Adnan Oktar'ın bir aylık masrafı 100 bin liraymış

Adnan Oktar ve müritlerinin yaşadığı lüks villanın aylık masrafının 100 bin lirayı geçtiği belirtildi. Günlük mutfak ve ev ihtiyaçları Çengelköy’deki belirli esnaftan karşılanan villanın sadece aylık meyve gideri ise 30 bin TL.

Adnan Oktar'ın bir aylık masrafı 100 bin liraymış
Adnan Oktar'ın bir aylık masrafı 100 bin liraymış
GİRİŞ 15.07.2018 07:18 GÜNCELLEME 15.07.2018 07:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ADNAN Oktar ve grubuna yönelik operasyonun merkezi konumunda bulunan Kandilli sırtlarındaki Boğaz manzaralı villanın aylık gideri dudak uçuklattı. Büyük bir bölümü kaçak olan labirent şeklinde yaklaşık 100 odalı villanın aylık elektrik faturası ortalama 20 bin lira. 30 müridinin sürekli kaldığı villada bulunanların sayısı, gün içerisinde ziyaretçilerle birlikte 50’yi geçiyor. Su faturası aylık ortalama 20 bin lira. Oktar, su faturasını düşürmek için 4 yıl önce villa bahçesine artezyen kuyu yaptırmış. Kullanma suyu kuyudan karşılanarak villanın su faturası biraz düşürülmüş.

KASA KASA ALINIYORDU

Villada kalan müritlerin hepsinin temizlik, bahçe bakımı, ihtiyaçların karşılanması gibi çeşitli sorumluluk alanı var. Mutfak ihtiyaçlarını karşılayan müritler, Çengelköy’de belirli esnaflardan alışveriş yapıyor. İlaçlar da hep aynı eczaneden alınıyor. Haftada iki defa manava giden müritler kasa kasa meyve ve sebze alıyor. Ay sonu toplu fatura kesilip ödeme yapılıyor. Oktar’ın yaşadığı villanın sadece aylık manav masrafının 30 bin lira olduğu ifade ediliyor.

Villada bulunan yaklaşık 20 aracın yakıtı da yine Çengelköy’deki aynı istasyondan alınıyor. İstasyonla yapılan anlaşmayla yakıt masrafı ay sonu toplu ödeniyor. Yakıt masrafının da aylık 25 bin lira civarında olduğu belirtiliyor. 

ADNAN Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan kadınlardan 42’si dün sağlık kontrolünden geçirildi. Bu arada Kandilli’deki villanın dışında 127 adet güvenlik kamerası olduğunu belirleyen polis, bunların 24 saat izlendiği 100 monitörlü kamera odasında inceleme yaptı.

Adnan Oktar’ın yanında 10 yıl duran Ümit Kuruca “Evin masrafları çok fazlaydı. Müritlerin sayısı çok olduğu için her şey kasa kasa gelirdi. Asla belirlenen esnafın dışında kimseden alışveriş yapılmazdı. İlacı bile belirlenen eczaneden alırdık. İçeride yüzlerce kamera var. Hepsi gece gündüz çalışırdı. Yüksek miktarda elektrik parası geliyordu. Sadece villanın mutfak ve diğer giderleri aylık 100 bin lirayı geçiyordu” dedi. 

KAMYONETLE CD

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda, Beykoz’daki bir depodan ele geçirilen bir kamyonet dolusu CD, harddisk ve bilgisayarın özel yöntemlerle şifrelendiği ortaya çıktı. Uzman polisler, dijital kanıtlardaki şifreleri kırmaya çalışıyor. Operasyonda el konulan antika objelere yönelik sanat tarihi uzmanları eşliğindeki inceleme sürüyor. 

KAÇIŞ YOLU

Kandilli’de orman içindeki villada yaşayan Adnan Oktar’ın sonradan yaptırdığı bir yol ortaya çıktı. Villanın Eşref Bitlis Sokak üzerinden iki girişi var. Birisi yaya girişi olarak kullanılıyor. Diğerinden ise araçla giriliyor. Operasyonun ardından polis ekipleri giriş kapıları önünde nöbet tutmaya başladı. Oktar’ın bu iki kapı dışında direkt sahile inmek için patika yol yaptırdığı ortaya çıktı. Yaklaşık bir metre genişliğinde merdivenlerden oluşan yol dar bir kapıdan Vaniköy Caddesi’ne sahil yoluna çıkıyor. Komşular villaya çıkan dar kapıda sürekli bir aracın bekletildiğini söylüyor. Kapının girişinde iki kamera bulunuyor. Ayrıca merdivenlere de kameralar yerleştirilmiş. Operasyon sabahı polis, arazide Oktar’ı ararken sahil yoluna çıkan gizli kapıyı tespit etti.

'BİZ ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZKEN ONLAR KAT ÇIKIYORDU'

Adnan Oktar’ın villasının bitişiğinde yaşayan Halit Uğurlu, villanın Mustafa Cüre’ye ait olduğunu, Cüre vefat ettikten sonra çocuklarının kiraya verdiğini belirterek şunları söyledi: “Bahçede iki katlı eski bir ev vardı. Oktar 20 yıldır burada yaşıyor. O küçük ev her geçen gün büyümeye başladı. Her yıl kaçak bölümler yaptı. Biz çivi bile çakamazken onlar kat çıktı. Şimdi 100 odalı birden fazla ev var içeride. Villaya giden yol telle kapatıldı. Önceden herkesin girebildiği bir yoldu. Oktar, sabah ve akşam villadan çıkardı. Her gittiğinde korumaları sokağı kapatır, çıkmamıza izin vermezlerdi. İçeride çoğu zaman eğlenceler olurdu. Müzik sesi gecelere kadar susmazdı. Villanın arazisi iki dönüm kadardı. Çevresindeki kamu ormanını içine alacak şekilde tel çekti.” 

Bir başka komşu ise “Adamları üzerimizde korku yaratmıştı. Sokaklar araba dolardı. Korumalarla tartıştığımızda hemen bize silah gösterirlerdi” dedi.

POLİSTE AYRI YERDE

GÖZALTINDAKİLERİN sorgulamaları henüz başlamadı. Yapılan ön görüşmelerde, kadınların arasında itirafçı olmak isteyenler de çıktı. Polis, örgüte bağlı kadınlar tarafından kandırılmalarının önüne geçmek için bu kadınların nezarethanelerdeki yerlerini değiştirdi. Kaçmaya çalışırken Oktar’la birlikte yakalanan ve örgütün iki numaralı ismi olduğu, Adnan Oktar’a ismiyle hitap edebilen tek müridi olduğu öne sürülen Didem Ürer ayrı bir nezarethanede tutuluyor.

Hürriyet

YORUMLAR 14
  • fan kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    para pul arazi ne varsa elkonulup halka piknik yeri yapılsın uzatmasınlar hemencicikkkk
    Cevapla
  • mahmud 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar yasalar düzgünce uygulanmalı gerisi bizi ilgilendirmez ki aklıma bir şarkı geldi. Eller Günahkar! Diller Günahkar! Bir Çağ Yangını Bu Bütün, Dünya Günahkar! Masum Değiliz HİÇBİRİMİZ!..
    Cevapla
  • Görele 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence fötönün yan kuruluşu...
    Cevapla
  • hassan 5 yıl önce Şikayet Et
    manav isyanda :)
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    idam idam idam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...