Türkiye masaya yumruğunu vurdu!

Ortadoğu’da ABD öncülüğünde kurulan terör koridorunun belini kıran Türkiye, sınır ötesi operasyonlarıyla sahada önemli bir güç olduğunu gösterdi.

Türkiye masaya yumruğunu vurdu!
Türkiye masaya yumruğunu vurdu!
GİRİŞ 05.07.2018 09:23 GÜNCELLEME 05.07.2018 10:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son yıllarda ürettiği yerli ve milli silahların sağladığı avantajla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla mevcut askeri gücünü ilk kez bu denli kararlı bir şekilde sınırın öte tarafına taşıyan Türkiye hem sahada hem masada kazanmaya devam ediyor. Kendi silahıyla teçhizatlanmanın özgüveni bir yana Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bin yılları aşan askeri tecrübesiyle sahaya çıkan Türkiye’nin her adımı başından bu yana bütün küresel aktörler tarafından dikkatle takip ediyordu. Sınır güvenliğini sağlamak ve bölgede kurulan terör kantonlarını yerle bir etmek için yola çıkan TSK’nın halihazırda sınırın diğer tarafında verdiği mücadele üç cephede aralıksız sürüyor. Zira Cerablus, El Bab, Afrin’den sonra Münbiç, Tel Rıfat ve Kandil bölgelerinde farklı askeri birliklerden harekâta katılmak üzere sevk edilen asker sayısı ise 12 bin olarak zikrediliyor.

TERÖRE AĞIR DARBELER VURULDU

 

 

Hatırlanacağı üzere TSK 2 bin askerle 24 Ağustos 2016 tarihinde Cerablus sınırından öteye teröristleri bertaraf etmek için yola çıkmış ve Fırat Kalkanı Harekâtı ile 2 bin 100 kilometrekarelik alan güvenli bölgeye dönüşmüştü. Akabinde 22 Ocak 2018’de Zeytin Dalı Harekâtı ile Mehmetçik’in elde ettiği Afrin zaferi sayesinde teröristlerin işgal ettiği 4 bin kilometrekarelik alan temizlendi. Özgür Suriye Ordusu’nun da destek verdiği her iki harekât kapsamında günler süren operasyonlarda 3 bin DAEŞ’li ve 4 bin 400 PKK’lı terörist öldürüldü. Neticede toplamda tam 540 yerleşim birimi işgalden kurtarılırken 1 milyona yakın sivil bölgedeki zulmün son bulmasıyla özgürlüğüne kavuştu.

SIRADAKİ ÜÇ STRATEJİK HEDEF

ABD’nin Suriye’de kurduğu terör ittifakı Türkiye’nin güney sınırında gittikçe büyüyen bir güvenlik tehdidine dönüşmüştü. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla birlikte El Bab ve Afrin zaferleri sayesinde Türkiye’ye yönelik bu tehdit büyük oranda ortadan kaldırıldı. 24 Ağustos ilk harekat tarihinden bugüne bölgede İdlip-Hama- Halep üçgeninde 12 askeri gözlem noktası inşa eden Mehmetçik, Suriye içlerinde 130 kilometre derinliğe inerek 3 milyondan fazla Suriyelinin yaşadığı alanda inisiyatifi ele aldı. Gelinen aşamada Tel Rıfat ve Münbiç önlerine kadar ilerleyen Mehmetçik, bölgedeki terör destekçisi ülkelerin bölgedeki hesaplarını alt üst etti. Özellikle bir yanda PKK’ya hava desteği veren Rusya ile diğer yanda teröristlere verdiği doğrundan destek ve yakın işbirliğiyle Münbiç’i işgal eden ABD geri adım atmak zorunda kaldı. Bu gelişmeler olurken teröre nefes aldırmamakta kararlı olan Türkiye kendi sınırındaki Kato Dağı başta olmak üzere temizlik harekatını Irak tarafına da taşıdı. Şu sıralar Şemdinli ile Kandil arasındaki 85 kilometrelik mesafenin 37 kilometresinde kontrolü ele geçiren Mehmetçik, terör yuvasına doğru kararlı ilerleyişini sürdürüyor.

YORUMLAR 5
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu gun mumbic merkeze girecektik ses seda yok
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz evimizde rahat edelim diye dağda taşta gezen mehmetçikler sizin hakkınız ödenmez...
    Cevapla
  • JAX 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugün 5 temmuz... ABD'ye göre Türk askeri dün Menbiç'te olacaktı...
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimiz için hak yolda ilerleyen kanını, terini akıtan Mehmetçiklerimizi Allahım esirgesin. Allahım onların yardımcısı olsun. Düşmanı kör askerimi şahin bakışlı yapsın. Amin
    Cevapla
  • izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah çok güzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı