Dün ehliyetle girdiği sınava bugün alınmadı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde nüfus cüzdanını kaybeden Gökhan Arıtuğ (20), YKS'nin dün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Sınavı'na sürücü belgesiyle girdiğini, bugünkü ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) ise aynı belgeyle alınmadığını söyledi.

Dün ehliyetle girdiği sınava bugün alınmadı!
Dün ehliyetle girdiği sınava bugün alınmadı!
GİRİŞ 01.07.2018 16:34 GÜNCELLEME 01.07.2018 16:36
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Manavgat'ın Side Mahallesi'nde bulunan Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi'nde dün gerçekleştirilen TYT'ye sürücü belgesiyle girdiğini belirten Gökhan Arıtuğ, bugün yapılan AYT bölümüne ise alınmadığını öne sürdü. Arıtuğ, nüfus cüzdanını bir süre önce kaybettiğini söyledi.

"SINAVA ALAMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER"

 

 

Dün sürücü belgesiyle alındığı sınava bugün alınmadığı için bir yıllık emeğinin zayi olduğunu kaydeden Gökhan Arıtuğ, "Görevliler bana sürücü belgesiyle sınava alamayacaklarını söyledi. Dün girdiğimi söyleyince, 'Dünkü arkadaşlarımız yanlış yapmış. Sürücü belgesiyle sınava almıyoruz' dediler" dedi.

"KALEMLER, SİLGİLER BİLE DURUYOR"

Bunun üzerine ÖSYM'nin çağrı merkezini aradığını belirten Arıtuğ, "ÖSYM'deki görevliler de bana istersem şikayetçi olabileceğimi, ancak şikayet ettiğim zaman sınavımın iptal olacağını söyledi. Ben dün sınava ehliyetimle girdim. Hatta sınavda verilen kalemler, silgiler bile duruyor" diye konuştu.

Bu arada, ÖSYM tarafından adaylara gönderilen sınava giriş belgelerinde sınavlara sadece TC Kimlik Numarası bulunan kimlik kartı veya pasaportla girilebileceği, sürücü belgesi veya diğer kurumlardan verilen belgelerle sınava girilemeyeceği belirtildi.

YORUMLAR 74
  • Ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben her iki oturuma da ehliyet ile girdim, kimse de bişey demedi. Bu nasıl bir tezatlık..
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    İyilikten Maraz doğar demişler.Dünki sınavda alan görevlilride zor duruma soktu şu anda. Son 8 senedir hiç bir sınava ehliyet kabul edilmiyor sonra burada mağdur edebiyatı yapıyolar .
    Cevapla
  • KanuniTR 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle kardeşim. İyilik yaramıyor bu millete..
    Cevapla
  • Abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünkiler belki yeni kimlik sanmış olabilir
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Dün ehliyetini kimlik sanmışlardır emin olun. Kimlik ve ehliyet çok benziyor...
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde sınavda görevliydik...inanın o kimlik getirmeyen belge çıkarmayanların zaten sınav diye bir kaygısı yok... belki milyonda 1 gerçekten elinde olmayan sebeplerden sınava geç kalan olabiliyor...bu da artık kader .... sınıfımda çocuk hastahaneden çıkmış sınava gelmiş ...sınav başladı çocuk yine bayıldı ...tutanak tuttuk tekrar hastahaneye gönderdik...gözetmen eşliğinde ...biraz da kader diyelim ...hayır ve şerrin nerede olduğunu bazen insanlar göremez.... yine de tedbir kuldan takdir Allah tan..
    Cevapla
  • Samii 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep algı operasyonu. Sınava girecek adamın kimliğim kayboldu geç kaldım gibi bir mazereti olamaz. Sanırsın sınav yeri tarihi bir gün önce belli olıyor.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne 1 günü? Taa 10 gün önceden sınava giriş belgesi hazırlanıyor. Bu belgede nerede, saat kaçta ve nasıl gireceği yazıyor. Ayrıca belgenin altında Sınavın kuralları yazıyor. Hala özürlü bir şekilde geliyorsa hiç gelmesin babam. O kişinin Üniversitede ne işi var. Kim milyoner olmak ister e başvursun. Kalem yok kağıt yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi