Aksa'yı yıkalım diyen haham en yakın dostuydu

Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar grubuna yönelik operasyon sonrası Oktar'ın kirli ilişkileri de gün yüzüne çıkıyor.

GİRİŞ 12.07.2018 11:30 GÜNCELLEME 12.07.2018 12:55
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı

Filistinlilere kan kusturan, “Mescidi Aksa’yı yıkmalıyız” diye fetva veren Yahudi bir haham var. Hem haham hem de İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Likut Partisinin bir milletvekili.
Adı Yehuda Glick.

Siyonistler Mescidi Aksa’ya Temple Mount yani Tapınak Dağı derler.
Bunun adına bir de vakıf var.
Yehuda Glick aynı zamanda bu vakfın kurucusu.

 

 

2014 Kasım ayında Yehuda Glick Mescidi Aksa’nın yıkılması ve yerine tüm Siyonistlerin hayali olan Yahudi Mabedinin inşa edilmesi yönünde bir çağrıda bulunmuştu.

Glick o provakatif fetvasının ardından tahrik amaçlı olarak yasak olmasına rağmen yanına bir grup işgalciyi de katarak Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’ya baskın yapmıştı. Filistinliler bu skandal eylemlere set tepki gösterince İsrail askerleri Mescidi Aksa’yı basıp, kutsalımıza kadar girip, Selahattin Eyyübi’nin yaptırdığı minberi postallarıyla kirletmişlerdi. Askerler Mescidi Aksa’nın ahşap kapı ve pencere menteşelerini gaz bombaları atarak ateşe vermiş ve içeriyi savaş alanına çevirmişlerdi.

Kasım’ın ilk haftasında Mescidi Aksa günlerce kapatıldı. Filistinliler için Aksa’ya Yahudilerin girmesi intifada sebebiydi. O günlerde Kudüs’te intifada sesleri yükseliyordu.

İsrail asker, polis ve istihbarat ajanlarıyla Kudüs’te intifadanın büyümemesi için olağanüstü hal ilan etti. Filistinlilere yönelik kanlı saldırılar yapıldı.

2-3 hafta süren saldırıların fitilini ateşleyen provakatör Yehuda Glick’ti. Kudüs’te Silvan semtinde oturan Mutaz Hicazi adlı Filistinli elektronik mühendisi bir genç, Glick’in yaralanmasıyla sonuçlanan bir direniş eylemi gerçekleştirdi. Mutaz Hicazi evinin terasında vücuduna 20’den fazla ateş edilmek suretiyle kurşuna dizilerek şehit edildi.

Netanyahu, intifadaya karşı bugün hala geçerli olan sıfır tolerans yasasını ilk kez o süreçte çıkarmıştı. Filistinli direnişçiler sokak ortasında infaz ediliyor, yakın akrabaları esir alınıyor, ailelerine ait evler de yıkılıyordu. Mutaz’ın ailesinin Silvan’daki tapulu evleri de yerle bir edildi.

ADNAN OKTAR İSTANBUL'A DAVET ETTİ

Glick bir süre hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Ona Türkiye’den geçmiş olsun dileği gönderen biri vardı. 2009’da kendisini İstanbul’a davet eden dostun adı Adnan Oktar’dı.  

Oktar o olaydan sonra da Glick’i İstanbul’da ağırladı. Sadece Glick değil onun gibi bir çok Siyonist haham ve milletvekilini defalarca misafir etti, adamlarını da bir çok kez İsrail’e gönderdi.

Bu dostluk sayesinde Jerusalem Post başta olmak üzere Haaretz, Ahronot gibi gazeteler, Oktar’ın köşe yazılarını yayınladı. Bu yüzden Adnan Oktar’ın göz altına alınması en çok İsrail’de yankı buldu. Makale yazdığı gazetelerin tamamı operasyonu tepkili yorumlar içeren ifadelerle haber yaptı.

O tepkilerin en çarpıcısı ise Jerausalem Post yazarı Seith Frantzman’ın makalesiydi.
Frantzman, “Adnan Oktar’ın İsrail ile dostluk hattı sona mı eriyor” başlıklı yazısında, Oktar sayesinde İsrailli din adamı ve politikacıların Türkiye ile bağ kurduklarını, Oktar’ın İsrail için Türkiye’deki tek kapı olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 70
  • Çağrıl Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Lawrence Adnan 1956 Ankara doğumludur. Ancak Yahudi asıllı bir ailedendir! Kendisi Sabetay'dır. Milletimizin dikkatlerine..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    KILAVUZUMUZ KUR'AN VE BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır ...
    Cevapla
  • Gerek yok 5 yıl önce Şikayet Et
    O degilde bu yaziyi yazan yazar simdiye kadar nerdeydi is ayyuka cikinca buari yaziyoraunuz olay 2014 te olmus simdi cesaret gelmis yaziyorlar helal olsun kahraman medyamiz
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm sabetaycı münafıklar ifşaa edilene kadar devam inşaallah.
    Cevapla
  • Vural 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay hain vay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir