Tansu Çiller konuştu: Başka seçenek yok!

Eski Başbakan Tansu Çiller, Türkiye’nin içten ve dıştan çeşitli mihraklarca kıskaç altına alındığını söyledi. Büyük İstanbul Mitingi’ne bu nedenle katıldığını anlatan Çiller, “Bir milli şuurla olaylara baktım ve bütün tecrübelerimden sonra vardığım sonuçları milletimle paylaşmak istedim” dedi.

Tansu Çiller konuştu: Başka seçenek yok!
Tansu Çiller konuştu: Başka seçenek yok!
GİRİŞ 23.06.2018 07:43 GÜNCELLEME 23.06.2018 07:44
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'ne katılan Refah-Yol hükümetinin Başbakanı Tansu Çiller, Yeni Şafak'a açıklamalarda bulundu.

Çiller, Fetullahçı Terör Örgütü'nü bir terör çetesi olarak nitelendirerek, "Bu şekilde bunu görmek ve bir kaç yıl önce görebilmiş olmamız bence o yapılan 15 Temmuz hain darbesini önlemede çok önemli bir farkındalık yaratmıştır; çok önemli bir bilgi birikimi, şuur geliştirmiştir. Ama bunun dış ayaklarını hep gördük, bu sadece bir iç pusu değil, bunun bir dış ayağı olduğunu gördük" diye konuştu.

 

 

YENİ SİSTEM VESAYETLERİ AŞAR

Bunun daha tam nasıl olduğunu anlayabilmiş değilim bunların hepsinin örneklerini gördük. Amerika'da gördük Latin Amerika ülkelerinde gördük ama Türkiye kendine özgü bir model yarattı ve evet şemaları gördüm bütün bunları gördüm ama bunun işleyişini hep beraber yeni göreceğiz. Bunu bir evrim olarak görüyorum burada başlayıp burada biteceğini de düşünmüyorum.

HDP İLE GİZLİ İTTİFAK

Evet ve bunlar örtülü oluyor. Millet İttifakı’nın içinde sözde HDP yok. HDP, terör örgütünün vesayetinde bir parti olmasa keşke bir Türkiye partisi olsa. Keşke demokrasi ve özgürlük mücadelesini herkes yapsa. Öyle bir şey olduğu zaman zaten heyecanı gördünüz, nasıl bir yönelme olduğunu... Kısa bir dönemde herkes gördü, ama her Meclis’e girildiğinde maalesef bu demokrasiye hizmet etmedi. Hendekler açıldı, teröre terör denmedi.

"MİLLİ ŞUUR BUNU KABUL ETMEZ"

O hendekleri korumak için dokunulmazlıklar kullanıldı, örtülü destek verildi. Kim kiminle bilinmiyor sözde. Millet biliyor. Terör partisi bütün bunların içinde. Şimdi bu milli şuurun kabul edeceği bir şey değil...

"BENİ ENDİŞELENDİRİYORLAR"

İki ittifak var onlardan bir tanesinde gördüklerim beni endişeye sevk ediyor. Millet İttifakı’nı kastediyorum isimler de vermek istemiyorum. Ben ilkeler üzerinden konuşmak istiyorum çünkü; bu partiler saygın da olabilir, bu partilerin liderleri saygın insanlar da olabilir meselem o değil, sisteme işaret edeceğim. Şimdi burada gördüğüm şey şu; birbirine benzemeyen 4-5 tane parti bir araya geldi ve özellikle de bir konuda bir araya geldiler, “Başkanlık sistemi otoriterdir demokrasi ile bağdaşmaz. Biz bir evvelki referandumda hayır diyen gruplar olarak iyileştirilmiş bir parlamenter sistemi geri getireceğiz” diyorlardı.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ O PARTİYE OY İSTİYOR

Benim anlatmaya çalıştığım şey bu partiye terör örgütünün bir lideri oy istiyor, sonra bu partinin ileri gelenleri diyor ki ikinci tur olursa biz Muharrem İnce’ye vereceğiz oyumuzu. Neden? İlla Cumhur İttifakı’nı indirecekler aşağıya ama ne ile indirecekler? Seçim olabilir seçimle iktidar değişebilir, artık bunu hissetsin. Bıktı millet vesayetten, yok askeri vesayet yok... Pekala sandıkta değişebildiği kültürünü ve inancını milletimiz hissetsin. Bu güzel bir şey ama açık olsun her şey. Yani bir terör örgütünün lideri diyecek ki, “Bu partiye oy verin” sonra parti diyecek ki, “Ben seçimin ikinci tura kalmasını istiyorum. İkinci tura kaldığı zaman Muharrem İnce’yi destekleyeceğim."

ERDOĞAN'DAN BAŞKA SEÇENEK YOK

Her dönemin kendi yanlışları oluyor ama şu anda bugün sandığa gidilirken bugün bir terör mücadelesinin Türkiye için çok büyük bir tehdit olduğunu görüyorum. Buna bir milli şuurla karşı koymadan, ne FETÖ mücadelesinin biteceğini ne demokratikleşmenin gündeme geleceğini görüyorum ne de dış politikada ciddi bir irade ortaya konabileceğini görüyorum. Dolayısıyla son sözü daima millet söyler. Herkes bir şey söyler ama son sözü daima millet söyler. Şu anda Türkiye'nin başka seçeneği yok, şu anda Türkiye'de başka bir seçenek göremiyorum bugünkü konjonktürde.

YORUMLAR 52
  • Arif Kizilkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    benim kanatime göre Tansu ciler bi ihtimal ekonomiden sorumlu önemli bir posisiyona gelebilir ...demedi demyin . Yanlis bir insan degildir !
    Cevapla
  • AKINCI 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ...... bazı eski AK partili ler utansın tabi utanma duygusu varsa........
    Cevapla
  • isim yok 5 yıl önce Şikayet Et
    seçenek bile olsa yine seçenek recep tayyip erdoğandır çilli
    Cevapla
  • erkin 5 yıl önce Şikayet Et
    gayet haklı ve bilinçli bence, halbuki PKK'nın temelini atan Kenan Evren idaresinin ve desteğindeki CHP'nin vesayeti ile zulmüdür
    Cevapla
  • ilelebet Reis! 5 yıl önce Şikayet Et
    endişeye gerek yok. biz vatandaş olarak her şeyin farkındayız. ilk turda iş biter, Reisle yola devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular