi istemediğini ABD’ye deklare etti.  Türkiye için terör örgütü olarak kabul edilen örgütler şunu dediler “ PKK, YPG çıktı. Ama Demokratik Suriyeli güçler çıkmadı” dendi. Ama bu Türkiye için de terör örgütüydü.

TÜRKİYE - ABD İLİŞKİLERİ AÇISINDAN TARİHİ AN

Türkiye şunu diyor:  Oradaki Kürt ve Arap kardeşlerimizi buradan kurtarıp bunları yönetime ortak etmek istiyoruz. ABD ile Türkiye arasında bir güven bunalımı var. Bunun işbirliğini yeniden kazanması için önemliydi.

Türkiye ile ABD terör örgütü PKK arasında büyük bir ayrılık oldu. Dünya jeopolitiği açısından da durum farklılaşmıştı.

ŞU AN SAHADAKİ GÖRÜNTÜ

Uygulamanın nasıl ortaya çıktığını bilmek lazım. Şu an sahada bir görüntü var. PKK ve türevleri Münbiç’e giremeyecek diyorlardı. Şu an şehrin çevresinde bir etkinin ortaya konduğunu görüyoruz. Bir devriye ve keşif görüntüsü var. Üs bölgesi oluşturmak için orada da olabilirler.

Türkiye ile ABD ilişkisi açısından çok büyük. Menbiç’teki PKK etkisinin kırılması açısından çok büyük.

Menbiç operasyonu merkez kuvvetler komutanlığı tarafından yapılıyor. NATO müttefikler komutanı şöyle dedi: Ben Avrupa’nın güvenliğini Türkiye olmadan sağlayamam. Bir de şunu dedi “ 30 yıl sonra Türkiye’yi nasıl kaybettiğimizi konuşuyoruz” dedi.

YORUMLAR 4
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ülkem Türkiyem.Reis varsa sorun yok.inşAllah Devam Reisle.
    Cevapla
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte siyasi olarak ülken dik durabiliyorsa, geçmiş hükümetler gibi pısırık değilse, höt dediler mi susmuyorsa, basiretliyse, halkın çoğunluğunun desteğide arkasındaysa şimdi gördüğümüz gibi dünyanın süper gücüne bile geri adım attırabilirsin. Liderimiz Erdoğan ve AK Parti olmasaydı bu yurt dışı operasyonlarını yapamazdık, ABD ye rağmen ilerlemeye devam ediyoruz. Operasyonların devam etmesini istiyorsanız Reisimizin sonuna kadar arkasında durun, oyları Cumhur İttifakına atalım. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah aslanlarımıza yardım etsin.Pkk bitsin ama eş zamanlı olarak Ypg'de bitirilsin.Dünya Pkk'yı terör örgütü olarak görüyor Ypg'yi görmüyor.O itleri de terör listesine aldırmak lazım.
    Cevapla
  • mantikli 5 yıl önce Şikayet Et
    Selo da mal mal bakar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?