ÖSYM Kaymakamlık sınavı başvuruları sona eriyor! Hangi bölüm mezunları başvuru..

ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden kaymakamlık sınavı için duyuru ve kılavuz yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre sınav için başvurular 5 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başladı. Peki başvuru şartları nelerdir? Başvuru için hangi bölüm mezunu olmak gerekir? İşte detaylar...

ÖSYM Kaymakamlık sınavı başvuruları sona eriyor! Hangi bölüm mezunları başvuru..
ÖSYM Kaymakamlık sınavı başvuruları sona eriyor! Hangi bölüm mezunları başvuru..
GİRİŞ 12.07.2018 09:34 GÜNCELLEME 12.07.2018 09:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı dönem dönem kaymakam alımları gerçekleştirmektedir. Alımlar ÖSYM tarafından yapılan sınav sonucuna göre yapılmaktadır. Bu sene kaymakamlık sınavı için başvurular 5 Temmuz itibari ile başladı ve 12 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecektir. Sınav için başvurular ÖSYM’nin başvuru merkezleri veya resmi sitesi üzerinden yapılabiliyor. Peki başvuru detayları nelerdir?

HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu kaymakamlık sınavına üniversitelerin,

- Siyasal Bilgiler,

- Hukuk,

- İktisat,

- İşletme,

- İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar başvurabilecektir.

Başvurular, adayların fakülte bilgileri, beyanına göre alınacaktır. Sınava başvuru koşullarını taşımayan, belirtilen fakültelerden mezun olmadığı halde başvurusu kabul edilen adaylar yazılı sınava alınmayacak, sınava girmiş olsalar dahi İçişleri Bakanlığı tarafından mülakata çağrılmayacak ve atamaları yapılmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Sınava, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarı ile 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1983 ve daha sonra doğmuş) olanlar başvurabileceklerdir.

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan kaymakamlık sınavları 5 Temmuz ile 12 Temmuz 2018 tarihleri arasında saat 10.15’te Ankara’da yapılacaktır. Sınav süresi 150 dakika olarak belirlenmiştir.

Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. 

ÖSYM KAYMAKAMLIK KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUMLAR 1
  • işsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    yeni khk ya göre 5 yıllık memur olmayanlar sınava giremeyecek diye söylenti var peki bir yıldır gece gündüz sınava hazırlanan,dersane parası veren mezun öğrencilerin günahı ne yazık değilmi bu kadar emeğe.üstelik parayı yatırıp kayıt olduk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak