PKK Menbiç’te çukura gömülecek

Menbiç’ten gelen görüntüler, ABD’nin “Çekiliyorlar” sözlerine rağmen terör örgütü PYD/YPG’nin karargâhlarının çevresinde hendek kazıp nöbet tutmaya devam ettiğini gösteriyor. Menbiçlilerse bölgenin teröristlerden temizlenmesi için yardım istiyor.

PKK Menbiç’te çukura gömülecek
PKK Menbiç’te çukura gömülecek
GİRİŞ 09.07.2018 05:55 GÜNCELLEME 09.07.2018 05:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD arasında varılan uzlaşmaya göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin 4 Temmuz'dan itibaren Menbiç'ten çekilmeye başlaması gerekiyordu. Ancak bölgeden gelen fotoğraflar bu çekilmenin henüz gerçekleşmediğini gösterdi. Menbiç çevresinde ABD ile koordineli ancak bağımsız olarak devriye faaliyetleri gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konuyu yakından takip ediyor. ABD tarafı, YPG'nin çekilmeye başladığını bildirse de PYD/YPG'li teröristler Menbiç'in dört bir yanına derin hendekler kazıp başlarında nöbet tutmaya devam ediyor. Teröristler, kum torbaları ve akordeon engellerle güçlendirilmiş karargahlardan ayrılmıyor. Bölgedeki son durumu değerlendiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Araştırmacısı Murat Aslan, "Menbiç'de iki büyük devlet ABD ve Türkiye anlaşmaya vardı. PYD/YPG'li teröristlerin Menbiç'den çekilmemesi gibi bir lüksü söz konusu olamaz. Şimdilik sadece bir 'tiyatro' sergiliyorlar. Zamanı geldiğinde Fırat'ın doğusuna çekilecekler" derken, Fatih Sultan Mehmet Tümeni Komutanı Mahmut Süleyman da, "PYD/ YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde bir planı vardı. Türkiye Afrin'i özgürleştirerek bu planı bozdu. Teröristlerin artık Fırat'ın batısında kalmasına dayanak oluşturacak hiçbir şey yok. Kimse bölgede bu teröristleri istemiyor" diye konuştu.



ABD, YPG'nin çekilmeye başladığını bildirse de PYD/ YPG'li teröristler Menbiç'te nöbet tutmaya devam ediyor.

'HALKA RAHAT VERMİYORLAR'

SURIYE'DE terör örgütü YPG/ PKK'nın topraklarını işgal ettiği Menbiçliler, vatanlarının teröristlerden temizlenmesi için Türkiye'nin müdahale etmesini talep ediyor. Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK'nın toprakları işgal etmesi sonucu Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Menbiç sakini Um Abdullah, "Onlar (YPG/PKK/) halka rahat vermiyor. Çocuklarımıza, kızlarımıza baskı yapıyor" diye konuştu. Um Abdullah, "Menbiç'te özgürce yaşamak için talebimiz, Türkiye'nin vatanımızı teröristlerden temizlemesi" dedi. Bir diğer Menbiç sakini Ahmed Muhammed Horan ise "TSK'nın Menbiç'i teröristlerden temizlemesini temenni ediyoruz" yorumunda bulundu.

Sabah

YORUMLAR 11
  • vatoz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu abdnin her lafı yalan o işine gelmeyeni yapacam der asla yapmaz
    Cevapla
  • TürkMücahid 5 yıl önce Şikayet Et
    YANİ ! "yalancı conilere" GÜVENMEYECEKSİN !!!
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    digerleri gibi sonları çukuru boylamak..
    Cevapla
  • Ahmet25 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın ihaneti bitmez. Vardır onların bir planı...
    Cevapla
  • OĞUZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ateist hdpkk ya rahat olmamalı artık. Ülkemin başına bela olan bu imansız domuz sürüleri bulundukları yerde toprağa gömülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu