Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay'ın biyografisi!

9 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcısı olarak göreve getirilen isim Fuat Oktay oldu. Peki, eski Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay kimdir? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabinesinde görevini icra eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay aslen nereli, kaç yaşında? Biyografisi...

GİRİŞ 28.09.2018 13:55 GÜNCELLEME 28.09.2018 13:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

9 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeminlerin edilmesinin akabinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Fuat Oktay seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda Fuat Oktay, Bakanlar Kurulu'ndaki yerini alarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevini ifa etmektedir. Peki,  Türk Telekom A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Fuat Oktay kimdir? Gündemde kim olduğu, hayatı ve kariyerine dair detaylı bilgiler ağırlıklı bir şekilde araştırma konusu haline gelen Fuat Oktay aslen nereli ve kaç yaşındadır?

FUAT OKTAY KİMDİR? HAYATI...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak göreve getirilen Fuat Oktay, 1964 tarihinde Yozgat’ın Çekerek ilçesinde hayata gözlerini açtı. Üniversite eğitimini 1985 tarihinde, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü’nden mezun olarak tamamladı. Üniversite eğitiminin ardından yine üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. Fuat Oktay yüksek Lisans eğitimini 1990 tarihinde, Detroit’teki Wayne State Üniversitesi’nden işletme, doktora derecesini ise ve imalat mühendisliği alanında almıştır.

19 Haziran 2016 tarihinden itibaren Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürütmüştür. Beykent Üniversitesi’nde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yaptı. 2008-2012 yılları arasında havacılık sektöründe yoğunlaştı. Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojileri, Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Hem kamu hem de özel olmak üzere, birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulunan Sayın Oktay, bu şirketlerin bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup 3 çocuk babasıdır.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yürütülen sürece müdahil olmuştur. Müteakip dönemde, Suriye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları kapsamında kurumları arası koordinasyon görevini üstlenmiştir.

THY bünyesinde çeşitli ortak girişim projelerini hayata geçirdi ve DEİK, Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk- İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu. Oktay, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TAI) yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. 2012 – 2016 tarihi arasında Başbakanlık AFAD Başkanlığı görevini yürüttü.

Çeşitli sektörlerde uzmanlaştığı risk ve kriz yönetimi alanlarını, afet ve acil durum yönetimi konularında etkin bir şekilde uygulayarak birçok uluslararası kuruluş ile iş birliği içerisinde çalışmalarını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına koordine etti.

fuat

YORUMLAR 4
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka zedelere çözüm getirin
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Cunhurbaşkanımız Anadolunun bağrından yetişen yiğitleri Devletin önemli kademelerine getiriyor.Devlet artık ehil kişilerce yönetilecek.Ve Lider ülkenin temelleride atılmış oluyor.
    Cevapla
  • Hasan doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden dirilişte, bozoklu olarak katkımız elbette olmalı. Hemde var gücümüzle başkan Erdoğan a destek olarak omuz vererek bunu başarmalıyız. Allah utandırmasın, Allah yolumuzu açık zaferlerimizi daim eylesin inşallah.
    Cevapla
  • yozgatlı 5 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun toprağım inşallah vatanamillete faydan dokunsun inşalla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!