Kurban Bayramında emeklilere bin TL ikramiye verilecek mi? 2018

Bu sene ilk defa Ramazan Bayramında ikramiye alan emekliler büyük bir sevinç yaşadı. Peki 2018 yılı itibariyle Kurban Bayramında emekliler 1000 TL'lik bayram ikramiyesi alacaklar mı?

Kurban Bayramında emeklilere bin TL ikramiye verilecek mi? 2018
Kurban Bayramında emeklilere bin TL ikramiye verilecek mi? 2018
GİRİŞ 03.07.2018 09:43 GÜNCELLEME 03.07.2018 09:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ramazan bayramında bin TL ikramiye alan emekliler şimdide gözünü Kurban Bayramı emekli ikramiyesine çevirdiler. Özellikle kurban kesecek olan emekliler bu paraya göre planlarını yapma başladı. Buna göre 2018 yılı itibariyle emekliler 1000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi alacaklar mı? Konuyla ilgili açıklamaların gelmesiyle birlikte tüm soru işaretleri ortadan kalktı.

KURBAN BAYRAMINDA İKRAMİYE VAR MI?

 

 

İkramiye düzenlemesinde 'her yıl' ifadesi bulunuyor. Bu yüzden bundan sonraki yıllarda da ikramiye ödemesi devam edecek. İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak önümüzdeki yıllarda enflasyon oranında artışlar da gündeme gelecek ve zam yapılacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

Vefat eden emeklilerin ikramiyeleri maaş alan dul ve yetimlerine ödenecek. Ödemeler maaş hisselerine göre yapılacak. Yüzde 75 oranında maaş alan bir eşe 750 lira ödenecek. Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alacak. Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o baz alınarak ödenecek. Çifte yerine yüksek orandan ödeme olacak. İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik parası alanlar için bayram ikramiyesi de iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. İş göremezlik oranı kaç ise ona göre ikramiye verilecek.

İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK? KURBAN KESMEK İSTEYENLER İÇİN...

2018 Kurban Bayramı ikramiye ödeme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak. Maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödeniyor. İkramiyeler ya bu şekilde farklı günlerde ödenecek ya da aynı gün ödenecek. Arife gününden önce Ağustos'un başında hesaplara geçecek. İkramiyeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılacak.

YORUMLAR 3
  • leyla 5 yıl önce Şikayet Et
    Nişanlım suriyeli 7 senedır türkıyedeler ailecekte tanıyoruz dinine düşkün dürüstler baskalarını bılemem bizlerde bozuk insan cıkmıyormu vatandaslık verılsın türkiyede kalsınlar evlenıp vatanımdan gıtmek istemıyorum ı
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Verilecek mi?
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı