ABD'ye yol gösterdiler: Türkiye'yi örnek alın

ABD'de yayın yapan Washington Post gazetesi, Esed saldırılarının arttığı Suriye'nin Dera kentine, ABD kontrolünde bir serbest bölge kurulması gerektiğini yazdı. Gazete, tarafından çizilen yol haritasında, Türkiye'nin Afrin'deki yönetim modelinin örnek alınması gerektiği kaydedildi.

ABD'ye yol gösterdiler: Türkiye'yi örnek alın
ABD'ye yol gösterdiler: Türkiye'yi örnek alın
GİRİŞ 04.07.2018 15:07 GÜNCELLEME 04.07.2018 16:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD'nin en önemli gazetelerinden Washington Post, son dönemde rejimin saldırılarını arttırdığı Suriye'nin Dera kentine, ABD'nin müdahale etmesi gerektiğini ve bölgede serbest bir bölge kurması gerektiğini yazdı.

Suudi gazeteci Jamal Khashoggi imzalı yazıda, krizin çözümüne ilişkin bir yol haritası da çıkarıldı. Gazete, Afrin operasyonu hakkında sürekli kaygı duyduklarını belirten ve karşı bir duruş sergileyen ABD yönetimine, Türkiye'nin Afrin'de uyguladığı modelin uygulanması gerektiğini önerdi.

WASHİNGTON POST: TÜRKİYE'NİN AFRİN MODELİ ÖRNEK ALINMALI

 

 

Suriye’de, Amerikan yönetiminin otoritesini tekrar arttırması gerektiğini belirten Jamal Khashoggi, barış ve adaleti sağlayacak en güvenilir gücün ABD olduğunu söyledi.

20 Haziran'da başlatılan ve şu ana kadar 200'den fazla insanın hayatını kaybettiği Dera'da, Esed rejiminin saldırılarına çözüm olarak "ABD'nin kontrolünde serbest bölge" kurulması için çalışmalar yapılmasını söyleyen gazete, ABD'nin böyle bir adım atması halinde, Türkiye'nin Afrin'de gösterdiği başarının ve yönetim modelinin örnek alınması gerektiğini yazdı.

ABD'li gazete, Afrin'de Türkiye'nin yaptığı gibi yerel polislerin eğitilip, yerel konseylerin örgütlenebileceğinden bahsedildi.

MENBİÇ MESELESİ

Yazıda, Türkiye ve ABD'nin Menbiç'te önemli bir adım attığı vurgulanırken, bu girişimin ileride kurulacak bir çok ittifakın temeli olabileceği ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin suriye de barış ve adalet diye bir derdi yok. öyle olsa suriyeyi nasıl sömürecek.
    Cevapla
  • Artuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz değil atanız İngiliz tarihte yokken bizim Ordumuz bile 3 bin yaşındaydı ey coni!..
    Cevapla
  • Göktürk 5 yıl önce Şikayet Et
    katil Amerika mı güvenilir teröriste güvenilmez
    Cevapla
  • EAGLEEYE 5 yıl önce Şikayet Et
    baris ve adaleti saglayacak ulke abd imis bu araplar iyice haclilarin ve siyonist lerin emrine girmiş
    Cevapla
  • Egemen 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece usa mı yol haritası aldı?Dünya ülkeleri o yolda yürümeye gayret ediyor.o birileri olmasa rahat rahar Reisin arkasından gideceklerde önce rte gibi yürek bu millet gibi millet olması lazım.Dünyaya yön veren lidere selam olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!