Liderlerin sandığından kim çıktı?

4 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel seçimi tamamlandı. Cumhurbaşkanı adaylarının oy kullandıkları sandıkların sonuçları da belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan oy kullandığı sandıktan birinci çıkarken, İnce ve Akşener'in sandıklarından da Erdoğan birinci çıktı.

GİRİŞ 24.06.2018 19:03 GÜNCELLEME 24.06.2018 22:37
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Saffet Çebi İlkokulu'nda oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy kullandığı 3275 nolu sandıktan birinci çıktı.

Toplam 331 oyun kullanıldığı sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 188 oy, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce'ye 103 oy, İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'e 23 oy, HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a 9 oy, Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu'na 3 oy, Vatan Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek'e 3 oy çıktı. Sandıktan 2 oy da boş çıktı. 

 

KARAMOLLAOĞLU EŞİYLE OY KULLANDIĞI SANDIKTAN 2 OY ALABİLDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu'nun oy kullandığı sandıktan, kendisine 2 oy çıktı.

Cumhurbaşkanı seçimi için Karamollaoğlu'nun oy kullandığı Çankaya Lisesi'deki 1067 numaralı sandıktan çıkan 312 oydan 3'ü geçersiz sayıldı. 

Sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce'ye 252, Recep Tayyip Erdoğan'a 37, Meral Akşener'e 14, Selahattin Demirtaş'a 3, Temel Karamollaoğlu'na 2, Doğu Perinçek'e 1 oy çıktı. 

İNCE'NİN SANDIĞINDAN ERDOĞAN ÇIKTI

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce memleketi Yalova'da Saffet Çam Ortaokulu'nda oyunu kullandı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy kullandığı sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 167, İnce'ye 144, Meral Akşener'e 23, Selahattin Demirtaş'a 4 ve Doğu Perinçek'e 1 oy çıktı. 

AKŞENER'İN SANDIĞINDA DA SONUÇLAR BELLİ OLDU

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in oy kullandığı sandıktan çıkan sonuçlar da belli olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan sandıkta en çok oyu alan isim oldu.

Meral Akşener'in kullandığı sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 175, Muharrem İnce'ye 115, Akşener'e 32, Doğu Perinçek'e 2, Selahattin Demirtaş'a ise 2 oy çıktı.

PERİNÇEK'İN SANDIĞINDAN İNCE ÇIKTI

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek oyunu Beşiktaş Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu'nda kullandı. Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in oy kullandığı sandıkta en çok oyu 261'le CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aldı.

Doğu Perinçek'in oy kullandığı Beşiktaş'taki Şair Nedim Ortaokulu'ndaki 1154 numaralı sandıkta, oy sayımı tamamlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29, Muharrem İnce'ye 261, Doğu Perinçek'e 6, Selahattin Demirtaş'a 3 oy çıktı.

Bu sandıkta 5 oy geçersiz sayıldı. 

ABDULLAH GÜL'ÜN SANDIĞINDA DA LİDER ERDOĞAN

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Beykoz Şehit İsmail Kefal İlkokulu'nda oy kullandığı sandıkta Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 187 oy alırken, CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye 107 oy çıktı.  

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Beykoz Şehit İsmail Kefal İlkokulu'ndaki 1134 nolu sandıkta kullanmıştı. Sayımı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu şu şekilde:

Recep Tayyip Erdoğan: 187, Muharrem İnce: 107, Meral Akşener: 25, Temel Karamollaoğlu: 8, Selahattin Demirtaş: 1, 3 geçersiz ve 1 oy ise boş.  

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN SANDIĞINDAN ERDOĞAN VE AK PARTİ ÇIKTI

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, annesi adına yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulu'nda oyunu kullanan Başbakan Binali Yıldırım'ın 2354 numaralı sandığından, en çok oy cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan'a, milletvekilliğinde AK Parti'ye çıktı. 

Recep Tayyip Erdoğan 153, Muharrem İnce 136, Meral Akşener 21, Selahattin Demirtaş 19, Temel Karamollaoğlu 5.

Milletvekili seçimi için 334 kişi oy kullandı, 1 oy geçersiz sayıldı. Sandıktan çıkan oyların dağılımı şöyle oldu:

"AK Parti 126, MHP 29, CHP 109, HDP 27, SP 10, İYİ Parti 30, Cumhur İttifakı 2. 

BAHÇELİ'NİN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıktan CHP birinci çıktı. 

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Bahçeli'nin oy kullandığı Anıttepe Ortaokulundaki 1297 numaralı sandıktan çıkan 346 oydan 4'ü geçersiz sayıldı. 

Sandıktan CHP'ye 180, AK Parti'ye 36, MHP'ye 26, HDP'ye 38, İYİ Parti’ye 50, Saadet Partisi'ne 8, Vatan Partisi'ne 1 ve bağımsız aday Mahmut Konuk'a ise 1 oy çıktı.  

İttifaklarda Millet İttifakı 2 oy aldı.

DEMİRTAŞ'IN SANDIĞINDAN İNCE ÇIKTI

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın oyunu kullandığı Edirne F Tipi Cezaevi'ndeki sandıktan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, birinci çıktı. 

Edirne'de F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde geçen yıl 4 Kasım'dan beri tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 9902 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 164 seçmenin bulunduğu sandıkta 162 tutuklu sandık başına gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Doğu Perinçek'e hiç oyun çıkmadığı sandıkta, en çok oy Muharrem İnce'ye çıktı. İYİ Parti adayı Meral Akşener'e 37 oy çıkarken, HDP adayı Demirtaş, 35 oy ile üçüncü sırada yer aldı. 

Sandıktan cumhurbaşkanı adaylarına çıkan oylar şöyle:

Muharrem İnce; 87, Meral Akşener: 37, Selahattin Demirtaş; 35, Temel Karamollaoğlu: 3

KILIÇDAROĞLU'NUN SANDIĞINDAN İNCE ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara'nın Çukurambar semtindeki Arjantin İlkokulu'nda oy kullandığı 4173 nolu sandıktan Muharrem İnce 190 oyla birinci çıktı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve ailesinin oy kullandığı Arjantin İlkokulu'ndaki 4173 nolu sandıktan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye 190, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 110, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a 9 ,İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener' e 34, Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu'na 11 oy çıktı.  

DESTİCİ'NİN SANDIĞINDAN ERDOĞAN BİRİNCİ ÇIKTI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Mustafa Destici'nin oy kullandığı sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı.

 

YORUMLAR 33
  • KahramanMaraşlı 5 yıl önce Şikayet Et
    En ilginci de Kara Temel'in sandığı. Çıkan 2 oy kendisi ve eşinin ki ise ya sandık müşahiti bile kendisine oy vermemiş ya da eşi.
    Cevapla
  • Letaif 5 yıl önce Şikayet Et
    İkamet ettiğim binaya taşındığımızda bina sakinleri arasında selam bile verilmezdi..Hamdolsun şimdi çocuklar bile selam vermeden geçmiyorlar.Onlar unutsa bile ben onlara selam veriyorum..Bu karamollaTembel'in saygısını kazandırdığı,gönlünü aldığı bir kimse de mi yok? Ama bu tipleri bilirim..Kibirlerinden burunlarından kıl aldırmazlar..Biraz sakal bırakarak insanları kandıracaklarını sanıyorlar.Halkla iç içe olacaksın..Diğergam olacaksın.Sayacaksın;saygı göreceksin..Aynı filmdekilere dönmüş;Sadece kendisinin ve eşinin oyları...Zamanında bu tiplere oy verdim mi acab diye düşünüyorum..Yazık valla.
    Cevapla
  • &&& 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen koysaydin adaylığını bari ammada kendini övmüşsün
    Cevapla
  • Vaayyy 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendin kendini değil başkası övsün seni demişler.bu egoyla aday niye olmadın.harcaniyon
    Cevapla
  • adsiz kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    hak diyerek hakkin yaninda yer almayan,rezil olmaya mustehaktir.
    Cevapla
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    seçim şarkısını söylemeye devam et değiştir değiştir diye diye
    Cevapla
  • dr.özcan 5 yıl önce Şikayet Et
    doğduğun il Maraş,aslın Sivas,kökün Özal,Erbakan sana binlerce kez yazzıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!