Ebru Özkan kimdir? Ebru Özkan neden tutuklanmıştı?

Ebru Özkan, 3 günlük Kudüs ziyareti sonrasında 11 Haziran günü İstanbul'a dönüş için geldiği Tel Aviv'deki havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Tarafına 4 ayrı suçlama yöneltilen Ebru Özkan geçtiğimiz hafta tahliye edildi ve Türkiye'ye döndü. Peki, Ebru Özkan kimdir? Ebru Özkan neden tutuklandı?

Ebru Özkan kimdir? Ebru Özkan neden tutuklanmıştı?
Ebru Özkan kimdir? Ebru Özkan neden tutuklanmıştı?
GİRİŞ 28.07.2018 10:22 GÜNCELLEME 28.07.2018 10:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşı Ebru Özkan, tarafına yöneltilen 4 ayrı suçlama ile yargılanacak. 3 günlük Kudüs ziyaretinin ardından 11 Haziran günü Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Özkan'ın özgürlüğü için çalışmalar başlatıldı. Terörist muamelesi gören elleri ve ayakları kelepçeli şekilde götürülen Özkan, 4 ayrı suçlama ile karşı karşıya. Hamas'a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve 'düşman bir tarafın' gönderdiği parayı ülkeye sokmak suçları yöneltilen Özkan Hayfa kenti yakınlarında nakledildiği hapishanede tutuklu yargılanıyor. Peki, müslümanların Kudüs ile irtibatını kesmek için caydırıcı faaliyetlerde bulunmasının bir göstergesi olarak tutuklu bulunan Ebru Özkan kimdir? İşte, İsrail'de hapishanelerinde tutuklu bulunan Ebru Özkan'ın hakkında merak edilenler....

EBRU ÖZKAN KİMDİR?

27 yaşında olan Ebru Özkan 11 Haziran günü İsrail polisi tarafından Tel Aviv'de gözaltına alındı. Sosyoloji Bölümü'nde lisans eğitimi alan genç kız, özel bir şirkette sekreter olarak çalışıyordu. Kudüs ziyareti sonrasında dönüş yolunda gözaltına alınan kızları Ebru Özkan'dan haber alamayan ailesi harekete geçmişti. Baba Özkan twitter üzerinden bir video yayımlayarak yetkililere çağrıda bulundu ve tüm Türkiye olaydan bu şekilde haberdar oldu. Daha önce iki kez Kudüs'e giden kızı Ebru Özkan'ın kalben bağlılığını ifade eden annesi "Kızım, Kudüs'ü çok seviyor. Hani nasıl aşık olan bir insan duramaz ya yerinde, o da öyle. Oranın halkını da seviyor, oradaki çocukları da seviyor. Oranın halkını da yalnız bırakmak istemiyor" dedi.

 

ÖZKAN İÇİN TAHLİYE KARARI VERİLDİ

İsrail askeri mahkemesi önceki gün Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından tutuklanan Özkan’ın şartlı tahliyesine karar vermişti. Ancak bu karara savcılık tarafından dün yerel saatle 17.00’ye kadar kadar itiraz edilmemesi durumunda Özkan’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacağı bildirilmişti. Özkan’ın savunma heyetinden Avukat Ömer Hamayse, savcının itiraz etmesi durumunda kararın bir üst mahkemeye taşınacağını söylemişti. Bugün ise tekrar toplanan İsrail mahkemesi, Ebru Özkan'ın şartlı tahliyesine itiraz eden askeri savcılığın kararını reddederek şartlı tahliye kararının uygulanmasına karar verdi.

Bu karar doğrultusunda müvekkilinin serbest bırakıldığını belirten Hamayse, Özkan'ın tutulduğu İsrail'in kuzeyindeki Natanya kenti yakınlarında bulunan HaSharon Cezaevi'nden işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği yetkilileri eşliğinde ayrıldığını söyledi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Turistik amaçlı 3 günlük Kudüs seyahati için yola çıkan Ebru Özkan, dönüşü sırasında geldiği İsrail'in Tel Aviv kentinde bulunan Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alındı. Askeri mahkemede yargılanan Özkan için tutuksuz yargılama kararı verilirken, karara İsrail polisi itiraz etmiş, tutukluluk süresinin 24 saat daha uzatılması istenmişti. Mahkeme, İsrail polisinin talebini kabul ederken, üst mahkeme de tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasını istedi. Terörist muamelesi gören Özkan, elleri ve ayakları kelepçeli şekilde mahkemeye götürülürken görüntülenmişti.

YORUMLAR 7
  • karadağ 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis te talimat versin Türkiye .de birkaç fetöcü pkkcı siyonist ibreti alem için prangalansın.Ebru nun intikamı Allah rızası için mahşere kalmasın...
    Cevapla
  • kon42 diyar cewraş 5 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda bırakacaklar bizler arap sanmasınlar ve piskolojik bir savaş ve gözdağı verek icindir başka birşeydeyil
    Cevapla
  • Bülent Ergül 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz arap değiliz aynen
    Cevapla
  • Arapdostu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizleri Arap sanmasınlar ne demek? Bizim Peygamberimiz Arap değil mi? Nasıl sözler bunlar?!
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yahudi suçlulara aynı uygulamaları misliyle yapalım yaptıkları kar kalmamalı
    Cevapla
  • Bayram 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcısı olsun. Onun masumiyeti müslümanların uyanmasına vesile olur inşallah.
    Cevapla
  • Halim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kardeşimizin yardımcısı olsun.küfür tek millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak