Devlet bürokrasisi taşınıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesinin ardından resmen başlayacak olan yeni dönem için, devlet bürokrasisi de Beştepe’ye taşınacak.

Devlet bürokrasisi taşınıyor!
Devlet bürokrasisi taşınıyor!
GİRİŞ 08.07.2018 08:10 GÜNCELLEME 08.07.2018 08:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Beştepe’de görev alacak bürokratların bir bölümü Başbakanlık’tan gelenlerden oluşuyor. Büyük ölçüde güvenlik soruşturmaları tamamlanan bürokratlar, ofisler ve kurullarda görev alacak. İlk aşamada yeni sisteme geçiş süreci yaşanacak. 

Cumhurbaşkanlığı’ndaki mevcut çalışanlara ve bundan sonra görev alacak kişilere yeni sistemin ayrıntıları, kurullar, ofisler ve kurmaylar arasında koordinasyonun nasıl sağlanacağı, yeni dönemde bürokrasideki işleyişin detaylarıyla ilgili verilmeye başlanan eğitimler devam edecek. 

Sistemin işleyişi sırasında olası aksaklıklar belirlenerek, bunlara müdahale edilecek. Bürokratların, Cumhurbaşkanlığı’nın kuzey ve güney idare binalarında bulunan 1150 odada çalışmaya başlaması planlanıyor. Odalar büyük ölçüde hazır hale getirildi.

AMAÇ VERİMLİLİK

Karar alma mekanizmasında görev alacak tüm teşkilatın Beştepe’de toplanmasıyla verimli çalışma yapılması, etkin bir işleyişin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Yeni dönemde hem kademeli şekilde bürokrat sayısının azaltılması, hem de dağınık şekilde hareket eden teşkilatın bir araya getirilmesiyle yönetimin etkinleştirilmesi amaçlanıyor. 

YORUMLAR 3
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    bunları chp nin yapabileceğini zannetmiyorum. hasbel kader nasip olsaydı; bu işi de başardıklarını zannettirirlerdi. yersen tabi
    Cevapla
  • ayhn 5 yıl önce Şikayet Et
    ya biz universite yapacaktık orayı dımı hacı muarrem
    Cevapla
  • Mohammad Naeem Butt 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi görecekler, "bu kadar büyük saraya ne gerek vardı?" diyenler. 1000 odalık saray Reis geleceği görerek ve planlayarak inşa ettirdi. Sizde o vizyon o hayal gücü olmadığı için anlayamadınız hep itiraz ettiniz ve eleştiri konusu yaptınız. Görün ve anlayın artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak