Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ve destekçilerinin Pensilvanya'nın Ross belediyesine bağlı Saylorsburg beldesinde kurdukları çarpık ticari ilişkiler, bölgede yaşayan Amerikalıların tepkisine neden oluyor.

FETÖ'nün Pensilvanya eyaletindeki "Golden Generation (Altın Nesil)" kampının bulunduğu kasaba sakinleri, örgütün yerel yöneticilerle kurduğu ticari ilişkiler sayesinde elde ettiği ayrıcalıklardan "Eğer Gülen’e yakınsan ruhsatı alırsın, değilsen izin filan alamazsın, çok zorluklara girersin çünkü Gülen, kasaba yönetimini kontrol ediyor.” diyerek şikayet ediyor. 

Bölgedeki Kostonbador çiftliğinin sahibi 72 yaşındaki David Bonser, AA muhabirine yaptığı açıklamada FETÖ mensuplarına imar ve ruhsat işlerinde ayrıcalıklar sağlandığına işaret etti. 

FETÖ mensuplarının kurdukları birtakım ilişkilerle kolayca gayrimenkul edindiklerini belirten Bonser, “Eğer ben bu kasabada bir şey yapmak istiyorsam izin ruhsatımın olması, belediyeden mühendislerin gelmesi ve Planlama Dairesi'nden yetkililerin sürece dahil olması gerekiyor. Örneğin, çiftlikteki ofisi 1996’da yaptık, ilgili izinleri almam tam 2 yıl sürdü. Bu sadece küçük, ticari bir ofis. Şimdi burada ne oluyor? Şu aşağıda gördüğünüz yol ve binaları (FETÖ kampının bulunduğu bölge) herhangi bir izin ruhsatı, hiçbir şey olmadan pat diye dikiyorlar.” dedi.

FETÖ mensuplarının ticari ilişkilerinin yeterince denetlenmediğinden şikayet eden Bonser, “Bina mı yıkacaksın ruhsata, izne gerek yok, istedikleri her şeyi yapıyorlar. Kasabanın yönetimi ile ne tür ilişkileri var, burada tam olarak neler dönüyor bilmiyorum. Ama bu kasabanın bu şekilde yönetilmesine razı değilim. Onların yaptıklarını ben yapmış olsaydım eminim ki devlet tepeme çoktan binmişti.” şekilde konuştu.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • ORDULU 05.07.2018 14:30
    Bu ifade bile fetönün arkasında amerikanın olduğunu gösterir.
  • Jüli 04.07.2018 01:41
    Allah fetö ve fetönün yaverlerini tez günde yoketsin
  • Gercek 03.07.2018 22:11
    Ankara kızılcıhamam fetö yatağı
  • Ertuğrul 03.07.2018 20:14
    Dayı boşuna yakınıyor ver parayı sende yap herifler bizim buradaki enayilerden topladıkları paralarla krallar gibi yaşıyorlar sanmasinki kimse adamlar kaçtı orada böcek gibi yaşıyorlar şekil 6.5
  • kıvanç demir 03.07.2018 15:35
    Marmaris belediyesinde ruhsat işleride aynı haberdeki gibi yürüyor. CHP den öğrenmişler demek ki
Daha fazla yorum görüntüle