Gözü kara yiğitlerin o anı ölümsüzleşti!

15 Temmuz’da, İBB önünde kurşunlar havada uçuşurken, ölüme abdestsiz yürümemek için havuzdan abdest alan yiğitlerin anısına yaptırılan 'Saraçhane 15 Temmuz Anıtı'nın açılışı yapıldı.

GİRİŞ 16.07.2018 13:04 GÜNCELLEME 16.07.2018 13:39
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminde Saraçhane’deki başkanlık binası önündeki süs havuzundan abdest alanlar için yaptırdığı Saraçhane 15 Temmuz Anıtı törenle açıldı. Garipçe ve Çatalca’da 15 Temmuz şehitleri adına hatıra ormanı açılışı ise canlı yayın bağlantısı ile gerçekleşti. Saraçhane 15 Temmuz Anıtı,İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Milletvekili Mehdi Eker, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı. Törende konuşan İBB Başkanı Uysal, 15 Temmuz gecesi en yoğun çatışmalardan birisinin Saraçhane’de yaşandığını belirterek, “Burada hedef Büyükşehir belediyesiydi; milletin seçtiği yöneticilerdi. Ama milletimiz; seçtiği o yöneticilere, hükümete, iktidarına, devletine sahip çıktı” dedi, ekledi: Bu anıt gelecek nesillere 15 Temmuz’daki milletimizin kahramanlığını olduğu kadar 15 Temmuz’daki hainliğin büyüklüğünü de gelecek nesillere aktaracak. İnşallah içimizden bir daha böyle hainlerin çıkmasına engel olacak. Hayırlı olsun.

SİLİKON HEYKELLERDE İNSAN SAÇI KULLANILDI

İBB binasının önündeki süs havuzundan abdest alan vatandaşların mizanseninin yapıldığı anıt için kamera kayıtları detaylıca incelendi. Anıtta gerçekçi silikon heykeller, gerçek insan kılı ve saçı kullanıldı.  

 

YORUMLAR 30
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşüncesizce yapılmış bir iş
    Cevapla
  • Aliy 5 yıl önce Şikayet Et
    Amaç iyi niyetli olabilir ama, o gecenin ruhuna gölge düşürmüş heykeller.
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Farkında mısınız ! Heykeller dikiyoruz !!!!!
    Cevapla
  • kalbi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu toplumu heykelle ayakta tutamazsınız. ancak putperest yaparsınız. milletimize iman aşılayın birdaha darbeler yaşanmaz.
    Cevapla
  • Sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların ölüme dierken abdestsiz gitmemek istemesi zoruna mı gitti? sen git cnn sitesini oku... zavallı sen anlamazsın bunlardan. seni haç paklar ancak..
    Cevapla
  • DELİ DUMRUL 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın kardeşlerim! Öncelikle heykel ve heykeltraşlara sözümüz yok. Ancak maksadını ve haddini aşan olaylar iyilikten ziyade putperestliği körükler. Bu gün ibretle izlersin, yarın tapmaya başlarsın. 07 ALPEREN kardeşim ne güzel anlatmış. İnşaallah insanları putperestliğe sürüklemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu