Sandığınızdan hangi partiye kaç oy çıktı? YSK seçim il-ilçe sorgulama ekranı!

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanan milyonlarca vatandaş, oy kullandıkları sandıktan hangi partiye ne kadar oy çıktığını merak ediyor. İşte YSK oy kullandığınız sandıktan hangi partiye kaç oy çıktını açıkladı. Sorgulama ekranı haberimizde...

Sandığınızdan hangi partiye kaç oy çıktı? YSK seçim il-ilçe sorgulama ekranı!
Sandığınızdan hangi partiye kaç oy çıktı? YSK seçim il-ilçe sorgulama ekranı!
GİRİŞ 07.07.2018 08:54 GÜNCELLEME 07.07.2018 08:54

Türkiye, en yüksek katılım oranıyla bir seçimi daha geride bıraktı. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel seçimi sona ererken sandıkların çoğunluğu açıldı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde oy kullanan vatandaşlar, oy kullandıkları sandıktan hangi partiye kaç oy çıktığını merak ediyor. Seçimlerin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi' nin sonuçlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların salt çoğunluğunu aldığını bildirdi. YSK kesinleşmiş oy sonuçlarını itiraz sürelerin tamamlanmasının ardından 5 Temmuz tarihinde resmen duyuracak. Bununla birlikte Cumhuriyet Halk Partisinin yeni açtığı ekran ile seçmenler kendi sandıklarındaki sonuçları öğrenebilecek. İşte sandığınızdan hangi partiye kaç oy çıktığını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız...

SANDIĞINIZDAN HANGİ PARTİYE KAÇ OY ÇIKTI?

Sandığından hangi partiye ne kadar oy çıktığını öğrenmek isteyen vatandaşlar için YSK resmi sonuçlar açıklandığı anda sandık sorgulama hizmetini açacak. YSK resmi sonuçları önümüzdeki günlerde erişime açacak. Fakat resmi olmayan sonuçlara göre ise CHP seçim sistemi üzerinden sandık sorgulama yapılabiliyor. Aşağıda paylaştığımız link ile sandığınızda hangi partiye ne kadar oy çıktığını öğrenebilirsiniz.

24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ! (İl-İlçe seçim sonuçları ve Milletvekili sonuçları)

YSK SANDIK SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ! 

YSK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Bu sorgulamaya ulaşmak için yukarıdaki YSK linkine tıklayabilirsiniz. Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hizmet bağlantısına tıkladığınızda, yurt içi seçmen kaydınız varsa sandıkların belli olduğu dönemde aşağıdaki bilgiler görüntülenir.

- T.C. Kimlik Numaranız

- Adınız

- Soyadınız

- İl

- İlçe

- Muhtarlık Adı

- Engellilik Durumunuz (Görme veya Ortopedik)

Ayrıca seçim tarihi, yapılacak seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgileri görüntülenir. Sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de oy kullanacağı sandık bilgileri tabloda görüntülenir. Ekranda Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme görüntülenir. Lütfen ekranda yer alan bilgilendirmeyi dikkatlice okuyunuz. “Seçmen Bilgi Kağıdını İndir” düğmesini kullanarak seçmen bilgi kağıdınızı “pdf” olarak indirebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir