Hilmi Tunahan hazretlerinin torunundan açıklama

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin büyük torunu ve oğlu 24 Haziran seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamada bulundular.

Hilmi Tunahan hazretlerinin torunundan açıklama
Hilmi Tunahan hazretlerinin torunundan açıklama
GİRİŞ 23.06.2018 16:17 GÜNCELLEME 23.06.2018 16:17
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin büyük torunu ve oğlu 24 Haziran seçimlerine dair bir açıklama yayınladı:

Dedemiz Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri, 71 yıllık ömrünü Kur’an, İslami ilim ve hizmetlere adamış olup, devrin 2 üniversitesini [ Medresetül Mütehassisin- Süleymaniye Medresesi ve Medresetül Kudat - Hukuk Fakültesi ] çok iyi notlarla bitirip, dönemin akli ve nakli ilimlerinde en yüksek dereceyi ihraz etmiş olup, diğer taraftan tasavvufi hal ve ilimlerindeki mertebesi, nasiplisi olanlar için malum olan, devrinin çok büyük alim ve irşat edici ALLAH C.C. dostlarındandır.

Dedemiz Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri alim, abid, zahid, vakur kişiliğinden hiç taviz vermedi. PEYGAMBERİMİZİN (s.a.v) ilmine, irşadına, tebliğine varisti. İlmi, irfanı öğretmek ve yaşamak onun davasıydı. Dedemizin başlıca vazifesi de, kaybolmaya yüz tutan İslami ilimleri ve iman hakikatlerini ehli sünnet ve’l cemaat usulü ve üslubu üzerine tecdid ve unutulan sünnetleri ihya etmek olmuştur.

Dava muvaffak olsun da isterse bizim yerimiz caminin pabuçluğu olsun diyecek kadar yüksek bir dava şuuruna sahipti.

Dedemizin siyasi olarak da tavrı çok netti. Sistemle, devletle asla bir kavgası olmadı. Milletinin, dininin, vatanının değerlerini daha çok taşıyan, millete hizmet yapmayı şiar edinmiş, geçmiş dönem partilerini de her daim destekledi. Bu konuda da hiçbir şek, şüphe yoktur. Biz de dedemizin çizgisindeyiz. PEYGAMBERİMİZİN (s.a.v) ve Dedemizin yolunu takip ediyoruz. 

Büyük eniştemiz Kemal Kacar Bey Ağabey de her zaman ferasetli kararlar alırdı. Her seçimde zamanın gidişatını iyi okudu, ona göre karar verip, cemaatimizin hizmetlerini hep büyüttü ve ilerletti. 40 yıllık idare döneminde Kemal Kacar Bey Ağabey devletle, milletle hiçbir zaman ters düşmedi. Her daim devletimizle ve milletimizle bir oldu.

Maalesef, 22.06.2018 tarihinde cemaatin merkezi yönetiminden tüm kurslara, bölge temsilcilerine gönderilen yazılı tamim de oy verilmesi istenen parti ve kişiyi gören, duyan hocalarımız, ihvanımız ve cemaatimizin kahır ekseriyeti çok büyük hayal kırıklığına uğramış olup, çok büyük hayretle derinden yaralanmış ve üzülmüştür.

16 yılda milletimizin teveccühünü, 12 seçimde her zaman birinci parti çıkarak alan AK Parti, hizmet ve icraatlarıyla milletin partisi olduğunu, zamanın ruhunu yansıttığını her daim kanıtlamıştır.

Dedemizin de çokça zikrettiği gibi, zamanın gidişatını bilmeyen arifi billah olmaz sözünü, ne yazık ki bazı iddia sahipleri idrak edemedi. Bu durum cemaatimizle birlikte, milletimizi de yaralamaktadır.

24 Haziran seçimlerinde, ülkemizin birliği, bütünlüğü geleceği, bekası için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyi, milletvekili seçimlerinde de AK Parti’yi, bizi seven tüm kardeşlerimizle birlikte destekleyeceğimizi beyan eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Süleyman Hilmi TUNAHAN

Hazretlerinin En Büyük Torunu                                                

Mehmet Beyazıt DENİZOLGUN

Ve Oğlu

Fatih Süleyman DENİZOLGUN

 

YORUMLAR 48
  • mehmed 5 yıl önce Şikayet Et
    hepsi köy köy dolaşıp Tayyip Erdoğan aleyhine propaganda yaptılar. bizzat şahit oldum.
    Cevapla
  • HİKMET B.BARDAKÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kutlu bir davayı ve ülkemizde islamla ilgili büyük misyon sahibi bu camiayı lütfen bu siyasi polimigden kurtarın ve kamu oyuna bu sahsi acıklamayla ilgili bilgilendiriniz teşekkürler
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Gidin kime verirseniz verin. Amacınız siyaset mi? Ticaret mi? İslama hizmet mi? Artık karırınızı verin.
    Cevapla
  • Sakarya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklama islama hizmeti sadece Türkiyede olduğunu zanneden dünyadaki faaliyetlerden bihaber yapılan açıklama biz Türkiye siyasetinden daha büyük bir vazife ile meşgulüz alınan karar bütün dünyadaki hizmeti sekteye uğratmayacak bir karardir anlayana
    Cevapla
  • m05 5 yıl önce Şikayet Et
    yurtdışında sizin hizmet olarak gördüğünüz kapı kapı para toplama işini kızılhaç yapıyor zaten. onlarda faize alınabilir diyor
    Cevapla
  • Katipcim yaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Anap, Ecevit derken simdi IP. (Hepsini batirdilar) Nerde şahsi çikar, oraya kayiyorlar. Açiklama Avrupa da oylama bittikten geliyor. Manidar. Allah onlara firsat vermesin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
İzmir'de peş peşe yangınlar