2018 Kocaeli seçim sonuçları açıklandı! İlçe ilçe sonuçlar...

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği 24 Haziran erken seçimi sonuçları anlık olarak takip edebilirsiniz. Kocaeli seçim sonuçlarını ilçe ilçe görüntülemek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. Peki 2018 seçimlerinde Kocaeli'de hangi parti önde? İşte YSK canlı seçim sonuç sayfası...

2018 Kocaeli seçim sonuçları açıklandı! İlçe ilçe sonuçlar...
2018 Kocaeli seçim sonuçları açıklandı! İlçe ilçe sonuçlar...
GİRİŞ 26.06.2018 09:31 GÜNCELLEME 04.11.2019 16:33

24 Haziran 2018 tarihi itibariyle Yüksek Seçim Kurulu yani YSK tarafından yapılan seçim tüm Türkiye için büyük önem arz ediyor. Milyonlarca insan için bu önemli seçim sonuçları ise büyük merak konusu oluyor. Peki 24 Haziran Kocaeli seçim sonuçlarına göre hangi parti şuan için önde gözüküyor. Kocaeli'de Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Cumhur İttifakı olarak ne kadar oy aldı? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi ve İyi Parti Millet İttifakı oy oranı belli mi? Oy kullanım işlemlerinin tamamlanması ve YSK tarafından resmi olarak sandıkların açılması ile birlikte 2018 Kocaeli seçim sonuçlarını haberimizin detayından anlık olarak görüntüleyebilirsiniz.

KOCAELİ SEÇİM SONUÇLARI TIKLA 

 

Kocaeli'nin; Başiskele, Çayırova, Darıca, Derince, Dilovası, Gebze,  Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Kartepe, Körfez ilçeleri yer almaktadır. Kocaeli 24 Haziran seçim sonuçlarını yukarıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

AK PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

1.FİKRİ IŞIK Seçildi

2.İLYAS ŞEKER Seçildi

3.RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU Seçildi

4.MEHMET AKİF YILMAZ Seçildi

5.SAMİ ÇAKIR Seçildi

6.CEMİL YAMAN Seçildi

7.EMİNE ZEYBEK Seçildi

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

1.FATMA KAPLAN HÜRRİYET Seçildi

2.HAYDAR AKAR Seçildi

3.TAHSİN TARHAN Seçildi

MHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

1.SAFFET SANCAKLI Seçildi

İYİ PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

1.LÜTFÜ TÜRKKAN Seçildi

HDP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

1.ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU Seçildi

2015 SEÇİM SONUÇLARI NASILDI?

1 Kasım 2015 senesinde yapılan seçimin sonuçlarına göre Kocaeli,
AK Parti 7 Milletvekili, CHP 3 Milletvekili, HDP 0 Milletvekili, MHP 1 Milletvekil çıkardı.

kocaeli seçim

kocaeli referandum

KESİN SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, bugün yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili her türlü çalışmayı tamamladıklarını belirterek, "Halkıma sükunet tavsiye ediyorum. Sandıkların başında siyasi partilerin temsilcilerinin bulunması gerekir. Onların tutmuş olduğu tutanaklar taranmak suretiyle YSK'ye geldiği anda biz aynı zamanda siyasi partilere de bu tutanakları, sonuçları gönderiyoruz. YSK'nin yapmış olduğu iş bu, oyları saymak değil" dedi. Güven, ayrıca seçim sonuçlarını saat 24:00'ten önce açıklamak istediklerini belirtti.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Aşağıdaki linki tıkladığınızda, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın resmi internet sitesine yönlendirileceksiniz. Burada, ilk etapta ''T.C. Nüfus Cüzdanı'' yahut ''T.C Kimlik Kartı(Yeni) şeklinde sorgulama tiplerinden bir tanesini seçip,  “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi yer alan bilgileri eksiksiz ve doğru ve bir şekilde doldurulmasının hemen ardından resim doğrulaması da yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenip seçmen kaydı ve sandık sorgulama işlemini başarıyla gerçekleştirebileceksiniz. 

2018 YSK Sandık Görevlisi Sorgulama Ve Sandık Görevlisi Ücretlerini Öğrenmek İçin Tıklayınız...

OYUNUZUN GEÇERSİZ SAYILMAMASI İÇİN BU UYARILARA DİKKAT!

Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak.

Pusulada mühür ittifak bölümüne taşacak şekilde parti alanına vurulmuşsa, oy yine partiye sayılıyor.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Bu seçimde, yeni parlamentonun yanı sıra cumhurbaşkanı da seçilecek. Cumhurbaşkanlığı için 6 aday yarışıyor.

Pusulada hem bir ittifaka, hem de birden çok partiye mühür basılmışsa, o takdirde bu oy ittifak için kullanılmış sayılıyor, 'ittifak ortak oyları' hanesine yazılıyor.

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

4 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak.

Pusulada hem ittifaka, hem de tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye atılmış sayılıyor.

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy 'ittifak ortak oyları' sütununa yazılıyor.

HANGİ İTTİFAKTA KİMLER VAR?

Vatandaşlar, bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullandı. Seçime AK PARTİ, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. BBP’nin adayları AKP, DP’nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girdi.

Siyasi partilerin ittifak yaparak, seçime katılmasına olanak tanıyan yeni yasa değişikliği sayesinde ittifaklar da kuruldu. AK PARTİve MHP “Cumhur İttifakı”, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise “Millet İttifakı” adı altına oy pusulasında yer adlı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!