Büyük vurgun! Tam 15 milyon TL

Yalova’daki Esenköy Yalova Doğa Termal Tatil Köyü projesinden devre mülk aldıklarını ancak 3 yıldır inşaatına başlanılmadığı için mağdur olduklarını belirten yaklaşık 50 kişi, 4 grup şirketi ve 12 şahıs hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işledikleri iddiasıyla şikayetçi oldu.

GİRİŞ 17.07.2018 16:53 GÜNCELLEME 18.07.2018 09:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaklaşık 50 kişinin verdiği suç duyurusu dilekçesindeki detaylara göre olay şöyle gerçekleşti: “Sayısı 2 bin 500 kişiyi bulan mağdurlar, satış vaadi sözleşmesi ile Esenköy Yalova Doğa Termal Tatil köyü projesinden 15 Mayıs 2015’ten itibaren devre mülk satın aldı. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen yapılması vaad edilen tatil köyünün inşaatına başlanılmadı. Fakat projelerin maketleri üzerinden satış yapılmaya devam edildi.

Dilekçede bir dolandırıcılık şebekesinin ağına düştüklerini ileri süren mağdurlar, söz konusu satışların farklı şirket ve şahıs isimleri üzerinden yapıldığını bir firma ismi eskidiğinde diğerine geçtiklerini belirtti. Yalova Esenköy ve Armutlu üzerinde imar alınamaz araziler geçici olarak satın alındı ve mağdurlara satıldı. Teslim tarihi yaklaşınca ise proje akıbeti ifşa olduğunda başka bir isme geçildiği kaydedildi. Dini duyguları suiistimal edilerek mağdur edildiklerini belirttikleri suç duyurusu dilekçesinde icra ve tüketici davalarının sonuçsuz kaldığını, davalar bitene kadar ilgili şirketlerin el değiştirdiğini ya da kapandığını ifade ettiler.

Doğa Termal Şirketinin bin üyesinden 15’er bin lira alarak toplamda 15 milyon lira para topladıkları belirtilen dilekçede bu paraların anlık olarak başka hesaplara aktarılarak şirket hesaplarının içi boşaltıldığı kaydedildi. Son bir ay içerisinde dolandırıldıklarını anladıklarını belirten mağdurlar ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan şüphelilerin cezalandırılmasını istedi.

 
YORUMLAR 9
  • suat trabzon 5 yıl önce Şikayet Et
    Kandırılanlar, kandıranları kandırdıklarını sanırlar. Kimse 30 liralık mülkü sana 15 e vermez.. Babasının oğlumusun.. Daha dikkatli ve uyanık olmak lazım
    Cevapla
  • batu 5 yıl önce Şikayet Et
    once insan bilinçli olacak.. şirketin evveliyatı nedir.. ömrü hayatında hiç inşaat yapmış mı.. kaç tane devam eden inşaatı var... adam haaa maketi güzelmiş al sana 15 bin lira derse.. devletin günahı ne ???
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Satışın gerçekleşmesi için değerlerimizi de alet ederek beyin yıkama faaliyetlerini sürdürüyorlar. Malesef doğruluktan başka bir şey bilmeyen saf insanlar da bunların bu şeytani tuzaklarına düşüyor. Devlet vatandaşının malını korumakla mükelleftir. Televizyonlardan bu sahtekarlar reklamlarını yaparken devlet uyuyor mu? Herkes mütaahhitlik yapamamalıdır. Ön ödemeli gayrimenkul satış vadi sözleşmesi ile yapılan satışlar konusunda ülke genelinde toplumsal huzursuzluğa sebep olacak derecede sorunlar var. Git mahkemelerde hakkını ara da dur. Vay benim milletim, sen ne sabırlısın. DEVLETİM, BU MİLLETİN SESİNİ DUY, DOLANDIRICI MÜTEAHHİTLERİ CEZALANDIR, MİLLETİN MAHKEMELERDE SÜRÜNMESİNE ENGEL OL.
    Cevapla
  • karabela 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşmez Kalkmaz Bir Allah, insan bu Şaşar Düşer İyi Niyeti suiistimal Yapmışlar, Kınamayınız Kınadığınız Şey Başınıza Gelmeden Ölmezsiniz....
    Cevapla
  • Alpaslan 5 yıl önce Şikayet Et
    dinden bahsetip mal satanlardan uzak durun.
    Cevapla
  • Ezo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yalova bu anlamda tam bir çete şehri olmuş. Bize de kancayı takıyorlardı nerdeyse. Bunlan hepsinin devlet tarafından kapatılması lazım
    Cevapla
  • KİMSESİZ YAŞAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Keske olmasa keşke yaşanmasa ... Kardeşim gözünle görüp elinle dokunmadığın şeylere para verme.. Domates gibi düşün pazar tezgahında rengine tonuna sertliğine bakıyorsun eline alıyorsun poşete koyuyorsun gönül rahatlığıyla ücret ödüyorsun .. Aynısı hiç farkı yok.. Alırsın anahtarı eline gidersin tapuya bakarsın yerine yurduna sararsa kafanı satın alırsın tapu bir tarafa para bir tarafa .. yoksa daha çok böyle üçkağıtlar okumaya devam ederiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...