İslami Hareket seçim bildirisi yayımladı!

İslami Hareket bir bildiri yayımladı. Cumhur Başkanlığı ve Milletvekilliği seçimindeki, Türk halkının genel seçimlerinin başarısını kutladı.

İslami Hareket seçim bildirisi yayımladı!
İslami Hareket seçim bildirisi yayımladı!
GİRİŞ 26.06.2018 15:13 GÜNCELLEME 26.06.2018 15:13

İslami Hareket özgür ve adil seçimleri değerlendirdi. Bu muhaliflerin ve onların Türkiye dışındaki destekçilerinin kalıntılarına,ve  Askeri darbeler konusunda yeni bir zaferdir. Şehitlerin kanını ve yaralıları şeref ve onurlandırdı. Türkiye halkı, başarısız darbe girişimi sırasında Hükümetini ve cumhurbaşkanı en iyi şekilde savundu ve sahip çıktı.

İslami Hareket, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimindeki açık ve hak ettiği zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Adalet ve Kalkınma Partisini tebrik etti. İslami hareket, bu zaferi Türk halkının seçimine yeni bir destek olarak değerlendirdi ve akıllı yürüyüşünü, orta yollu yaklaşımını övdü. Hakikate ulaşmaları güçlü İslami inançlardan kaynaklanıyor. Halk, Devlet ve insan olarak Türkiye'nin rönesansı ve yükselişi gerçekleşiyor.

İslami hareket bir ifadede katılım oranının% 90'a yakın olduğunu ve çok yüksek olduğunu söyledi.  Bu durum Türk halkının siyasi farkındalığını yeniden teyit etti. Oy sandıklarında politik ve siyasi kararlılık kültürü oluşturuldu. Bu silah zoruyla olmadı. Halkın iradesine saygıyı teyit etti. . İnsanlığın onurunu ve haysiyetini korudu. Vatandaşın rejimini ve yöneticilerini seçme haklarını muhafaza etti. Uluslararası büyük güçlü devletler seviyesinde egemenliğini ve hakimiyetini güçlendirdi. Her şeyden önce herkes önünde ulusal bağımsızlığını güçlendirdi.

İslami Hareket, Türkiye tecrübesinin yeniden başarısını değerlendirdi. Arap ve İslam halklarımızın önünde umut ve değişimin kapılarını açıyor. Halkların haklarına ve geleceğe yönelik isteklerine düşman olan darbe güçleri yüzünden, faşist rejimlerin acımasızlığı nedeniyle özgürlük, adalet, haysiyet ve iyi yönetime giden yol kapıları kapandı. İnsanları öldürerek, kentsel alanları yok ederek ve kaynak israfı yaparak Arap halklarımızı etkiledi.

İslami Hareket ifadesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kutlu yürüyüşünü ve başarısının destekledi. Tüm iç engellemelere ve yabancı komplolara rağmen Türkiye'nin  liderliği  kapsamlı geniş  yenilikçi bir medeniyet getiriyor. Deneyimlerini siyasi, politik ve entelektüel yöntemlerini gözden geçirmek, pusulayı yeniden düzenlemek ve deneyim ve tecrübeleri değerlendirmek için yapıcı yenilikçi ve orta yollu bir yaklaşımla bütün siyasi partileri Arap ve İslami siyasi güçleri davet ediyor. Bütün aşamaları derecelendiriyor ve hiçbir şekilde önlerini ve hızlarını kesmiyor. Kendini insanlığın hizmetine ve başarısına adıyor. Programları ve projeleri için çıkarlarının ve haklarının korunması onların ilgi alanlarıdır.

İslami Hareket, beyanını Yüce Allah’a yalvarış ve yakarışla bitirdi. Rabbimiz Türkiye’yi, Filistin’i, Kudüs’ü Aksa'yı ve diğer beldelerimizi bütün kötülüklerden korusun. Rabbim güvenli huzurlu ve barış içerisinde bütün işlerini tamamlasın kolaylaştırsın ve hayırlara çevirsin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…