Av başladı! Karadeniz'de sıcak saatler

Giresun'un Güce ilçesinde, dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olmasının ardından, Tunceli'den Ordu-Giresun Havalimanı'na sevk edilen ATAK ve Kobra, Sikorsky helikopterleri, bu sabah havalanarak Karadeniz ormanlarında operasyona katıldı.

Av başladı! Karadeniz'de sıcak saatler
Av başladı! Karadeniz'de sıcak saatler
GİRİŞ 10.07.2018 14:19 GÜNCELLEME 10.07.2018 15:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Giresun'un Güce ilçesine bağlı Körükbelen Yaylası'nda dün sabah PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Özel Harekât (JÖH) timinden Uzman Çavuş Ali Cevizci kaldırıldığı Tirebolu Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölge tamamen ablukaya alınırken, yaylalarda bugün de çok sayıda zırhlı araç konuşlandırıldı.

3 kişi oldukları tespit edilen teröristlerin başında ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner'in olduğu belirtiliyor.

PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Tunceli ve Diyarbakır’dan kalkan Kobra Helikopterleri bölgedeki operasyonlara destek vermesi beklenirken, bugün bölgede yaşayan vatandaşlar ise olası bir hava harekatı için ‘ormanlık arazilere gitmemeleri, evlerinden çıkmamaları’ yönünde uyarıldı. 

SINIR HATLARI YAKIN TAKİPTE

JÖH timi ve komandolar ile Polis Özel Harekât (PÖH) ekipleri, teröristlere karşı bölgedeki operasyonları sürdürürken, Tunceli'den de Ordu-Giresun Havalimanı'na ATAK, Kobra ve Sikorsky tipi helikopterler sevk edildi. Bu sabah operasyon bölgesine havalanan helikopterlerle, Karadeniz ormanlarında teröristlerin izi sürülürken, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Ordu, Tokat ve Sivas sınır hattı da yakın takibe alındı. Giresun kırsalında sıkışan teröristlerin bulunduğu bölgede dikkati dağıtmak amacıyla, diğer örgüt mensuplarının çevre illerde de eylemler yapabileceğini belirten güvenlik birimleri, Ordu, Trabzon, Gümüşhane, Tokat ve Sivas bölgelerinde de teyakkuzda olunmasını istedi.



KIŞ ÜSLENMESİNDEN ÇIKIP AÇ KALDILAR

Bölgede 2 ve 3'erli grup halinde olduğu belirtilen PKK'lı teröristlerin, kış üslenmesinden çıktıktan sonra aç kaldıkları, yayla evlerinden yiyecek çalmak için de yayla bölgelerine gittikleri, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonları sonucunda da bölgeden kaçamadıkları belirtildi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Jöh ve pöh intikamini alir sağ almazlar kolay kolay .
    Cevapla
  • Kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim af etmez o yiğitler
    Cevapla
  • Ozgur ata 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakin o ormani, karadenizin iklimi iyidir, tekrar yeserir kisa zamanda
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    hiç kusura kalmayın, karadeniz’in bir kısım solcusu bunlara çanak tutuyor
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    O asker katillerini sakın sağ yakalamayın. Teslim bile olsalar sağ yakalamayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu