3. Havalimanı nerede? 3. Havalimanı'na nasıl gidilir? Açılış tarihi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 21 Haziran tarihinde 3. Havalimanına tarihi uçuş gerçekleştirildi. Yapımı büyük oranda tamamlanan ve yakın bir zamanda uçuşa açılması planlanan 3. Havalimanı nerede? Dünyanın en yüksek kapasiteye sahip havalimanı olması hedeflenen 3. Havalimanına nasıl gidilir, açılış tarihi ne zaman?

3. Havalimanı nerede? 3. Havalimanı'na nasıl gidilir? Açılış tarihi...
3. Havalimanı nerede? 3. Havalimanı'na nasıl gidilir? Açılış tarihi...
GİRİŞ 22.06.2018 22:33 GÜNCELLEME 22.06.2018 22:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK'' isimli uçak Gaziantep'ten hareket ederek ilk defa İstanbul Yeni Havalimanı'na diğer adıyla 3. Havalimanına 21 Haziran Pazartesi tarihinde saat 20:30 sularında uçuş gerçekleştirdi. Yapım aşaması büyük bir oranda tamamlanan ve yakın bir zaman içerisinde uçuşa açılması hedeflenen 3. Havalimanına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi bir uçuşa imza atarak, iniş yaptığı uçağın kokpitinde yerini aldı. Peki, sessiz havalimanı konsepti eşliğinde hizmet sağlayacak Cumhuriyet tarihinin dev projesi 3. Havalimanı nerede? Projenin maliyetinin 10 milyar 247 milyon euro olacağı öngörülen 3. Havalimanına nasıl gidilir? İşte, yıllık ortalama 150 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak 3. Havalimanı'nın açılış tarihi...

3. HAVALİMANI NEREDE? 3. HAVALİMANININ ÖZELLİKLERİ...

 

 

İstanbul'u 3. Havalimanı konum olarak; Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında 7700 ha'lık Akpınar ve Yeniköy mahalleleri arasındaki alanda bulunacak. Atatürk Havalimanı ile İstanbul'un üçüncü havalimanının arasındaki kuş uçuşu mesafe 35 km olacak. İstanbul 3. Havalimanı; Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda yapılmaktadır.

Özelliklerine gelecek olursak; Türkiye'nin dev ihalesi 3. Havalimanı, 3 bin 750 metre uzunluğu ve 60 metre genişliği bulunmaktadır. Ortalama yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak 3. Havalimanı, sessiz havalimanı konsepti eşliğinde hizmet yürütecek. Dünyanın sıfırdan gerçekleştirilen en büyük havalimanı projesi olma özelliği gösteren 3. Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verecek. 6 ayrı pistten oluşan İstanbul Yeni Havalimanı'nın aynı anda 454 uçak park kapasitesi bulunacak. Temel atma töreni 7 Haziran 2014' tarihinde gerçekleştirilen ve yapım aşaması 4 yıl süren İstanbul 3. Havalimanı, 3.500 hektarlık alanda kurulacak ve Tayakadın ve Akpınar köyleri arasında 76.5 KM2 alana kurulacaktır.

üçüncü hava limanı

3. HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK? 3. HAVALİMANI AÇILIŞ TARİHİ…

Başbakan Binali Yıldırım tarafından, 3. Havalimanı’nın ne zaman açılacağı konusuna ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştirilerek;  "İnşallah yeni havalimanımızı 2018’in Şubat ayında, 26 Şubatı'nda devreye almış olacağız" şeklinde ifadelere yer verildi.

üçüncü hava limanı

3. HAVALİMANINA NASIL GİDİLİR? 3. HAVALİMANINA ULAŞIM NASIL SAĞLANACAK?

İstanbul 3.Havalimanı veya diğer adıyla İstanbul Yeni Havalimanı, Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede yerini alacaktır. 3. köprünün bağlantı noktasında yapılacak olan ve İstanbul içerisinden çok kolay bir biçimde ulaşımın sağlanacağı 3. Havalimanı, 3. Köprünün yapım aşamasının tamamlanmasının akabinde köprü üzerinden transit geçişler sağlanacak ve yine köprü üzerine inşa edilecek olan metro ve havaray ile havaalanına doğrudan ulaşım gerçekleştirilebilecektir.

Öte yandan 3. havalimanı karayolu üzerinden, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bağlantılı olacak. Taksim ile mesafesi 15 dakika olan 3. Havalimanı raylı sistem olarak ise, Yüksek Hızlı Tren ile havalimanındaki aktarma istasyonunda bitecek. Terminal, raylı sistem sayesinde Taksim’e bağlanacak ve eski demir yolu hattının güzergâhından geçirilecek. Bu şekilde, toplu taşıma üzerinden İstanbul’un bütün bölgelerinden ulaşım imkanı elde edilebilecek.

üçüncü hava limanı

İSTANBUL 3. HAVALİMANI TAMAMLADIĞINDA…

İstanbul 3 havalimanı tamamlandığında; , 500 uçak park kapasiteli, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil 6 pist, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, 165 yolcu köprüsü, 16 taksi yolu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konuk evi, , havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi, şeref salonu, ibadethaneler, kongre merkezi, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri, güç santralleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak.

üçüncü hava limanı

 

YORUMLAR 2
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sahi cumhuriyetle birlikte ülkemizin çok zayıf düşmüş ekonomik ve insan kaynaklarıyla doğru orantılı olarak; hemen hemen büyükçe ölçekli denilebilecek bir proje bir yapı / eser bırakılmamış. bunda yukarıda saydığımız sebeplerin yanı sıra elbette O Dönemlerdeki Siyaset ve Siyasetçilerin de payı olmalı. Şunu da unutmamak gerek ki; Batı Ülkeleri ve Abd vs. etkisini de unutmamak lazım. Siz bunu yapamaz sınız, biz size ucuz fiyata sağlarız yalanlarına bizimkilerin de biz yapamayız, abd ve batı bilir biz Onlardan hazır alalım LAF/YALAN/HİLE/FİTNE vs. yani.
    Cevapla
  • deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün