PKK'ya ağır darbe: 36 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığından, son bir haftada düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 36 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

GİRİŞ 02.07.2018 10:36 GÜNCELLEME 02.07.2018 11:34
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içerisinde yurt içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan, 25 Haziran - 02 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca gerçekleştirilen bin 363 operasyon sonucu terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı, örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 985 terör, 2 bin 805 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 66 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 3 bin 856 kişi gözaltına alındı.

Son bir haftada yurt içinde toplam 36 terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan operasyonlar neticesinde; Mardin ve Şırnak’ta 2 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi. 19’u ağır ve uzun namlulu toplam 28 silah, 18 adet el bombası ve 3 bin 554 adet muhtelif mühimmat, 74 kilogram patlayıcı madde ele geçirilirken 11 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

"KATO BÖLGE SORUMLUSU" ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün etkisiz hale getirilen 4 PKK'lı teröristten birinin örgütün sözde "Kato bölge sorumlusu" olduğu belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Karacadağ bölgesinde dün insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen ve hava harekatıyla etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin örgütün sözde "Kato bölge sorumlusu", "Roni" kod adlı Gazi Bahadır olduğu tespit edildi. 
Bölgedeki operasyon sürüyor.

Beytüşşebap ilçesi Karacadağ bölgesinde dün İHA ile saldırı hazırlığındaki 4 terörist tespit edilmiş, düzenlenen hava harekatıyla teröristler silahlarıyla etkisiz hale getirilmişti. 

 

 

YORUMLAR 36
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaslar birileri eger duyorsa Devlet büyüklerimizden eger o karayilan kandildeyse bir zahmet onuda haledin sehitlerimiz icin Allah icin peygamber icin sehitlerin kani yerde kalmasin
    Cevapla
  • Ceyhun 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede Apartmanlarda belirsiz kişiler oturuyor. Ozellikle ogrenciler bir kisi gibi gozukup 2,3,4,5 kisi oluyorlar.Yönetici olarak ikametgah istediğinde bir sürü bahane çıkarıp yok abi onlar yurtda kaliyor bugunlugune geldi deyip vermiyorlar. Terorist de olabilirler. Avrupada hemen polis gelir , evde kimler kaliyor kayitla uyumlu mu diye bakar.Türkiye de çok gevşek ikamet kontrolü.
    Cevapla
  • Birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Canları cehenneme....
    Cevapla
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah mehmetçiğimizi her zaman muvaffak etsin. Dualarımız da gönlümüz de hep onlarla..
    Cevapla
  • hiya 5 yıl önce Şikayet Et
    her gun 5-10 olsa hafdada 70 yapar ayda 280 cıvarı.Bu kişiler yıllarca dagda arkadaş .Siha abd neden vermedigi belli oldu.ABd bunu öngörmüştü ondan siha vermıyorsu.Şimdi atarı oynu oynar gibi tak tak:)))Terorü dstekleyenlere burdan dıyorumki .İntikammm intikammmmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama