Erdoğan açıkladı: Birkaç gün içinde kalkıyor

AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadelede pasaport alamayan 181 bin kişi için pasaport tahdidinin birkaç gün içinde kaldırılacağını söyledi.

GİRİŞ 07.07.2018 12:19 GÜNCELLEME 07.07.2018 12:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez AK Parti grubunda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı, yeni döneme geçişin detaylarını anlattı. Konuşmasında FETÖ şüphesiyle yargılanan ve ihraç edilenlerin yakınlarına konulan pasaport tahdidinin bir kaç gün içinde kalkacağını açıklayan Erdoğan şunları söyledi: 

"FETÖ ile mücadele kapsamında ihraç edilen bir kısım kişinin eşleri ve çocuklarının pasaportlarına tahdit konulmuştu. Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayanların mağduriyeti giderilecek. Soruşturmalar belli bir aşamaya geldiği için 181 bin 500 kişi ile ilgili pasasport tahdidi mahsur bir durum yoksa kalkacak."

 

 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

"Ekonomi yeni dönemde terörle mücadele ile birlikte ilk sırada yer alacak. Rusya ile işlerimiz katlanarak artıyor. Özbekistan ile yeni bir dönem açtık. Kırgızistan ile ilişkilerimiz hassasiyetimze kulak verdikleri anda bir köşede duruyor. Güney Amerika'yı yeni açılım alanı olarak belirlemiştir. En büyük ekonomik ortaklarımızdan olan Çin ile işbirliğini geliştirmek için görüşüyoruz. 26 milyar dolar olan ticaret hacmimizi genişleteceğimize inanıyorum.  AB ile ilişkileri hakkaniyete dayalı çizgiye oturtmak için gayret göstereceğiz. Türkiye geçtiğimiz yıl dünyanın en çok insani yardım yapan ülke konumuna geldi. Paramızın bolluğundan değil, gönlümüzün zenginliğindendir."

YORUMLAR 3
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Haksız ve adaletsiz bir uygulama idi.
    Cevapla
  • başkent 5 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu kişi kaçacak
    Cevapla
  • Alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar