FETÖ'nün terör kampı havadan görüntüledi

Anadolu Ajansı (AA), 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'daki örgütün kampını havadan görüntüledi.

GİRİŞ 16.07.2018 01:22 GÜNCELLEME 16.07.2018 01:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AA ekibi, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişimin yaşandığı saatlerde helikopterle havadan canlı yayın yaptı.

TEDİRGİNLİK HAKİM

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılında AA'nın havadan görüntülediği Pensilvanya'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kampında, sessizlik ve tedirginliğin hakim olduğu gözlendi.

 

 

Kampın içerinde bir kaç  FETÖ mensubu dolaşırken çok sayıda aracın binalar önünde park halinde olduğu ve kamp alanının hemen yanında bulunan arazide otlayan büyükbaş hayvanlar dikkati çekti. 



YÜZLERİNİ KAPATTILAR

AA'nın çekim yaptığı anlarda kampın içerisinde dolaşan FETÖ mensuplarından bazılarının gazeteyle yüzlerini kapattığı görüldü.

Etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrili geniş bir arazi içinde yer alan kamp alanında, FETÖ elebaşı Gülen'in örgüt üyeleriyle bir araya geldiği ana bina ve etrafında yer alan 9 ayrı konut bulunuyor.

Gülen'in 1999'dan beri yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletine bağlı Saylorsburg beldesindeki kamp tüm detayları görülürken, kampın çevresindeki güvenlik önlemleri kameralara yansıdı.

Giriş bölümünde "Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi (Golden Generation Chestnut Camp Retreat Center)" yazılı tabelanın asılı olduğu kampın etrafında güvenlik kameraları yer alıyor.

Kampın girişinde bulunan dış kısmı aynalı camlarla kaplı güvenlik odasında bulunan güvenlik görevlileri, içerideki binaların farklı noktalarında yer alan çok sayıda kamerayla izliyor. Gelenler, fotoğraf ve görüntü çekmemeleri konusunda uyarılıyor.

Girişinde Amerikalı silahlı ve çelik yelekli özel güvenlik görevlilerinin nöbet tuttuğu kampa, araçlar detaylı aramadan geçirilerek içeri alınıyor.

- FETÖ kampının "Steve" ve "Joseph"i 

ABD'de "kar amacı gütmeyen" kuruluş statüsünde faaliyet gösteren kampın yönetimini örgütün önde gelen isimleri yürütüyor. 

FETÖ kampının idari işlerinin en tepesinde, Gülen'in "Mebruke" isimli yeğeni ile evli örgütün mahrem sırlarını bilen Cevdet Türkyolu yer alıyor. Örgüt içerisinde 'uzun Cevdet' olarak bilinen Türkyolu'nun kendi ve ailesi üzerine kayıtlı bölgede 6 ayrı gayrimenkulü bulunuyor.

Türkyolu'nun yanı sıra örgütün önemli isimlerinden Sezai Şablak ise kampın başkan yardımcılığını yürütüyor.

Amerikan ismi alarak "Steve" adını da kullanan Şablak, kamera ve gözetleme sistemleri konusunda uzman. Sezai Şablak'ın eşi Mukaddes Şablak da Amerikan ismi kullanan örgüt üyelerinden. Mukaddes Şablak, "Mary" ismini kullanıyor.

Şablak'ın adı, aynı zamanda farklı iş kollarında faaliyet gösteren şirketlerde ve FETÖ'ye bağlı kuruluşta da geçiyor. Şirketlerden bazılarının telefon numarasının Golden Generation'a ait olduğu belirtilen numara ile aynı olması dikkati çekiyor.

Kampın yönetiminde etkili bir başka isim ise Emrullah Polat. Özellikle Amerikalı güvenli görevlilerinin direk bağlı olduğu Polat da Amerikan ismi kullanan örgüt üyeleri arasında yer alıyor.

Polat, Emrullah isminin yanısıra "Joseph" ismini kullanıyor ve bölgede bu isimle biliniyor.

Polat, bölgede çekim yapan AA ekibini ön camına yerleştirilmiş hareket halinde zum yapma özelliğine sahip kamerası bulunan gri renkli kamyoneti ile gizlice takip etmişti.

Olayın fark edilmesinin ardından AA muhabirinin neden gizlice çekim yaptığını sormak için kamyonete yaklaşması üzerine Polat, hızla bölgeden ayrılmıştı. 

Türkiye'nin ABD'li yetkili makamlara defalarca iade başvurusunda bulunduğu FETÖ elebaşı Gülen, 1999'dan beri Pensilvanya eyaletinin Saylorsburg bölgesindeki malikanesinde ikamet ediyor.

YEREL YETKİLİLERDEN ENGEL

Kasabanın yerel yetkililerinin gösteri için izin vermediğini anlatan Mutlu, "TASC bu gösterinin geniş kapsamlı bir organizasyon olması için çalışırken maalesef izin almakta sorunlar yaşadı. Biz insanları buraya getirmek için organizasyonumuzu yapmıştık fakat güvenlik güçlerinin engeline takıldık. Sadece kampın önünde küçük bir yürüyüşe müsaade edildi." diye konuştu. 

Türk Amerikan Birliği adına açıklama yapan Savaş Şahin de Gülen'in bir an önce Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminde şehitlerin katili olduğunu vurguladı.

ABD'de Türk toplumunun FETÖ'ye karşı birlik içerisinde olduğuna işaret eden Şahin, "Gülen iade edilene kadar bu protestolar devam edecektir." dedi.

FETÖ MİLİTANINDAN PROVOKASYON

FETÖ kampı önünde toplanan Türk toplumunun gösterilerini takip etmek amacıyla bulunan Türk gazeteciler ise FETÖ militanları tarafından provoke edilmeye çalışıldı.

İsmini "Fethi" olarak açıklayan görevli, soyadının sorulmasına "Hangisini söyleyeyim." diye yanıt verdi.

Gazetecilerin fotoğraflarını çeken FETÖ militanı, aynı zamanda provokatif sözler kullandı.

AA muhabiri özel alana girilmemesine rağmen, gazetecileri çekme nedenini sorması üzerine FETÖ kampı görevlisinin agresif tavırları dikkati çekti.

- Yoğun önlemler

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in 1999’dan beri yaşadığı, ABD'nin Pensilvanya eyaletine bağlı Saylorsburg beldesindeki kampta, yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Bölgede sürekli devreye gezen yerel polis yetkilileri kamp önünde bulunan basın mensuplarını ve Türk toplumu üyelerini özel alana girmemeleri konusunda sık sık uyardı. 

AMERİKALI SAKİNLER RAHATSIZ

AA'nın görüştüğü kasabanın Amerikalı sakinleri, FETÖ mensuplarının Saylorsburg beldesindeki gayrimenkul alımları, siyasilere yaptıkları bağışlar, yerel yönetimlerden sağladıkları ayrıcalıklar ve Gülen'in de yaşadığı kampın etrafındaki güvenlik önlemleriyle ilgili rahatsızlıklarını dile getirmişti.

Bölgedeki Kostonbador çiftliğinin sahibi 72 yaşındaki David Bonser Güllen ve FETÖ kampının duyduğu rahatsızlığı anlatarak, "Hakkında şikayetler var. En temel olanı, onlar bu kasabada çifte standart uyguluyor." demişti.

FETÖ mensuplarının ticari ilişkilerinin yeterince denetlenmediğinden şikayet eden Bonser, "Bina mı yıkacaksın ruhsata, izne gerek yok, istedikleri her şeyi yapıyorlar. Kasabanın yönetimi ile ne tür ilişkileri var, burada tam olarak neler dönüyor bilmiyorum. Ama bu kasabanın bu şekilde yönetilmesine razı değilim. Onların yaptıklarını ben yapmış olsaydım eminim ki devlet tepeme çoktan binmişti." sözlerini kullanmıştı.

- "Dünya terörist lideri bir komşu ile yaşama ihtimali beni çok endişelendiriyor"

Terör örgütü lideri biriyle komşu olmaktan tedirginliğini dile getiren Bonser, "Çeyrek mil ötede, dünya terörist lideri bir komşu ile yaşama ihtimali beni çok endişelendiriyor. Bu benim ispatlayabileceğim bir şey değil. Ama bütün haberlerde böyle geçiyor." demişti.

FETÖ kampında yaşananlarla ilgili endişeleri bulunduğunu vurgulayan Bonser, "Tabii ki, tabii ki beni endişelendiriyorlar. Oradaki (Gülen’in) yerleşkesine gittim, baktım, dışarıda silahlı korumalar var. İçeri giremezsin. Niye? Ve o yerleşke hiç bir vergi ödemiyor çünkü dini bir kamp. Niçin? Ben burada birçok vergi ödüyorum. Ben vergi veren bir vatandaşım. Niye böyle olmak zorunda, niye bunu incelemiyorlar. Bir şeyler dönüyor ama ben bilmiyorum." diye konuşmuştu.

YORUMLAR 8
  • Xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne ev be
    Cevapla
  • NECATİ 5 yıl önce Şikayet Et
    havaya uçursaydınız
    Cevapla
  • gülsen 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyütüp beslediğiniz bu hain yapı size öyle bir güzellik yapsın ki 11 eylül yanında hafif kalsın inşallah abd
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    bence yok etsinler
    Cevapla
  • Abdullah Er 5 yıl önce Şikayet Et
    Amiiiin
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu videoyu atak helikopteri çekseydi daha güzel olurdu :)
    Cevapla
  • Cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Orayı da basacak gözü kara Abdullah Çatlı ve Oral Çelik gibi babayiğitler varmıdır? Bence vardır fıtrat değişmez bu kan yine o kan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”