YSK Oy kullanma saat kaçta bitecek? Oylar kaça kadar kullanılacak?

24 Haziran 2018 itibariyle tüm Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde oy kullanmak üzere sandık başına gidecek. Peki, 6 cumhurbaşkanı adayının ve 8 siyasi partinin seçime katılacağı erken seçimlerde oy kullanma saat kaçta bitecek? Türkiye Genel Seçimleri'nde oylar saat kaça kadar kullanılacak?

YSK Oy kullanma saat kaçta bitecek? Oylar kaça kadar kullanılacak?
YSK Oy kullanma saat kaçta bitecek? Oylar kaça kadar kullanılacak?
GİRİŞ 24.06.2018 11:58 GÜNCELLEME 26.06.2018 12:00

Tüm Türkiye’nin dört gözle beklediği, hem Cumhurbaşkanı’nın hem de parlamentonun belirleneceği erken seçimler 24 Haziran 2018 tarihi itibariyle başladı. Toplamda, 59 milyon 391 bin 328 seçmen bugün oy kullanma işlemini gerçekleştirebilmek adına sandık başına gidecek. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Türkiye Genel Seçimleri'nde oy verecek yurttaşları yakından ilgilendirecek oy kullanma başlangıç ve bitiş saatleri açıklandı. Peki, Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy kullanma saat kaçta bitecek? 8 siyasi partinin ve 6 cumhurbaşkanı adayının yerini alacağı seçimde oylar saat kaça kadar kullanılacak? İşte, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın Resmi Gazete'de üzerinden yayımladığı oy kullanma saatleri...

2018 Kesin seçim sonuçları ne zaman belli olacak? YSK resmi açıklama!

 

OY KULLANMA NE ZAMAN BİTECEK? OYLAR SAAT KAÇA KADAR KULLANILACAK?

Tüm yurttaşların heyecanlı bekleyiş içerisinde olduğu 24 Haziran 2018 tarihi itibariyle cumhurbaşkanı ve parlamentonun seçileceği Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri geldi çattı. Türkiye Genel Seçimleri’nde sandık başına gidecek seçmenlerin oy kullanma saatleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Resmi Gazete üzerinden yayımlandı. YSK’nin oy kullanma başlangıç ve bitiş saatleri hususuna ilişkin aldığı karar doğrultusunda, erken seçimlerde oy kullanma saat 8:00’da başlayacak. Bununla birlikte oy kullanma işlemi saat 17:00’da bitecek.

Erken seçimde eski kimlikle oy kullanılabilecek mi? Resmi açıklama...

Öte yandan oy sayım işleminin ne zaman başlayacağı konusunda, saat 17:00 itibariyle sandıkların kapanmasının akabinde geçilecek. Oy sayım işleminin ne zaman biteceği konusunda ise; televizyon ekranlarına yansıtılacak seçimin sayım işleminin akşam saat 23:00’e kadar devam etmesi bekleniyor.

oy kullanma

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor