Saldırı hazırlığındaki 11 PKK'lı öldürüldü!

Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı harekatı kapsamında bölgede görev yapan askerlere saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi. Türk askerleri ile ÖSO'ya saldırabileceği değerlendirilen teröristlere yönelik hemen hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Saldırı hazırlığındaki 11 PKK'lı öldürüldü!
Saldırı hazırlığındaki 11 PKK'lı öldürüldü!
GİRİŞ 08.07.2018 10:22 GÜNCELLEME 08.07.2018 13:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'li teröristlerden temizlenen Afrin'de, arka arkaya düzenlenen 3 ayrı operasyon ile Türk askerlerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen toplam 11 teröristi etkisiz hale getirildi.

Türk istihbarat birimleri ve güvenlik güçleri yaptığı çalışmalarda, Zeytin Dalı Harekatı ile PYD/YPG'li teröristlerden temizlenen Afrin'in yakınlarında bir grup teröristin olduğunu belirledi. Kentteki Türk askerleri ile ÖSO'ya saldırabileceği değerlendirilen teröristlere yönelik hemen hava destekli operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, bölgede bulunan 4 teröristten 2'si ölü, 1'i ise sağ olarak ele geçirildi. Sağ olarak ele geçirilen teröristin yapılan sorgusunda ayı bölgede 5 kişilik bir terörist grubun daha olduğu bilgisi elde edildi. Racu kırsalında olduğu belirlenen ikinci terörist gruba da İHA desteği ile ikinci bir operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, terör örgütü PYD/YPG üyesi 4 terörist öldürüldü. Grupta bulunan teröristlerden birinin ise kaçtığı belirtildi.

 

 

İHA'LAR ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran güvenlik güçleri bu kez ise Afrin batısında kırsal kesimde 4 kişilik bir terörist grubun olduğu bilgisini aldı. Bölgeye gönderilen İHA'lar yerlerini tespit ettiği teröristleri etkisiz hale getirdi.

HABERTÜRK

YORUMLAR 7
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Haçlıların fareleri tek tek yok oluyor
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara oy verenler her sehittde payları var o kan oy verdikleri ellerinde ve kalplerinde ahirette hesabı sorullur
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    bölgedeki halk pkk pyg pyd ifsa etmelidir bir sekilde kendisini gizlemis halk arasina karismis köpekler ifsa edilmez ise ilerde o IT ler yine halkin arasinda patlatmasi mümkün hain bombalariyla ki bu canli yada aracli vs vs yine halkin cani yanicak bazen alisveris te bazen cami de bazen pazar yerinde bulacak ÖLÜM bölge halkini bu nun olmamasi icin HALK a iyi anlatilmasi gerekiyor ve tabii askerimizin de can güvenlikleri buna bagli zira pkk hain tuzak lar kurmada seytani da gecmis setanin ustasi olmus durumda
    Cevapla
  • mevlüt 5 yıl önce Şikayet Et
    doğru katılıyorum
    Cevapla
  • hasan_baba42 5 yıl önce Şikayet Et
    canim kardesim bolgedeki halkin yarisindan fazlasi pkk sempatizani o yuzden bunlari temizlemeden teror bitmez
    Cevapla
  • Bir Akınci 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu dinsiz pkk veya pyd nin ortadan kalkması. İçin müslüman kürtlerin oyları ile desteklemeyi bırakması gerek
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bin bereket versin . Fareleri delikten çıkmadan etkisiz hale getirelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti