Fenerbahçe yeni Teknik Direktörü Philip Cocu kimdir? Biyografisi

Fenerbahçe Spor Kulübü, Aykut Kocaman ile yollarını ayırmasının akabinde teknik direktörlük koltuğuna yeni isim getirmek üzerine çalışmalara son sürat başladı. Sarı-lacivertli kulübün yeni sezonda görev icra edecek teknik direktör olarak seçilen isim Philip Cocu oldu. Fenerbahçe'nin teknik direktörü Philip Cocu kimdir?

Fenerbahçe yeni Teknik Direktörü Philip Cocu kimdir? Biyografisi
Fenerbahçe yeni Teknik Direktörü Philip Cocu kimdir? Biyografisi
GİRİŞ 22.06.2018 22:31 GÜNCELLEME 24.06.2018 11:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Spor Kulübü, yeni başkan Ali Koç'un seçilmesinin ve futbol direktörü olarak Damien Comolli'nin göreve getirilmesinin ardından yeni sezondaki faaliyetlerine hız kesmeden başladı. Fenerbahçe yönetiminde köklü değişikliklere gidilerek Aykut Kocaman ile yollarını ayırmasının sonrasında, teknik direktör olarak yeni bir isimle anlaşmak üzere çalışmalara koyuldu. Sarı-lacivertli kulübün yeni sezonda teknik direktörlük görevini üstlenecek isim Philip Cocu oldu. Bu gelişmelerin hemen arkasından geçtiğimiz sezonda Hollanda temsilcisi PSV'yi şampiyon yapan ve şimdi Fenerhçe Teknik Direktörü Philip Cocu'nun kim olduğu, hayatı ve futbol kariyeri sorgulamalarına ağırlık kazandırıldı. Peki, PSV'de son dört sezonda toplamda üç şampiyonluk başarısı elde eden başarılı teknik direktör Philip Cocu kimdir? Teknik direktörlük kariyerine ilk kez PSV Eindhoven'de yardımcı antrenörlük unvanıyla adım atan önderliğini yerine getirdiği takımına üstün başarılar kazandıran Philip Cocu aslen nereli ve kaç yaşındadır?

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ PHİLİP COCU KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü seçilen Phillip Cocu 29 Ekim 1970 tarihinde Eindhoven'da hayata gözlerini açtı. Aslen Hollandalı olan Philip Cocu, futbol kariyerine ilk defa AZ Alkmaar altyapısında adım attı. 47 yaşındaki başarılı teknik direktör, sonraki yıllarda Vitesse, FC Barcelona ve PSV Eindhoven takımlarında forma giydi. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol attı. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında sonlandırma kararı alan Philip Cocu, teknik direktörlük kariyerine adım atarak 2008 tarihinde PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü unvanıyla başladı. . 2013 tarihinin haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat’ın yerine teknik direktörlüğe getirildi. Teknik direktör olarak PSV Eindhoven'de görevini icra eden Philip Cocu, üstün teknik direktörlük performansıyla Hollanda Ligi'nde şampiyonluk kazandı. Teknik Direktörlük kariyerinde; 1 Hollanda Kupası, 3 Eredivise şampiyonluğu ve 2 Hollanda Süper Kupası kazandı. Futbolculuk kariyerinde ise; 1 La Liga şampiyonluğu, 1 UEFA Süper Kupa, 4 Eredivisie şampiyonluğu, 2 Hollanda Süper Kupası ve 2 Hollanda Kupası kazandı.

philip

 

YORUMLAR 4
  • Pelin 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarım fenerin yüzünü güldürür.
    Cevapla
  • Arif gsli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bencede biraz tecrübe edinmesi gerekirdi. Türk futbolunu rijkaard a sormalıydı. Terbiyesiz futbolculardan dolayı rijkaard ı yediler. Cocuyuda yerler. Ama avrupada başarsın inşaAllah.
    Cevapla
  • yalanmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Fener bir ciflik halinde halen. Bu adamin gecmisi ney ki gelecegi ne olacak.
    Cevapla
  • hollandadan 5 yıl önce Şikayet Et
    Fener yanlis yapiyor cocu PSV den baska bir takimda calismadi tecrube sifir Turk kama oyununa kaldiramaz birakir gider hortumlar gider gorecegiz benim dedigimgibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?