3 yaşındaki Evrim Atış nasıl kayboldu, kaçırıldı mı? Bulundu mu...

Son zamanlarda hızlı bir şekilde artış göstererek üst üste meydana gelen kayıp çocuk vakalarına bir yenisi daha eklendi. Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Evrim Atış'ın kaybolduğunun bilgisine ulaşıldı. Peki, arama-kurtarma ekiplerinin vakit kaybetmeden harekete geçtiği Evrim Atış nasıl kayboldu, kaçırıldı mı?

3 yaşındaki Evrim Atış nasıl kayboldu, kaçırıldı mı? Bulundu mu...
3 yaşındaki Evrim Atış nasıl kayboldu, kaçırıldı mı? Bulundu mu...
GİRİŞ 13.07.2018 09:49 GÜNCELLEME 13.07.2018 09:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'de kaybolan çocuk sayılarında gün geçtikçe ciddi oranda artış gözlemleniyor. Kamuoyunun gündeminden düşmeyerek derinden sarsan, her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı kaybolan çocuk vakalarına son olarak Evrim Atış da eklendi. Tokat'ın Turhal ilçesinde ikamet eden 3 yaşındaki Evrim Atış, 10 Temmuz Salı günü ortalıklardan kaybolduğunun ve birdaha kendisinden haber alınamadığının bilgisine ulaşıldı. Olayın hemen arkasından; AFAD, Jandarma, Sivil Savunma ekiplerinin yanı sıra eğitimli köpekler ve köylülerin de destekleri ile birlikte Evrim Atış'ın bir an evvel bulunabilmesi adına gerek havadan gerekse karadan olmak üzere kapsamlı bir arama-kurtarma süreci başlatıldı. Peki, hemen herkesin seferber olarak arama-kurtarma çalışmalarının hassasiyet ve titizlikle yürütüldüğü Evrim Atış nasıl kayboldu, kaçırıldı mı? Annesi Dilek Atış'ın kendisinde kalça çıkığı olduğunu ifade ettiği Evrim Atış bulundu mu?

Leyla'nın elbisesi nerede bulundu? Leyla Aydemir'in katili yakalandı mı?

 

EVRİM ATIŞ NASIL KAYBOLDU, KAÇIRILDI MI?

Tokat'ın Turhal ilçesinde ikamet eden 3 yaşındaki Evrim Atış, 10 Temmuz 2018 Salı günü, hayvanlarını suya götürme nedeniyle Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşine takıldı. Evrim Atış'ın kendisi ile birlikte geldiğini fark eden babaanne Satı Atış, gelini Dilek Atış'a dönüp seslenerek torununu çadıra bırakmasını istedi. Annesi Dilek Atış tarafından yeniden çadıra götürülen Evrim Atış, annesinin de hayvanlara bakmaya çıkmasının akabinde bir anda ortalıklardan kaybolduğunun ve birdaha kendisinden haber alınamadığının bilgisine ulaşıldı. Bu olayın hemen ardından; 3 yaşındaki Evrim Atış'ı bulunabilmesi için vakit kaybetmeden AFAD, Jandarma, Sivil Savunma ekiplerinin yanı sıra eğitimli köpekler ve köylülerin de destekleri ile birlikte didik didik arama-kurtarma çalışmaları yürütülmeye başlandı. Ancak hem havadan hem de karadan olmak üzere kapsamlı bir arama-kurtarma süreci içerisine girildiği kayıp Evrim halen bulunamadı. 

Eylül Yağlıkara vakasına ilişkin gelişmeler: Gerçekler açığa çıkıyor!

evrim

3 yaşındaki Evrim Atış için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları 5 bin metrekarelik alana yayılarak gerçekleştirildi. Hemen herkesin seferber olduğu Evrim Atış için; 16 AFAD personeli, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 3 komando timi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 85 jandarma personeli ve 2 JÖH timi ekipleri tarafından tüm hızıyla harekete geçtiği arama-kurtarma çalışmalarına köylerden gelen vatandaşların ve Yenisu köyünün sakinlerinin de katılım sağladığı görüldü. Öte yandan Samsun ilinden bölgeye gönderilen AFAD ekipleri, canlı arama köpeği ve kadavra köpeğiyle katılmasıyla birlikte, Ankara ilinden bölgeye gönderilen JAK timi, bir iz takip köpeğiyle ve bir kadavra köpeği ile birlikte arama-kurtarma çalışmalarına katıldığının bilgisi kaydedildi. Tüm bunların yanı sıra Evrim Atış için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında, arazinin ormanlık alan olması nedeniyle dolayı drone ve termal görüş özelliğiyle konvoy takip ve arazi tarama görevlerini yerine getirebilen, 300 metrelik mesafeden yüz tanıma olanağı sunan Skyranger ismi verilen insansız hava araçları da kullanılmaktadır.

Eylül Yağlıkara cinayete nasıl kurban gitti? Babası her şeyi açıkladı!

evrim

ANNESİ DİLEK ATIŞ, KAYBOLAN KIZI EVRİM ATIŞ İLE İLGİLİ KONUŞTU…

Evrim Atış’ın annesi Dilek Atış, dün kayınvalidesi hayvanları suya götürünce yalnız kalan kızını çadırda kardeşinin yanına getirdiğini anlatarak, “Kardeşi ile oynuyordu. Sonra ahıra gittim. 5 dakika durmadan çocuk kayboldu. Her yeri aradım, bulamadım. Köyde anons ettirdik. Yine bulunamadı. Ne tarafa gitti, bilmiyorum. Kızımın kalça çıkığı vardı. Alçısı yeni çıkmıştı. Fazla yürüyemiyordu.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Ufuk Tatar'ın gerçek ölüm sebebi belli oldu! İşte, otopsi sonuçları...

evrim

YORUMLAR 2
  • Selma GB 5 yıl önce Şikayet Et
    İdam gelmeli diyoruz ama kime diyoruz
    Cevapla
  • Kader 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede kaos çıkarmak isteyenler düğmeye basmış her gün bir çocuk vakası cezası çok ağır olmalı ki biraz korksunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama