Türkiye'nin konuştuğu kadın için ilk açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Belçika ve İzmir’de iki kez oy kullandığı iddia edilen ve gözaltına alınan şahısla ilgili konuştu.

GİRİŞ 20.06.2018 12:52 GÜNCELLEME 20.06.2018 12:52
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

NTV yayınına katılan Adalet Bakanı Gül, iki kez oy kullanan kadının gözaltına alınmasına ilişkin konuştu. Gül,  şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili İzmir Savcılığı gerekli soruşturmayı başlattı. Son durum dün itibariyle adı geçen kişi yakalandı. Ve savcılıkta ifadesi alındı.Ama örgüt kapsamında olup olmadığı, evrakta sahtecilik çerçevesinde mi yapıldı, örgütlü bir eylem midir? Araştırılması için savcılık soruşturmayı yapıyor. Adı geçen kişi Ankara'ya getirildi.



ÖRGÜTLÜ BİR İŞ Mİ?

 

 

Örgütlü bir iş mi, yoksa bireysel ya da seçim suçu kapsamında farklı bir değerlendirme mi, bunların hepsi değerlendirilecek. Kişinin kendi sosyal medyada yazdıkları var ve bunun üzerine haber yapan yayın organları oldu.Şu bir gerçek Türkiye'de böyle bir suistimale izin veren bir durum olamaz. TCK, Seçim kanunları da bunları yasaklamaktadır.

Ne olup olmadığı, kendi beyanından öte delillerle yargı makamı karar verecektir. Şimdi o aşamada. Böyle bir vaka var mı? Yoksa da hangi suçu oluşturuyor bu mesele derinlemesine araştırılacaktır. Türkiye'de seçime ilişkin mükerrer oy kullanma, başkasının yerine oy kullanma ağır cezaları gerektiren suçlardır.Hele bunu bir örgüt, seçime şaibe karıştırma anlamında yapılması, bir örgüt ya da bir kaç kişiyle mi yapıldı, münferit hadise mi başsavcılığımızın araştırması sonucunda ortaya çıkacaktır."

YORUMLAR 47
  • ferhat s 5 yıl önce Şikayet Et
    serbest filan birakmayin 5-6 ay iceride kalsin hatda en agir mahkumlarin yanina koyunki iceride ona hayati birazcik zindan etsinler.
    Cevapla
  • m.gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    gurbetciler ne askerlik yapiyo nede vergi vermiyo öylemi hasan gardas vatan hasreti ceken biz gurbetciler sadece temmuz ve agustosta kac gurbetci geliyo biliyomusun vatanimiza ne kadar katkida bulunuyo
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışında yaşayan çifte vatandaşların oy verme hakkı olmamalı. adam ülke dışından denetimsiz bir şekilde oy verip türkiyenin idare yapısına ortak oluyor. ne adan akıllı vergi veriyor ne askerlik yapıyor.
    Cevapla
  • Tsli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir de alman vatandaşlığına geçip sürekli facebookta saadet partisi paylaşımları yapanlar var. Vay anam vay.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    4 yıldan uzun süre yurt dışında yaşayanların oy kullanması saçma. adam avrupa standartına göre yaşayıp maaş alıyor türkiyenin yönetimine karşıyor. ne zaman kalıcı dönerse o zaman kullansın. bir de tamamen yurt dışında doğup orada yaşayanlar var hiç kullanmasınlar..
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben Turk vatandasiyim anayasal hakkim var secme secilme ne demek oy kullanamam cahil yorumlarinizi kendinize saklayiniz.
    Cevapla
  • Selim Hamaloglu 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatanimizda ne olup bittiginden cok iyi haberimiz var. Kör degiliz görüyoruz. Gel de Avrupaya gör standardini. Biz gurbetteyiz, ama kalbimiz her zaman vatanimizda. Oyu ma dil uzatma!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar